• (bkz: hz. hatice)
    aylar sonra gelen edit: böyle bir başlık açtığımı hatırlamadığımdan muhtemelen başa kalmıştır. en beğenilenler listesinde başlara oynadığını görünce ne yazmışım acep deyip kontrol ettim. hep topu bir bkz lan bu. nesini oyluyorsunuz? bilemedim şimdi ben. oylayanlar iyi niyetle mi kötü niyetle mi oyladı acaba? her neyse... bir de kuzum siz delimisiniz ya? her şey oylanır mı lan? nasıl bir manyaksınız siz?
  • nisa 34 ile bizzat çelişen kadındır.
  • (bkz: dinimiz amin)-şu kalıbı da kullandım ya ne diyeyim nerelere gideyim-
  • kimse kusura bakmasin da i ih turkiye'de yemez abi bu. bizim ulkemizde kadin erkek catismasi var yillardir. erkek ustunlugunu haykirmakla, kadin da bunu kabul etmemekle omrunu harciyor. tum bu dayatma ve diretmelerle buyumus, yasamis kisilerde boyle antin kuntin gibi seylere kimse toz pembe yalanlarini savurmasin. "ne var bunda" demesin.

    dedigim gibi, boyle bi ulkede kadin bunu "normal" bir sey olarak gormez, goremez. kocasindan aldigi 1 kurus fazla para, onun icin paha bicilemezdir. bunu da bir koz olarak kullanmasi, iyi ihtimalle ihtiyatta birakmasi gayet normaldir.
    yine erkek icin ayni sekilde, babadan gorme, toplumdan gorme ve kulturun (nasi bi kulturse) getirdigi sartlarla normal karsilamasi, gormezden gelmesi cok zor.

    dogru mu? degil. ama maalesef biz boyle bi seyi kaldirabilecek, onu gectim sorun etmeyecek ( ya da koz olarak gormeyecek) bir toplum degiliz henuz. maalesef.
  • karım. neredeyse on yıla yaklaşıyoruz. başta ben öndeydim, ortada o, şimdi kısa bir süre için ben öndeyim. yani geçişleri ve dönemleri kıyaslama şansım da var. maddiyat tabi ikinci planda siz anlaştıktan sonra fakat benden fazla aldığı aylarda böyle bir güleçleşmeler, al şu elliliği benden bir yemek ye demeler, o halini tam anlatamasam da güzel oluyor. aslında kadında sorun yok, senin kişiliğin belirliyor, olayı.
  • beynini örümcek ağları kaplamamış hiç bir erkek için konu olmayacak, sorun yaratmayacak kadındır. evlilikte ortak gelir ve gider olduğunun, kimin ne kadar kazandığının bir önemi olmadığının bilincindeki bünyelerde hiç bir yan etkisi bulunmaz.
  • istatistiklere göre aile içi şiddetin en büyük nedeni olarak gözüküyor.
  • kadına karı diyenlerin önerileriyle değerlendirilmemesi gereken insan. evlilik ilişkisini karşılıklı hayır ve şer ticaretine indirgediğinizde, kazandığı fazladan parayla, gene hayır yönünde terazisi ağır basacaktır.
    ha, ağzıyla kuş tutsa yaranamaz da ne etsin, onca yıl okudu didindi, şimdi son zamdan sonra erkeğim üzülmesin , bunalıma girmesin diye evde mi otursun?
    bunu kafaya takan adam, excelde tablo falan da yapıyor mudur acaba, aylık bazda, yıllık bazda. bak o da şimdi aklıma geldi.
  • komik bir sekilde dünya standartlarinda bile marjinal kadin. birkac alman is arkadasim ile (hepsi kadin) otururken bir tanesi bir konunun ortasinda "sonucta erkek karisindan hep daha fazla kazaniyor" dedi, digerleri de bir güzel onayladi. yuh dedim burada bile aksini düsünemiyorlar.

    para lan para, ne olacak. yok kadin yüze vururmus yok erkegin karizmasi cizilirmis. ne narin karizmaniz varmis ya... bu kafa sayesinde zaten kadinlar hep kocalarindan az kazaniyor. anlamadigin sey, karin senden daha az donanimli oldugu veya daha az calistigi icin degil, senin gibi düsünen ayrimci bir patron tarafindan ezilip haksizliga ugradigi icin evinize giren para daha az oluyor, hayat standartiniz hak ettigi seviyeye gelmiyor.
hesabın var mı? giriş yap