• bir sürü resmi , yazıyı ilgisiz bir şekilde kesip biçtikten sonra herhangi bir formatın üstüne yapı$tırma sanatı...

    (benim için kadıköy + fade out + yağmur + turuncu + kolaj..hepsi bir bütündür..!)
  • "en uzun koşuysa elbet türkiye'de de devrim
    hayatta ben en çok babamı sevdim."
  • halının monoton deseninden sıkılınıp yere dökülen leblebilerin üstüne basılmak suretiyle de icra edilebilinen sanat. (bkz: hayal gücü)
  • filmlerde falan suc i$leyen veya i$leyecek olan ki$inin el yazisi taninmasin diye yapabilecegi tekniklerden birisi. gazetelerden kesilmi$ harfler ile "oglunu tekrar gormek istiyorsan 2 milyon lireti hazirla" falan tarzi yazilar yazilir.
  • bazen sıkıntıdan ve yer darlığından (atılacak dergiler, gazeteler falan) ne yapacağını bilemeyince insan, boş duvara kolaj yapayım der. ama can sıkıntısı geçmez. duvar da ayrı bir hengameye dönüşür. beceriksizim galiba der insan.
  • şahane örnekleri belçikalı sammy slabbinck tarafından meydane getirilen hadisedir.

    bu arkadaş vintage dergileri falan toparlayıp enteresan hallere getirmekte. türlü çeşit reklam görseli oluşturmuşluğu da var. bazı işleri o kadar başarılı ki dibim düşüyor a dostlar.

    buyrun bir kısmına şurdan ulaşılabilir.
  • kolaj, daha önce var olan eser, nesne ya da iletilerden belli sayıda unsuru alarak yeniden sanatçı duyarlılığı ile kullanma yöntemidir.

    bu yöntem, resim sanatında, gazete kağıdı, kumaş, duvar kağıdı, posta pulları, afişler, fotoğraflar gibi buluntu-bulunan nesnelerin bir pano ya da tuvalde çoğunlukla da boyanmış yüzeylerle birlikte kullanılmasına, sanat dışı gerçekliğe ait bir nesneyi tuvalin üzerine yapıştırırken onun tablonun düzenlenişinin bir hareket noktası yapmaya dayanır.

    bu yöntem, özellikle resim, sinema ve fotoğrafçılık gibi birçok alanda kullanılabilir. bu teknikle metne dahil olan şey, metinde de bir ayrışıklık meydana getirir.

    yöntem, 1910’lu yıllarda plastik sanatlarda ortaya çıkmıştır. pratik kelime anlamı noktasında, “yapıştırma resim” olarak da bilinen kolaj yöntemi özellikle picasso gibi kubist ressamlar tarafından kullanılmıştır.

    kolaj tekniğinin metne uygulanması, metin dışı ayrışık unsurun, başka bir metinden ‘kesilerek’ yeni bir metnin içine kaynaştırılması şeklinde olur. bu yüzden, kolaj da bir alıntı niteliği taşımaktadır.

    kolajla metne dahil olan her alıntı, metinde bir ayrışıklık oluşturur. ancak yeni metin içinde bu unsurların kullanılması anlamı da farklılaştırır. bu yöntemle postmodern yazarlar metni açık okumalara müsait, çoğul yapı özelliği kazandırırlar.

    kolajda ayrışıklık, kopukluk ön plandadır. tek bir sözcükle kolaj yapılabileceği gibi çok uzun parçalarla da kolaj yapılabilir.
  • dünyayı nasıl gördüğünüzü en basit yollarla, hızlı bir şekilde aktarabildiğiniz, resim yapmak yerine, görsel- resimsel kompozisyonunuzu rahatlıkla konuşturabildiğiniz en güzel rahatlama aracı.
  • fransızca kökenli bu kelimeyi türk dil kurumu, kesyap olarak türkçeleştirmiştir.
  • küçük kağıt parçaları karton üzerinde bir bütün oluşturmaya başladıkça, yapana uçurtma uçururken hissedilen o güzel şeylerden hissettiren eğlenceli aktivite
hesabın var mı? giriş yap