• (bkz: troll alert)
  • komünistler olmayaydı ne sigorta diye birşey olurdu ne yapacaksın işçi hakları ne senelik izin hakkı beğenmediğimiz çalışma şartlarına bile sahip olamazdık
  • komünist olmayanların katkılarından fazla değildir. insanlığı bu günlere komünizmin getirdiğini düşünmek nedir lan?
  • (bkz: rus salatası)
  • bunu, küba’da devrim öncesi batista yönetiminde yaşayan insanlara sorsana bi delikanlı.
    insanlara mevcut sömürü düzeninin yıkılabileceğini göstermeleri bile yeterince büyük bir katkı.
  • sosyal güvenlik, sendika, işçi hakları, haftasonu tatili, işgünü uygulaması, fazla mesai ücreti, kıdem tazminatı, emekli ikramiyeleri, dünyanın nazizm belasından kurtarılması, insanlığın uzaya gidebilecek kadar ilerlemesi vb. sayılabilir. bir de "komünistlerin dünyaya hiçbir katkısı yok" diye bik bik öten ve beyni olmayan kımıl zararlıları vardır, ki bunlar da artık madde olarak ortaya çıkmıştır.

    (bkz: uzay çağı'nı başlatan ülkenin sscb olması)
  • (bkz: sabancı müzesi rus avangardı sergisi) sadece resimlere bakmayın, sovyet belgesellerini de izleyin.
  • gulaglardır. emeğini satmaktan şahsiyetini kaybetmiş yarrak kafalıları atmışlar gulağa devrimin nimetlerinden emeğini satmaktan şahsiyetini kaybetmemiş insanlar faydalanmış. güzel sistem gulag sistemi. her memlekete lazım.

    başlık trollse bile "10 saat çalışıyoruz, sağlık primimiz asgariden yatıyor" diye ağlayabilmesini komünistlere borçlu olan bağzı yarrak kafalılara sövme imkanı bulduk. sağolasın troll kardeş.
  • 20 ve 21. yy diktatörlüklerine baktığımızda faşizm ve komünizm ön plana çıkmaktadır.
    faşizm; ırkçılık, din, milliyetçilik vs. gibi argümanları kullanır.
    komünizm; eşitlik, özgürlük, hak, adalet, yoldaşlık, iş, ekmek, vs. gibi argümanları kullanır.
    her iki diktatörlük sistemi de; gücü ele geçirdiğinde homo sapiens'i fena halde becerir.. tarih; bunun örnekleriyle dolu..

    stalin'in hayatını bilenler; komünizm rejiminde insanların nasıl yozlaştırıldığını iyi bilir. komünizm'in yüzü soğuktur, empatisi yoktur. binlerce insanın ölüm fermanını vermiştir, sibirya'ya sürülmüştür, zor şartlar altında çalıştırılmıştır. fakat winston churchill'e göre rusya'yı rusya yapan adam stalin'dir.

    komünizm; her ne kadar dikta ruhuna sahipse de; bilime, teknolojiye, modernleşmeye büyük önem verir. çok büyük bilim insanları, edebiyatçılar, sanatçılar çıkarmıştır bünyesinde.. kimse bunları inkar edemez..

    insanları din ile köleleştirilen faşist diktatörlüğün gidişatı ise; elinde mızrak, götünde yaprak tarzı yaşayan ilkel toplumlara dönüşümdür.
  • kurtuluş savaşı’nda yaptıkları silah ve mühimmat yardımı unutulmamalıdır.

    sovyetler birliği’nden, cumhuriyet’e 39.000 tüfek, 327 makineli tüfek, 54 top, 63 milyon fişek, 147.000 top mermisi, 2 avcı botu, 4.000 el bombası, 1.500 kılıç, 20.000 gaz maskesi ve 125.000 tl değerinde altın yardımı yapılmıştır. bu yardımlara ilaveten tekrardan altın yardımı yapılmış ve 1932 yılında sovyetler birliği’nden alınan faizsiz kredi sümerbank’ın kuruluşunda kullanılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap