• acilde annem için sıra beklerken kulak misafiri olduğum özellikle devlet hastanelerinde karşılaşabileceğiniz türden bir doktordur kendileri. insanlarla konuşurken elimi cebime sokma alışkanlığım olmamasına rağmen gayet naif birine bu şekilde bir tepki verilmesinden son derece rahatsız oldum. belliki adamın böyle bir alışkanlığı var. neyin kompleksine girip böyle bir uyarı yapma hakkını kendinde buluyorsun? bu tepkiyi veriyorsan eğer doktorda olsan acilen psikiyatri servisine görünmeye ihtiyacın var. yıl olmuş 2013, yıllarca okumuş adam hala eli cebindenin derdinde.

    genelleme editi:

    yazmaya gerek var mı bilmiyorum ama elbette bütün doktorlar bu tip insanlardır gibi bir genelleme yapılamaz. her devlet dairesinde olduğu gibi özellikle yaşları gençleştikçe bu tarz görevlilere rastlamak daha da seyrekleşir. fakat az çok hastane yolu aşındırmış insanlar bilir ki; yaşlısına, bunamışına ve saf (hani şu doktor karşısında el pençe olanlar) vatandaşlara azımsanmayacak derecede abuk davranan doktorlar ve sivil memurlar mevcut.

    bu arkadaşlara yöneltmek istediğim bazı sorular var:

    * size silah zoruyla mı bu mesleği seçtirdiler?
    * bize mi okudunuz yıllarca?
    * o hastanede 7/24 çalışıyor olmanız size soru soran insanlarında sizin gibi hastane işleyişine vakıf olmasını mı gerektiriyor?
    * hastaneye ara sıra öküz tiplerin geliyor olması herkese aynı muameleyi yapmanızın önünü mü açıyor?
    * özel hastanede çalışıyor olsanız aynı şekilde davranabilir misiniz?
    * bıçak parasını insanlardan beklediğiniz aynı etik anlayışıyla mı istemektesiniz?

    bazı hassas hemen küsmeye meyilli arkadaşlar için yineliyorum: genelleme yapmadığımdan emin olduğunuz kadar, bu entry'i okuyan ve hayatında birkaç kez hastaneye gitmiş kişilerin doktorların ne kadarını kastettiğimi ve ne demek istediğimi anlayacağından da emin olabilirsiniz.
  • askeriye'nin dispanserinde görev yapıyordur ya da o kafada yaşıyordur.
  • (bkz: sapık doktor)
  • çok dayak yer.
  • yiyeceği dayağı sonuna kadar hakeder.
  • ya ciddi rahatsızlığı vardır ya da askerden yeni gelmiştir o psikolojiyi atamamıştır. her halükarda psikolojisi bozuktur.
  • "konuşurken elini cebinden çıkart" şeklimde yani emir kipinde ve senli benli bir tarzda söylediyse bilimde gelişirken medeniyetten kalmış, adap bilmeyen doktordur, fakat eş zamanlı olarak muhatabı da ondan beterdir. biriyle konuşurken çok af edersiniz paçasından yavşaklık akan dalyaraklar gibi el cepte konuşulmaz, karşınızdakinin doktor,bakkal, müdür, işsiz, çöpçü, öğrenci, öğretmen vs. olması ise bir şeyi değiştirmez, bu bir insana saygı meselesi remzi. ha muhatabı bunu bilmiyordur, uyarılır, öğrenmiş olur, mis.

    kısaca önce o eli bi indir meselesinin daha yumuşak hali deyip geçeyim.

    entry içinde yazmış olsam da tekrar yazmam gerekiyor sanırım, üslubun yanlışlığına rağmen doğru olmasının sebebi söyleyenin doktor olması değil, bakkal doktor, müdür, işsiz, çöpçü, öğrenci, öğretmen vs. olması benim için önem arz etmiyor.
  • "elini cebinden çıkart" dediği için linç edilmesi uygun görülen doktor. sözlü etkiye fiziksel tepki.
    sokakta durduk yere "ne bakıyosun lan" diyen polise bir sikim yapamayan insanların hedefi. hoş sonuçta biliyorsunuz, size doktordan zarar gelmez.
  • hastası olanın halinden anlamayan, ego patlaması yaşayan bir karaktersiz.

    adam annesini acile mi getirmiş, eşinin doğum sancısı mı var, trafik kazası mı geçirmiş, bir yakınının uzvu mu kopmuş, kim bilir neden orada. derdi zaten kendine yetiyor, bir de senin egonu mu tatmin edecek?

    doktor ve tıp öğrencisi arkadaşlarım var, onların da sayesinde mesleği çok sever ve saygı duyarım, hatta gazetelerde çıkan "doktor dayak yedi" haberlerini de içim parçalanarak okur, eylemi hayata geçirenler hakkında etmediğim küfrü bırakmam ama böyleleri de mevcutken, gel de dövme arkadaş.

    dua etsin, efendi bir arkadaşa denk gelmiş, vallahi bir gün steteskobu eline verirler.
hesabın var mı? giriş yap