• saat 8e randevu verip mesai saati olan 8:30dan önce işlem yapamayan hastane.

    en erken randevuyu istedim telefonla. randevu tamam da hastanede kimse yok. hatta doktor bile burada. muhabbet ediyoruz bir yandan * 7 de geliyormuş. allahtan 7ye randevu almamışım dedim. gül gül öldük.
    kayıtları acilde açıp muayene olacağım. hadi bismillah
    inşallah.

    edit: otopark paralı, 15tl. hastalardan almayın bari.
  • şiddetli bir enfeksiyon sonucu acilden giriş yapmama rağmen bizim burda çok yapabileceğimiz bir şey yok diyip girişimi dahiliyeden yaptırıp birde 5 dk duracak halim olmamasına rağmen neredeyse 1 saat beklediğim ticarethane.
  • annemi sabah 5.30 da acilden soktuğumuz halde bizi üst katta uyuklayan doktora havale edip acilde para alınmaması gerektiği halde 600 lira dayayan ve bildiğiniz yere şikayet edin diyen hastane bozması ticarethane
  • geçen hafta ameliyat olan eşimin patoloji sonucu için arıyorum. santral polikliniğe aktarıyor, poliklinik laboratuvara laboratuvar santrale... sonra hepsi birden laboratuvara... müşteri memnuniyetini arayıp durumu anlattım. özel olarak ilgilenip döneceğiz, dediler. sonucu alalı 1 saat oldu daha özel olarak ilgilenip dönecekler.

    çalışanlar gerçekten çok iyi ama gerisi gayetle tırt. eşşek yüküyle para alıyorlar bide
  • bugün acil bir şekilde hastaneye bağlanmam gerekiyordu. internetten hastanenin iletişim bilgisini bulup aradım. 19 dk bekledim bağlanamadım. 444’lü numarayı aradım şişli hastanemizin santraline bağlıyoruz dediler bi 13 dk daha bekledim yine bağlanamadım. tekrar 444’lü numarayı aradım durumu izah ettim bizim de yapabileceğimiz bir şey yok dediler.

    özetlemek gerekirse; acil bir durum olur da bağlanmanız gerekirse mümkün değil bağlanamıyorsunuz.
    genel olarak ise 10 üzerinden 3 puan verebilirim.
  • bazı doktorlar randevularına sürekli yarım saat kırk beş dakika geç geliyorlar ve hiçbir açıklamaları yok. ciddiyetsiz adamlar var özellikle genç nesiller arasında. elinde telefon seni hikayeden dinliyor ondan sonra yanlış tedavi sonucu benim gibi fakülte hastanelerinde sürünmece. e ne anlamı kaldı. kendinizi toplayın yoksa müşteri kaybedersiniz.
  • gelen insanlara tedavi edilecek hasta değil, para kopartılacak müşteri gözüyle bakan, 39.5 ateşle götürülen küçük bebeğe, sigorta kapsamına girmesine rağmen, sadece bir kaşık şurup verip, muayene ücretiyle birlikte 300 lira alan, kan emici aşağılık insanların para tuzağı mekanı.

    gitmeyin.
  • kardeşim trafik kazası sonucu bu hastanenin acil servisine götürülmüş.
    mr, bt, röntgen çekildi, kan tahlilleri yapıldı. taburcu işlemleri için 5 kuruş para ödenmedi.
    özel hastanelerin hasta kabul işlemlerini (provizyon) acil girişiyle yapmayınca kol gibi fatura çıkardıkları biliniyor. bu hastanede böyle bir durumu yaşamadık.
    haaa ama ilaçları hastane karşısındaki eczane ücretli kaktırmaya çalıştı. neymiş reçetenin barkodunda "adli vaka" yazıyormuş. adli vaka tamam da cezaevinde yatan hükümlü/tutuklu durumu değil, trafik kazası. bunu da eczane personeline belirtince ilaçları sgk'dan verdi.
    belki okuyan birinin işine yarar diye burada bulunsun.
  • çalışanlar ve departmanlar arası iletişim o kadar kötü ki sürekli aynı soruları cevaplamaktan yorulduk. başka alternatif varsa o değerlendirilmeli.
  • telefonla herhangi bir birimine ulaşana madalya verilmesi gereken hastane. bakın doktoruna demiyorum birimine diyorum. kolan'ın genel çağrı merkezinden şişli'ye aktardılar 10 dakikadır telefon çalıyor şu an. daha önce bir birimi diğerine yönlendirdikten sonra beklerken telefonun kapandığı da oldu.

    burda tavsiye edeceğim tek şey enfeksiyon hastalıkları bölümündeki dr abdülkadir bey. soyadını hatırlamıyorum ama inanılmaz iyi davranan bir adam. geri kalanından bir cacık olmaz.

    edit: 13 dakika olmuş pardon. bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap