• eğer bulunduğun belediye yaralı, aç susuz, veya saldırgan hayvanlara karşı bir birim kurmuşsa, bağlı olduğun belediyenin websitesine gir ve bak, eğer direkt hayvanlarla ilgili bir başlık yoksa, bizi arayın bize sorun vs gibi bir telefon numarası kesin vardır. bu numara 7/24 çalışır. eğer kimse açmıyorsa yanlı numarayı arıyorsundur. ya da aşırı küçük bir beldede falan yaşıyorsundur. mesela bu hizmet, istanbul, izmir ankara ve adana'da aktif olarak mevcut.

    zarar görmüş hayvanı gelip alıyorlar, barınağa götürüyorlar. veteriner gelip sırayla kontrol ediyor devlet hastanesi mantığında. kurtulma şansı olanlara asgari düzeyde yardım ediyor ki keşke daha fazlasını yapsalar, yapmıyorlar, ama bu da bir şey. kurtulma şansı olmayanları da uyutuyorlardır tahminimce, ki doğru olan da bu bence.

    çarpılan köpeği ön koltu önüne, mümkün olduğunca koltuğu geri çekerek yatırmalı, en yakın veterinere götürmeliyiz, en kesin çözüm bu. barınak 2. çözüm yolu olmalı her zaman.

    yine de belediyeleri atlamamak lazım.
  • atesit : hemen durup köpeğin iyi olup olmadığını kontrol eder. ölmüşse onu gömer. (leş yiyiciler üşüşmesin ve koku yapmasın diye) ölmemişse arka koltukta veterinere yetiştirir iyileşmesi için elinden geleni yapar. gerekirse onu sahiplenir.
    dindar : tüh çarptık. neyse eceli gelmiş...

    aha kaynak bile varmış. @andrikod

    bu da bursa'da köpeğin üzerinden bilerek geçen servis şoförü. (kapalı grup)

    (bkz: vicdan)
  • yapmanız gereken sey 153'ü arayıp 'beyaz masaya' ulaşmak ve yaralı hayvan ihbarını vermek.

    illa kaza olmasına da gerek yok, ben kıyıda can çekişen marti gördüğümde aramıştım bundan 4 yıl once. gelip almışlardı.

    kayıtsız kalmayalım bir alo uzağımızda dilsizlere dil olmak..
  • en kestirme çözüm köpeği arabaya alıp en yakın veterinere yetiştirmektir. üstelik 2016 yılından beri bu durumlarda sigorta şirketleri veteriner masraflarını da karşılamaktadırlar. veteriner masraflarını sigorta şirketinden geri alabilmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

    1. çarptığınız hayvanın tedavisini yaptırıp tedavi masraflarını veteriner hekime ödemeniz gerekir. (hayvanı veteriner hekime götürüp bırakmanız yetmez, ödemeyi de yapmalısınız)

    2. hayvanın veteriner kliniğine trafik kazası neticesinde getirildiğini gösteren bir rapor ile tedavi masraflarının yazılı olduğu faturayı sigorta şirketine ibraz etmelisiniz.

    hayvanın tedaviden sağ çıkması gerekmez, ölse bile bu masrafların karşılanmasını talep edebilirsiniz.

    ayrıntılı bilgi için (bkz: #64894016)

    burada bahsedilen sigorta "kara yolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası" yani bilinen adıyla trafik sigortasıdır. kasko değil.
  • alıp en yakın veterinere götürmek. ya ne olacaktı? ayazağa tarafında başka bir araç sürücüsünün bacaklarının üstünden geçtiği bir köpekte başıma gelmişti bunun benzeri. muhtemelen yolun kenarında sere serpe uyuyordu. belki onun bunun çocuğu kasten geçti, asla bilemeyeceğim

    bagajdaki battaniyeleri kollarıma sarıp kucakladım hayvanı ama boşuna endişelenmişim, ısırmaya çalışmayı geç havlamadı bile. bilinci yerindeydi o esnada ama yolda gitti.

    ciğerimi nasıl deştiyse o köpeğin bakışları, unutamadım gitti
  • ilçe belediyelerinin sahipsiz hayvanlarla ilgili bir çalışması olduğundan gündüz arayabilirsiniz gece ise 7/24 açık olan veteriner klinikleri çözüm olabilir.
  • şu muhabbetin ateizmle dindarlıkla alakası ne amına koyayım yaa. memleketin ateisti bile gerizekalı amk. sözde düşünen araştıran sorgulayan bla bla bla işte..
  • (bkz: #82010619)

    allahın işine karışılmamalıysa bütün tıp ve eczacılık sektörünü kapatılım mı gençler?

    200 sene önce insanlar vebadan ölüyordu. avrupa'nın yarısı yok oluyordu.

    (bkz: engelle)
    (bkz: başlıklarını engelle)

    (bkz: alo 153)
  • yolu yordamı, hatta sigortadan nasıl para alınacağı dahi yazılmış.
    hâlâ anlamadıysanız, köpeğe suni teneffüsle başlayabilirsiniz.
  • yazıyorum, bunları uygula.

    1) hemen arabayı sağa çek
    2) koşarak gidip yaşıyor mu öldü mü bak
    3) yaşıyorsa al kucağına doğru bir veterinere
    4) ölmüşse başını okşa, al kucağına, yol ortasında bırakma, getir arabanın yanına koy
    5) bir yer bul, kaz orayı, göm hayvanı, bi su dök
    6) sigorta için arabanın fotoğrafını çekeceksen çek ya da bir canlıyı öldürdüm bu yeter amk arabasının diyip bas git gideceğin yere.
hesabın var mı? giriş yap