• ekonomik anlamda kocasına bağlı olmak zorunda olmamakla birlikte, işinde gücünde olup, evinin işini de eksik tutmayanlarında bile görülür maalesef.

    kocanın psikolojik sorunlarıyla, çocuk sayısıyla, çocukların yaşlarıyla ters orantılıdır genelde. veya doğru orantılıdır. değişir..
  • karısına dayak atan koca olarak nitelendirmek lazım bu kadının içinde bulunduğu durumu.çünkü kadın dayak yeme eylemini isteyerek, kasıtlı bir şekilde gerçekleştirmiyor.o diğer öküzün eylemi sonucunda katlanıyor bu duruma, kimi zaman maddi bağımlılıktan, kimi zaman çocukları için, kimi zaman aile baskısından dolayı.
  • konuya etkili bir egilis ornegi icin (bkz: te doy mis ojos).
  • dayak kavramının ilkelliği ve çirkinliğinden de öte, bir kadının kocası dediği ve olması gerektiği kadarı ile sevgi ile bağlandığı bir insandan asla görmemesi gereken harekete maruz kalan insandır.

    bir insanın sevgi ile, aşk ile baktığı bir yüze, bir bedene kaldırabileceği bir el, bir tokat veya belki bir yumruk, olsa olsa ancak kendi acizliği olabilir. ne yazıktır ki sonra o insan ile aynı yatağa girip tekrar uyuyabilen, ona sevgilim diyebilen insanlar olabiliyor. daha da üzücü olan, buna imkan sağlayan devlete bağlı kurumlar aslında, "barıştırmak" denen yol, ve bu yolda kurban olan nice insanlar, hepsi bizim birer utancımız olarak kalacaktır. bir aile yıkılmasın, bozulmasın diye kadının yaşadığı şiddeti bir "dava" olarak bile görmeyen emniyet güçlerimiz, ya da şikayet ettiğinizde "aile içi bir olay" diyerek sizi şikayet ettiğiniz için nerede ise suçlu sayan bir zihniyet olduğu sürece bu ülkede daha nice canlar canlarından olacaktır.

    kocasından dayak yiyen kadın, bizim yok olan etik değerlerimizdir. insanlıktan çıkmaktan da öte, utancımızın en belirgin resmidir.
  • bu durumdan kurtulmak isteyen onlarca kadın var ama çözüm üreten yok, komser barıştırıp evine göndersin. bu konu ile ilgili eylem yürüyüş, para, teknolojik altyapı (site neyin), bir şekilde elimden geldiğince değil, kanımın son damlasına kadar savaşacağıma söz veriyorum. çünkü ben annemi çok seviyorum.
    tanım: heryerde bu insanlarımızdan milyonlarca var.
  • islamiyeti benimsemiş toplumlarda sayıları daha fazladır.
  • devletin sahip çıkmadığı kadındır.

    hatta o devletin bakanları tarafından önce güzelce, sonra sert bir şekilde uyardıktan sonra uslanmazsa şiddet uygulanabilir dediği kadındır.

    babasının evine dönmediği, polise gitmediği, hukuğa başvurmadığı için suçlanan kadındır. ama bunları yapsa da şiddetten kurtulamayan kadındır:

    (bkz: ayşe paşalı)
    http://video.moralhaber.net/…meyen-kadin-olduruldu/
  • dayak yemek fiilini gerçekleştirmiş olandır öncelikle.

    geçenlerde haberlerde izledim, kadının ağaz burun dağılmış. morarmış kırıklar vb. travmatolojik ne varsa sebeplenmiş kadıncağız... ama beni asıl şok eden şuydu ki adamda bir çizik bile yoktu!

    işte buna güler misin ağlar mısın?

    yahu kadın hiç mi kollamadın kendini? sen de vuramadın mı iki tane? bir şey eline geçirip kafasına boca edemedin mi? nasıl yersin onca dayağı? yanağını kendin mi uzattın? "şurdan rica edeyim" "biraz da buraya" "aa bu kaş yarıldı diğeri ağlar bak bunu da yar" mı dedin? :(

    başlık kocasından dayak yiyen kadın olduğu için inanın aklıma bunlar geliyor.

    bir arkadaşıma kocası el kaldırmış. o da aynı şekilde eline ne geçirdiyse girişmiş tabi.

    "ne yaptın sen" dediğimde bana "mor çatıya mı gitseydim" demişti. *

    ne mi oldu? tabii ki boşadı adamı...
  • destekçisi arkasında kimseler olmayan kadındır. kas gücü erkeklerden çok zayıf olan allah ın bizlere emanet ettiği güzide varlıklar onlar olmazsa insanlığın olmazı kadınları kızları kendini bir halt sanarak dövmek dayak atmak tek kelimeyle aciz erkekliktir. böyle erkekler normal kavgada hiç sahneye çıkmaz kedi gibi kaçar ama iş kendi karısını dövmeye geldi mi aslan kesilir yavşak.
hesabın var mı? giriş yap