• iknın pozitif brief verdiği bir iş görüşmesine girdiğimde karşılaştığım durum. bahçeşehir mezunuymuş arkadaşımız. parlak bir cvsi olduğunu kabul etmeliyim. gel gelelim teorik teknoloji konuşmaları bile yapamadım. ben bu kardeşimize üzülüyorum açıkcası bu eksiğimi kapatmak için bilgeadamın kucağına düşecek sonuç yine değişmeyecek. okullardaki mühendislik eğitiminin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

    edit : bir arkadaşımız gayet nazik bir biçimde düşüncesini belirtmiş. öncelikle yazılım mühendisinden bahsediyoruz. bu kişinin sadece kod yazması yetmeyecek hiç bir zaman. teknolojilere hızlı bir şekilde uyum sağlaması da lazım. türkiye de doğru yazılımların geliştirilmemesinin en büyük sorunlarından birisi yanlış teknoloji seçimi ve kullanı. python / django iyimiş. o zaman ona geçelim. angular hikaye abi react kullanalım. elm diye bir şey çıktı abi hadi sistemi değiştirelim demekle olmuyor. kaldı ki bunları diyebilmek için bile okumak gerekiyor. benim maksadım üniversitelerdeki mühendislik eğitimiydi. umarım doğru anlaşılmışımdır.

    yazılım geliştirme yaklaşımları üzerine çok güzel bir entry yazmış : (bkz: #64258031) merak edenlerin okumasını öneririm.
  • önce web tasarım şirketi kurup, sonra tasarım kursunda öğrenmeye gelen adam gördüm ben.

    soruyordum; ''abi iş geliyor mu?'' diye, ''arada geliyor'' diyordu. ''e nasıl yapıyorsun?'' diyordum, ''kurs bitince yapacağız inşallah'' diyordu. sonra battı o abi...
  • teorik teknoloji konuşma yapamama eksiğini niye işe alacağın mühendis kapatsın sevgili kardeşim. egonu ekşide birilerine gömmeye çalışarak * tatmin etmen tam bir mühendislik harikası.

    ayrıca programcılar da kod yazıyor, her mühendis oturup aktif kod yazmak zorunda değil.

    --- spoiler ---

    sonra vay efendim yanlış yazdım falan olmasın
    ilk entry durakoysun burada

    --- spoiler ---
  • kurs bitince art director olmadı mı ^_^
  • adı üzerinde yazılım mühendisinden bahsediyoruz. sistem mühendisi değil.

    evet bazı yazılım mühendisleri kod yazmaz doğru. onlar aralıksız 10 yıl kod yazdıktan sonra yazılım mimarlığına geçerler artık. kod yazmazlar kod yazanları koordine ederler, kod yazanlar tıkandığında yardımcı ourlar, onları yönlendirir projenin sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlarlar.

    kod yazmayı bilmeyen mühendis kendini geliştirmemiştir hepsi bu. okula spor olsun diye gidip gelinirse, teorik bilgi uygulamaya dönüştürülmezse, çabalanmazsa gayet normaldir.
  • günümüzde firmaların piyasada kalifiye eleman bulamadığını düşünürsek bu boktan eğitim sisteminden çıkan öğrencilerin hayata dair bir beklentisi olmadan asgari ücrete talim etmesiyle sonuçlanır.

    öğretmen, mühendis, mimar vs. işini bilmezse kültürel ve ekonomik açıdan nasıl gelişiriz bilemiyorum.
  • iş görüşmesinden kod yazmayı bilmediğinin nasıl anlaşıldığını anlamadığım olay.
  • bir de isin diger kismi var. isim kod yazmak genelde. menajer kod yazma ilk asamada teorik dusun diyor. teorik dusunmesi (iste yeni oldugum icin) beni zorluyor bu aralar, bana anlatsalar tak diye yazarim kodu. yani olay kodu yazmada degil, olay tum sistemi dusunmede
  • samsung'da bolca bulunur.

    (bkz: hintliler)
  • kod yazmayı bilenlerin yöneticisi olacak olan yazılım mühendisidir aynı zamanda.

    (bkz: maalesef)
hesabın var mı? giriş yap