• konveks dünya modeli şunu iddia ediyor: dünya bir "gezegen"dir, sınırları vardır ve denizleri düz, karaları konveks yapıdadır! modelin öne sürdüğü savlar ise özetle şöyledir:

    1- dünya tüm kenarları çok yüksek buz katmanlarıyla çevrili, görünüş olarak dikine kesilmiş yumurtayı andıran bir gezegendir.
    2- dünya, uzayda dolanan dev bir asteroide benzer; yalpalar, ama hiçbir yöne dönmez.
    3- gezegenimizde ayaklarımızın yere basmasını sağlayan 4 ana kuvvet vardır: manyetizma, yoğunluk, basınç ve ışık.
    4- manyetik kuzey kutbu merkezdir ve kıtalar merkezin etrafından yayılır ve uyduları yörüngede tutan bu merkezin manyetik alanıdır: video.
    5- dünya'da sular eğimsiz/düz, kıtalar ise konveks yapıdadır! (konveks kıta, her kıta yükseltisinin deniz seviyesinden zirveye ulaşıp yükseltinin tekrar deniz seviyesine düşmesini ifade eder.)
    6- "dünya düz ise aynı yöne gidince neden başladığımız yere geri dönüyoruz?" cevabı pusulanın işleyişiyle şu şekilde açıklanıyor.
    7- antarktika kıtası dünyayı çevreleyen buz çemberi değildir, antarktika buz duvarı çemberine en yakın olan kıtadır: https://hizliresim.com/azqz6b
    8- uzaya gönderdikleri balondan yaptıkları çekimlere dayanarak buz çemberinin dışında yeni bir kıtanın var olduğunu da iddia ediyorlar! amiral byrd'ün bahsettiği (bkz: kutbun ötesindeki kıta)

    dakila research ve zigurats technology center hazırladıkları belgeselin teknik verilerini bu videolarında deney yapmak isteyen olursa diye yayınladılar.

    türkçe altyazılı konveks dünya modeli belgeseli: bölüm 1 ,bölüm 2 , bölüm 3 , bölüm 4

    (bkz: düz dünya modelinin revizyonu konveks dünya modeli/@strong)
    (bkz: küre dünya modelinde yanılıyor olma ihtimalimiz/@strong)
hesabın var mı? giriş yap