• prognozu en iyi olan kanser türüdür. prof dr dursun buğra bu alanda bir numaradir.
  • colon ca olunca olan bakteriler.1-clostridium septicum'a bağlı spontan bakt.peritonit
    2-streptokok bovis'e bağlı endokardit görülür.
  • babam 2 yıl önce, 67 yaşında evre 3 tanısı aldı. lenf bezleri tutulumu var ve uzak organ metastazı yoktu. ameliyat sonrası 8 kür kemoterapi alması planlandı ancak doktor 6 kürden sonra tedaviyi sonlandırdı.

    ameliyat ve sonraki kemoterapi süreci çok sancılı. babamın benden başka kimsesi yok, ca-19 marker'ı 200, 300 olduğu dönemde sakladım hiç göstermedim ona. kemoterapiden sonra titreyerek eve gitmeleri, ishal, uykusuzluk, psikolojik bozukluklar hepsini en üst seviye yaşadık birlikte.

    şu an babam karşımda. beraber bira içiyoruz. tek derdimiz de televizyonun kumandası kayıp, kanal değiştiremiyoruz.

    hastalara ve hasta yakınları için bir örnek olsun diye yazdım bunları. kolay olmayacak ama geçecek gidecek arkadaşlar. sabredin. doktorunuza inanın.

    20.11.2019 güncellemesi: bu akşam kanser ile ilgili okuyordum, aklıma düştü bu yazdıklarım.

    babam taş gibi. hiç bir sağlık sorunu yok.

    05.05.2021 güncellemesi: bu akşam yine kanser ile ilgili okuyordum.

    babam çok iyi. ca-19 değerleri uzun süredir 30 - 40 arasında seyrediyor. benim için de yaşadıklarımız uzak bir hatıra olarak kaldı.

    babamın bu hastalık ile ilgili bir sıkıntısı olmadıkça burayı güncellemeyeceğim.
  • çok sevindim üstteki yorumdaki hastaya, çok şükür, ben dayımı kaybettim kolon kanserinden, ancak kendisinin hastalığından sebep 3 çocuğu belki erken farkına varabildi hastalıklarını erken evrede ve kurtuldular, kötü bir hastalık ama okuduğumuz üzere demek ki kurtulmak da mümkün geç evreler olsa da, çok mutlu oldum adınıza
  • yaklaşık 3 haftadır belirtilerini kendimde gözlemlediğim, hafta başında kontrollerini yaptıracağım hastalık. umarım geç kalmamışımdır.
  • kemoterapi gören evre-ııı kolon kanseri 816 hastada yapılan bir çalışmada haftada 3 met’ten daha fazla düzenli aktivite yapan kişilerde kanserli yaşamın daha az egzersiz yapanlara oranla %35 daha az olduğunu bulmuşlardır. bu çalışmanın sonuçlarının da gösterdiği üzere,kolon kanserine yakalanma riskini azaltmada doğru bir egzersiz çok faydalı ve elzemdir. elbette sizin için en uygun programın belirlenmesi için fizyoterapiste danışın.
  • dünyada erkeklerde en sık görülen 3., türkiye'de ise hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık görülen 3. kanser türüdür.

    kaynak: http://dogrulukpayi.com/…turkiye-de-kanser-vakalari
  • 45 yaş üstü kadın ve erkekte riskin gideek artttığı
    gaitada gizli kan testi ile ücretsiz kontrollerin yapıldığı (ketem)
    kabız kalmamaya dikkat edilmeli
    yemeklerini posadan zengin ve sağlıklı şekilde seçmelidir
  • kimse bu hastalığı yaşamasın. hiç bir kanser türünü yaşamasın. babamı akciğer kanserinden kaybettim. kanserin en kötü yanı hastayla birlikte sen de eriyip bitiyorsun. korkunç bir manevi çöküntü yaşıyorsun. şifasının bulunmasını en çok istediğim hastalıktır.
hesabın var mı? giriş yap