• japonca : itiraf
  • tetsuya nakashima’nın yeni filmi. filmde kızını öldüren liseli gençlerden intikam almak üzere yola çıkan bir öğretmenin hikayesi anlatılıyor.
    http://www.uzaksinema.com/…uya-nakashimadan-itiraf/
  • oscar11 için ilk 8'e girebilmiş ama maalesef ilk 5'e kalamamış, hakkı yenmiştir. oldboy'u kıskandıracak bir senaryoya, kurguya sahiptir. ilk izlenildiğinde "noli la" ifadesi bıraksa da suratta, sonraki izlemeler de taşlar yerien oturulur ve saygı duruşuna kalkılır. bir intikam filmi en çok bu kadar şiirsel olabilirdi.
  • nasıl desem. bu film sanki iki katmanlı gibiydi. açılışından son sahnesine kadar. bir sınıf, 30 tane bağırıp çağıran aptal şımarık öğrenci ve diğer yanda onlara hayatlarının dersini vermeyi kendine görev edinmiş bir öğretmen. sakince konuşan. bütün o gürültüler ve hareketlilikte, ağır çekimlerle ve duygusalca konuşan. ilk 10 dakikasından insanın kalbi çarpmaya başlıyor. ağır çekimde hayatın büyülü güzelliği, çığırtkan japonelere alışamamak. nereye gideceğini merak ediyorsunuz filmin. herşey iki katmanlı devam ediyor. sanki görüntüler filmden konudan bağımsız hareket halindeler. bir yanda kan revan, iritasyon, delilik diğer yanda dingin ağır çekimler archive ve radiohead eşliğinde. hayat ağır çekimde ne güzelmiş. kanlar, tuale fırçayla kırmızı yağlıboya fırlatılıyormuşçasına güzel fışkırıyor. bir intikam sözkonusu ve olayın çevresindekilerin itirafları. bütün bu olaylar olurken, bulutlara takılıyor gözümüz, ya da çatıda takılan gölgelere. vahşet hiç bu kadar şariane olmamıştı.
  • (bkz: confessions)
  • klip tadında görüntüler slow motion ortam zoomlanmış psikopat tipli çekik gözlü çocuklar güzel müzikler ve karmaşık bir intikam öyküsü barındıran japon filmi.
    ama olmamış....
    imdb notuna falan aldanmamalı japonlar korelilere özenmiş ama sonuç..... önümüzdeki maçlara bakacaz.
  • görüntü yönetmenligi ve müzikleri harika olmus / oturmus / yapilmis film. a ve b cocuklarinin oyunculugu da kayda deger. son zamanlarda izleyip de, vakit kaybina ugramadigimi hissetiren nadir filmlerden.
  • 2010 yapımı japon filmi. filmin başlangıcında öğretmenin yaptığı psikopat açıklama, gene öğretmenin sonda yaptığı psikopatça şeyle son bulmuştur.
    just messing with you. kısmından sonra öğretmene küfür edilmemesi kaçınılmazdır. güzel filmdir, sempati kazandırasıdır.
  • tetsuya nakashima’nın senaryosunu yazıp yönettiği kanae minato’nun romanından uyarlanan bir drama/gerilim filmi. 83. akademi ödülleri’nde de yabancı film dalında aday adayı olarak gönderilmiştir.
    http://www.otekisinema.com/…uhaku-confessions-2010/
  • müthiş bir intikam hikayesini anlatan japon gerilim filmi. film boyunca bölüm bölüm itirafları seyrediyoruz. kızı öldürülen bir öğretmenin sınıftaki konuşmasıyla başlıyor, daha sonra diğer kahramanların itiraflarıyla olay örgüsü tamamlanıyor. birçok sahne slowmotion çekilmiş. bu sahnelerin üzerine bir de kaliteli müzikler gelince filmin karanlığına iyice kaptırıyorsunuz kendinizi. karakterlerin psikolojileri de kendi konuşmalarıyla çok iyi aktarılmış. ucu açık ve bazılarını tatmin etmeyen bir sonu olsa da kesinlikle izlenilmesi gereken bir film.
hesabın var mı? giriş yap