• 60 kısılık sınıflarıyla hukuk eğitimde çığır açmış bır fakultedir kanımca. hocalara gelınce maramara unıversıtesınden gelen saygıdeğer hocalarımız sız kendınızı ıspatmaka zorundasınız deyip en kazık fınal sorularını ozenle bızım ıcın hazır ederlerdı hey gıdı gunler hey.
  • istanbul, ankara ve izmir dışındaki üniversiteler içerisinde okunabilecek en iyi hukuk fakültelerinden biridir.

    istanbul'a yakın olmasının büyük avantajları vardır. ama tabi 4 yıl boyunca bunu kullanmasını bilmeniz gerekir. yoksa istanbul'a yakın olmasının hiç bir anlamı yoktur.

    fakültenin ilginç yanı ise, sanki istanbul 1 saatlik bir mesafede değilmiş havasındadır. yani istanbul'dan gelen giden pek olmaz. aslında yapılabilecek çok fazla organizasyon vardır ama fakülte bu konuda geri kalmıştır. yani siz kendinizi ne kadar geliştirirseniz, onunla kalırsınız. geliştirmekten kastım farklı konferans ve etkinlikler. farklı fikirleri duymak hukuk fakültelerinde önemli bir aşama. kocaeli hukuk işte bu açıdan eksiktir.

    kendi kütüphanesi vardır ve fakülte öğrencilerine yetecek düzeydedir. ancak akademik çalışmalar için yeterli olmadığı da açıktır.

    istisnalar hariç olmak üzere hocaları iletişime açıktır. yeter ki siz gidip açıkça konuşun. dürüst olun.

    yüksek ortalamaya ihtiyacınız varsa fakülteye gelmeden önce tekrar bir düşünün. yatay geçişle gelen öğrenciler hariç olmak üzere 3.10-3.20 aralığını geçen öğrenci pek olmamıştır. fakültenin çok büyük bir kısmı 2.50 - 3.00 aralığında mezun olur. ortalamanızın düşük olması ileride hayalini kurduğunuz akademik yaşamı baltalayabilir, şimdiden söyleyeyim.

    dersleri yıllık iken dönemlik sisteme geçmiştir. ben yıllık okuduğumdan, dönemlik sistem hakkında ne desem yalan olacaktır.

    fakülte umuttepe'dedir. merkezden dolmuşlarla gelinir.

    günümüzdeki bir kısım önemli hukuk profesörünün bir dönem çalıştığı fakültedir. hüseyin hatemi, alper gümüş, saba özmen, mehmet bahtiyar bunlardan bazılarıdır.

    fakülte yeni bir fakülte değildir. yeni kurulan fakülteler ile lütfen aynı kefeye koyarak değerlendirme yapmayınız. 50 yıllık bir fakülte demiyorum tabi ama 92 yılında kurulmuş nispeten eski bir fakültedir. kendi birikimini az-çok sağlayabilmiştir. 20 yılı devirmiştir yani.

    yani uzun lafın kısası, boş bir fakülte değildir. kendi kategorisinde değerlendirildiğinde iyi bir alternatiftir.
  • yaşadığım yerdeki okuduğum okul. çok iyi hocalar var ama geçme notu 65 tek sorun o. bir de gündemde olan kampüs değişme durumu var bakalım ne zaman binamız değişecek.
    edit: geçme notu 50’ye düşürüldü ve ters çan sistemi getirildi. yani geçme notu 50, eğer sınıf ortalaması kötüyse yani sınav zorsa geçme notu 30’a kadar düşebiliyor :)
  • yarın yüksek lisans programı için mülakata gireceğim okuldur.

    tecrübe edenler ve tavsiye verebilecekler yeşillendirirse memnun olurum.
  • çok rezil bir yerleşkede çok rezil bir muhitte olan koü'nün fen edebiyat fakultesinin karşısında bulunan eğitmen kadrosuda pek iyi olmadını düşündüğüm bölüm.
    kalın giyinin kardeşim sonra faranjit bronşit grip derken derslere sınavlara giremiyorsunuz.
  • gecen sene dgs ile yerlesmis 30 yaslarinda yasli bir öğrenci olarak bilgi paylaşımı yapmak istiyorum. dgs ile gelenler 3. siniftan basliyor olayi yalan! etten puften bir kac ders muaf olunuyor sonrasi direkt 1. sinifin derslerinden başliyorsunuz ustune 2. sinifin dersleride var muthis bir yoğunluk. en iyi ihtimalle okul 3 senede biter ki bence bitmesi zor neden mi ? birkere gecme notu 65 hocalarin notlari bence kit, vize yuzde 40 etkili vizeden 50 nin alti aldiginiz an o dersi seneye birakin. sinavlar 3 haftaya yayiliyor ozellikle calisanlar ve farkli sehirden gelecekler icin problem.

    velhasil kelam cok daha rahat okunabilecek okullar varken bu okulu sectigim icin pismanim benim önerim okulun gecme notunu inceleyerek tercih yapmaniz yönünde 65 nedir ya ....

    ayrica soyle soyleyim sinavlardan 74 72 almama ragmen cc geliyor yani 2.0 , cb ustu not almak icin 85 90 almak lazim yani ort. dusunuyorsaniz yandiniz ... onun harici izmit guzel kucuk sehir ama universite merkeze uzak haberiniz olsun. umarim faydali olmustur.
  • eski sevgilimin bu okulun bu bölümünden mezun olmasi ve hayatimda gördüğüm en boş karakter olmasi. bu okulu derhal bırakın. baska bi yere geçin.(bkz: ates olmayan yerden duman çıkmaz)
  • hukuka uymazlık hukuk fakültelerinde başlar. muhatapları tarafından denetlenemeyen bir mekanizmanın iyi olma şansı yoktur. sınavlar objektif olmadıkça, kaliteli hukukçu yetiştirmemiz mümkün değil. öyle ceza profesörleri var ki daha ispatla sübutun ne anlama geldiğini bilmiyor ki bu hukukun abc'si. bunu bilmiyorsanız hukuk fakültesi birinci sınıftan ikinci sınıfa geçmemelisiniz. ama adam türk alman bilmem nesinde hoca...bana kalırsa önce hocalar bir sınava tabi tutulmalı. tutunamayanlar bırakmalı.
  • adliyede tanıştığım avukat hanfendinin yüksek lisansını yaptığı ancak kaynak yetersizliğinden 3 dersini veremediğinden yakındığı yer
  • hukukçu olmayan ve fakültenin sorunlarından bihaber bir vekil dekana sahip yer
hesabın var mı? giriş yap