• günümüzde farklı adlarla işyerlerimizde uygulanıyor. dinler yüzlerce yıl önce bitmeyeceğini öngörmüş ne güzel. uygulanmayacak yasakla uğraştırmamışlar.
  • asgari ücretle çalışmanın kölelik olmadığını düşünen insan beyanı.
  • insan kitabı madem, köleliği de yasaklamadı birde yeni köleler çıkardı da peki zekat işi nerden çıktı, akrabaya yardım etme, çirkin işleri yasaklama? köle azat etmenin sevap olması? bu din allah'ın dini. inanmak zorunda değilsin.emirlerine uymak zorunda da değilsin. çoğuna ben de uymuyorum ama din allah'ın.
    not: başlık altında dinlerin uydurma olduğunu söyleyenlere ithafen.
  • biri de cikip dememis ki zencilerin yakildigi zaman bilal i habes'in peygamberimizin en yakin arkadasi olmasi da mi koleligi yasaklamadigini gostermiyor.
    ne iki yuzluluktur bu ya.
    denyonun biri de ingiliz kralicesi sayesinde kolelik kalkti osmanlida diyor.
    mal misiniz trol musunuz anlamadim ki.
    osmanli da kole sistemi mi vardi ya da baska bir turk toresinde bre sigir.
    incilin bir bolumunde dahi zencilerin normal insan olmadigindan bahsettirirler.
    ki kolelik sursun diye. surda bile zencilerin anlayip akin akin allah'a inaniyorsa musluman olmasi gerekir.
    ha zenci zenci diyorum diye irkci ilan etmeyin zenci farsca siyahi arapca bir kelime.
    avrupali soysuzlar gibi soykiracak degiliz. kara kizil derili fark etmez onlar icin.
    allah'in peygamberi davranisiyla yasak koymus oyle pis bir ortamda.
    koleligi amerikada soyu meluncanlara dayanan ve oldurulen 190lik kova burcu bir yigit delikanli abraham lincoln kaldirmistir.
    ne kadar malsiniz aminakodumun salaklari.
    size sirtinizda kirbac piramitleri yaptirmak vardi. bir ekmek iki sise bira da veriyorlar gunluk. mutlu mesut yasardiniz. dinime kufretmeyi seven primci gavatlar.
    burasi eksi sozluk ateistlik resmen toplum baskisiyla gelisen ortam eski misir'da da salak salak tanrilara inanirdiniz. ayniniz orada da yasadi. baskici iftiraci saygisiz pezevenkler.
    lafim sadece saygisizlara.
    terbiyesiz mesajlar icin not: koleligi uzatmak isteyen guney amerika ve diger ulkeler incil'i ve karl marx'in kitabini delil olarak sunmuslardir.
    2 dk. gecmeden kaynaklariyla buluverin, bi tane "akilli" incil'de bana ayeti gostermezsen en alcak namussuzsun demis. iste lafim saygisizlara derken bu gibi okudugunu anlayamayan ve reaksiyonlari kufur olan suleyman hiyartolari kastettim. ha ona da attim arastirmalari. ama iyi anmadim.
    bence ekside kufurlesenler gercekte bulusmazsa hesabi kapatilmali, boylelikle kufurun onune gecilir ve bir guzel adam dovmek resmilesir herkes hincini alir ya da iyi gecinir.
    mesajdaki meselesi soyledigimi ozellikle yanlis yere cekip hakaret etmek neden? cunku musluman oldugum ve turk oldugum icindir. baska aciklamasi olamaz. incil'i savunmak icin yirtinan bir ateist sacma olurdu cunku. meselen ne "kante" islam dusmanligi mi? benim berber ateist gayet guzel sohbet ederiz senin olayin ip'nin arkasina mi siginmak?
  • islam'da köle azat etmeye teşvik, islam'da kölelik müessesesi hakkında açıklama:

    https://m.youtube.com/watch?v=egw1ko4a7gs
  • adam osmanlı’da kölelik mi vardı diyor?

    hadım harem ağaları? cariyeler? 19.yy ortasında bile sadece istanbul’da kayıtlı 52 bin köle?

    edit velid : kaynak falan
  • insanlar din öyle emrettiği için değil, kendilerinden daha güçlü olanların dayatması ile köleleşti. beyin yıkama yapılmadıysa, kimse dinde var diye başkasının kölesi olmaz. köleliği normalleştirmek için, dini kullananlar çıkabilir. ama ardındaki asıl etken, bedava iş gücü sağlamaktır. bugün kölelik başka kılıflarla gizleniyorsa, bunun nedeni otomasyon sistemleri ve teknolojinin, insan gücüne olan ihtiyacı azaltmasıdır. sanayi devrimi olmasaydı, kölelik bugün bile yasal olarak sürdürülürdü.
  • yasaklamamıştır evet ama yasallaştırmıştır. köle ve cariye nasıl alınır, nasıl elde edilir, nasıl satılır, kime verilir, cariyenin en cillobu kimin(!) hakkıdır hepsi mevcut islam’da.

    hayatında kur’an okumamış tipler buraya gelip islam’da kölelik olmadığını yazmış, açıklaması da zekat verilmesi, cennetin sözde annelerin ayakları altına serilmesi falanmış. anne ve kadın arasındaki farkı bile bilmiyor bu tipitipler. kendinize güldürmeyin, inandığınız şeyi öğrenin biraz. iyisiyle kötüsüyle..
  • insanı mal gibi görüp alıp satmaktan bahsedilen durumdur. kölesin hizmetçi değil bütün vücudunla bütün zamanın satın alınıyor. komik durum koskoca tanrı bu sisteme yasak getiremiyor. sigaraya da haram diyemeyen bi kitaplar güruhundan bahsediyoruz. zaten ne hikmetse o kitaplar inmiş inmiş inmiş bizim teknoloji dolu nesle bi tane inmemiş. hayırdır yani tanrı kendisini bilimsel ispatlamaktan mı korkuyor.
    fuck the system yani. tanrı çoktan öldü. de bu kadar şey olasılıkla evrimle açıklanacak gibi değil aq. bile bile lades deyip cehenneme okey diyorum ya bi da komik.
  • alkol almak domuz eti yemek gibi basit ve bireyin kendini ilgilendiren durumlar bile kesin bir dille yasaklanabilmişken başka bir insanın köle olarak kullanılabilmesi kesin bir dille yasaklanamamış.
    ama kitap kutsal yani.
hesabın var mı? giriş yap