• herkes yeteneğine göre üretime katkıda bulunacağı ve ihtiyacına göre üretimden pay alacağı için varolmayan saçmalıktır. nicel değil, nitel bir eşitlik söz konusudur.
  • politbüro hacivatlarının bolluk içinde elit bir yaşam sürüp,sibirya'nın yahut moldova 'nın ya da tacikistan'ın bir dağ başında açlıktan,soğuktan ölen insanların eşitliğidir.

    moskova güzeldir.komünizmin tanıtım filmidir.tıpkı istanbul'un osmanlı'nın tanıtım filmi olması gibidir.istanbul'a bakınca imparatorluk kudretlidir,büyüktür lakin anadolu insanı açlıktan ölmemek için dağdan taştan ot yolup yemektedir.
  • "(bkz: kömürizm)"dir o, tabi iktidarın kömür yardımı adamın beynini sapıtmış. üniversite düzeyi ile lise düzeyi farklı miktarda almasını öngörüyor yazar arkadaşımız burda.
  • bilgisahibi olmadan fikir sahibi olma bahsini açınız.
  • aynen öyle eşit olacak diye cevap verilebilecek iddia. neden olmasın arkadaş? boğaziçi'ne niye gidiyorsun? orada öğrendiğin meslek severek yapacağın bir meslek olacağı için mi? yoksa, toplumsal olarak lise mezunundan üstün olmak için mi, ondan daha iyi koşullarda yaşamak için mi?

    işte komünizmde ilkini isteyen, yani doktor olmalı, mühendis olmayı, mimar olmayı seven o işin okulunu okur, en azından benim idealimdeki komünizmde.

    aynı işe verilen ücret, ancak söz konusu iş daha zorsa daha fazla olabilir. örneğin, maden işçisi, ofisinde tasarım yapan bir mimardan daha fazla maaş alır. (mimar şantiyeye giderse iş değişebilir elbette)

    şunu da yazayım, bu yazılanların hepsi sadece tahmindir. komünizmin nasıl işleyeceğini kesin olarak ancak kurulunca görebiliriz. ki o zamana kadar her insanın kendince tahmin ettiği veya hayal ettiği bir komünizm olur.
  • şirinler sırf bu yüzden evlenmiyor. hepsi aynı hayatı sürmeli çünkü. evleri, boyları, kiloları falan hep aynı. smurfs. small man under the red flag demek zaten, gargamel'de bunları yemek değil, yakalayıp altına dönüştürmeye çalışıyor. genç dimaları kapitalizmden kurtarmaya çalışıyor şirinler. yaşasın yoldaş şirin baba.
hesabın var mı? giriş yap