• roman yazmıyoruz sonuçta.
  • eğer işiniz hazır kütüphaneleri kullanmayı gerektiriyorsa doğru önermedir. verilen bir örnek olmadan ben nereden bilebilirim adamın kütüphanesini nasıl kullanmam gerektiğini? tabiki belli bir template'i öğrenmek için copy pasteliyoruz. önemli olan hazır kod parçacıklarını belli bir mantık ve algoritma oluşturarak birleştirmek.

    copy-paste de bir sanattır yani lütfen...
  • yeni çıkarılan her dilin başlıca amaçları arasında " daha az satır daha çok işlem yapılması" yatar. bu yüzden kodun uzunluğu veya kısalığı o kodu o kadar iyi yapmaz ihtiyaçlarına karşılık verip vermediği iyi yapar.

    her programcı zamandan kazanmak için bu olayı yapar ama yapmadan önce algoritmasını çıkarır. yani kodlar aynı olabilir algoritma farklı olsun yeter. nasıl yazılmış önemli değil.
  • bir bilgisayar mühendisi olarak katılmadığım durumdur. öyle kişilere script kiddie adı verilir ve küçük yazılımlar için kopyala yapıştır yaparlar. eğer gerçek bir mühendis iseniz size verilen problemi doğru ve hızlı bir şekilde çözecek algoritmayı kendiniz oluşturmanız gerekir çünkü eğer "iyi mühendis" iseniz size zaten internette kodunu bulamadıkları için gelirler.
  • işin fıtratında olan bir durumdur. bir iş yaparken araştırıp bakarsınız. eğer o işi dünyada ilkez siz yapmıyorsanız ki %99 başkası sizden önce yapmıştır, yapılanları incelersiniz. genel olarakda algoritmayı paylaşan kodunu da paylaşır. sizde ufak tefek oynayarak kendi projenize koyarsınız.

    peki kendimiz neden algoritma geliştirmiyoruz derseniz bence bu iş vakit kaybıdır ve doğru değildir.. geliştirmeye hemen başlamadan önce araştırma yapmak aynı durumda algoritma üretenler neler yapmış bakmak gerek. çünkü kendi algoritmamız büyük ihtimal tüm exceptional durumları kapsamayacak ve kodu test ederken yada daha kötüsü canlı ortamda hata vericektir. tüm bu exceptional durumları kendiniz bulmaya kalkarsanız çok fazla zaman kaybediceksiniz. belki günler , belki haftalar. aynı algoritma için benzer deneyimleri yaşayan ve bunlara önlem alan kişilerin örnek kodlarını yada algoritmalarını diyeyim kullanmak bu yüzden daha doğrudur.

    sonuçta amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok.
  • "oraya bi if ekleyeceksin nedir ki?"nin kardeşi olan varsayım.
  • asla bir kes yapıştır karizması olamaz ama.
  • kodu nereden bulup nereye yapıştıracağını bilmek zaten asıl mesele.
  • yüzde 10 ile insanlar trilyonluk oluyor mesele kalan yüzde 10 luk kısmı yapabilmekte.
hesabın var mı? giriş yap