• 2012 yılının sonuna doğru yaptım bunu.

    110 bin tl kredi çektim. 1500 tl * 120 ay olarak geri ödemek koşuluyla girdim bu işe.

    mayıs itibariyle 61 ay kaldı. (arada küçük bir yapılandırma ile 4 ay kar ettim)

    0,88'den aldığım krediyi 0,78'den de yapılandırdım falan.

    şu anda tam anlamıyla kira öder gibi ev sahibi oluyorum. ekonomi böyle giderse 2 ene sonra göt kadar kira ödeyerek ev sahibi oluyorum sınıfına gireceğim. elime toplu para gçse dahi kapatmayacağım döneme 1 sene içinde girerim herhalde. epey bir faiz ödemişimdir. toplu para ihtimali geçme ihtimali, piyango çıkma ihtimaline paralel tabi.

    maaşlı çalışansanız alın arkadaşlar. başka çareniz yok. bir yerden başlayın.
  • kamu çalışanı için bir nebze mantıklı da özel sektörde eğer çok kalifiye, vazgeçilmez bir eleman değilseniz büyük risk.

    bir arkadaşım geçen sene evlendi, evlendikten 4 - 5 ay sonra uygun bir ev denk gelince gözünü karartıp kredi çekti. şimdi kara kara düşünüyor çalıştığı şantiye 1 - 2 ay içinde bitecek, bittikten sonra şirket beni tutar mı, tutmazsa hemen iş bulabilir miyim diye. hesabınızı kitabınızı iyi yapanız lazım, malum artık ekonomi bıçak sırtı, bir tökezlerseniz hayatınız kayar.

    dedikleri gibi ayağınızı yorganına göre uzatın.
  • 110 bin tl kredi cekip 180bin tl odeyecegime eger kalifiye biri isem ve bekarsam o parayi kanada dolarina cevirip (69bin dolar) goc edip hem hayat standardimi 5e katlarim hem maasli calisan turk vatandasindan daha iyi yasarim.

    hayat standardi boktan olduktan sonra 3 ev olsa ne yazar
  • o zaman sık götünü 20 yıl para biriktirip de evini al kardeşim
  • 28 yaşında giriştim bu işe.
    8 senelik konut kredisi kullandım. faiz yapılandırma, erken ödeme derken 6.5 senede bitirdim. aylık ortalama 1500 tl ödedim.

    sonuç olarak henüz 35 yaşında olmadan, aldığım günkü değerinin 2 katından fazla değere sahip bir evim var.

    birkaç sene içinde tüm dünya düzenini değiştirip komün yaşama geçmek gibi bir hedefiniz yoksa, çok fazla alternatifiniz yok gibi...
  • ankara'da iş yerime yakın düzgün evin kirası 700 tl. ben burada otursam her ay 700 tl yi boşa vermiş olacağım onun yerine biraz birikmiş maaş biraz paranın değer kaybını da göz önüne alarak 10 yıl vadeli 60000 tl kredi çekip ufak ama güzel bir ev aldım. sonuç her ay 960tl kredi ödüyorum ev benim ( yıl geçtikçe değerde kazanıyor) kiraya versem aylık taksitini çıkarabilir. her türlü kardayım diye düşünüyorum.
  • ödediğin taksit, gelirinin %20'sini geçmiyorsa gayet mantıklıdır.
  • ödediğin taksit, gelirinin %20'sini geçmiyorsa gayet mantıklıdır. demiş arkadaşın biri.

    sorarım hangi allahın kulu maaşının yarısından aza kirada otuyor diye. arkadaşlar ev alıcağanıza iş kurmaya bakın. en iyi kazancı ticarette alırsınız...
  • insanları net şekilde ikiye ayıran durum.
    1. tip insan kira boşa gidiyor oraya vereceğime kredi çekip ev alırım diyen.
    2.tip insan dünyaya kaç kere gelicem kredi, faiz, taksit ile uğraşamam diyen.
    ülke olarak konut sahibi olmaya aşırı derecede önem verdiğimizi düşünüyorum. neredeyse şuan ülkenin %90lık bir kesiminin en büyük hayali bir ev bir araba. böyle olunca girişimcilik, yeni fikirler gibi durumlar arka planda kalıyor. bir sokak röportajında izlemiştim muhabir soruyor şu kadar paranız olsa ne yaparsınız yanıtların büyük kısmı ev alıp kiraya veririm tarzıydı.
    bir de siyasi olarak şöyle yansıması oluyor tamamen muhalif olan insanlar bile sabit faiz ile kredi kullanmayıp uzun vadeli kredi çekerse görüşlerinin tam tersi şekilde davranışlarda bulunabiliyor faizler artar falan endişesi ile.
hesabın var mı? giriş yap