• köpeğin kendisine rehberlik ettiğini sergilemektedir.
    (bkz: rehber köpek)
  • üzerime saldırmak üzere olmayan hiçbir köpekten korkmayan bir insan olmama rağmen acayip ayar olduğum tiptir. hatta köpek sahibi olduğum için bir kat daha ayar olduğum tiptir.

    arkadaşım anladık, köpeğin eğitimli. seninle beraber yürüyor, dur deyince duruyor, saldırmıyor, ısırmıyor, bilmem ne de, fobi diye bir şey var. yükseklik fobisi olan bir insana düşmeyeceksin diye garanti verip 20 katlı bir binanın tepesine çıkarabilir misin? klostrofobisi olan bir insanı tabutun içine sokup "ben şu delikten oksijen veriyorum. söz ölmeyeceksin." diye ikna edebilir misin? hayır, tabii ki.

    hadi bunu geçtim.* ben de köpeğimi gezdiriyor olabilirim. seninki oynamak için benimkinin yanına gelince, benimkinin korkudan ya da başka bir nedenle seninkini ısırmayacağını garanti edebilir misin? hayır, tabii ki. benim köpeğim tasmalı olduğu için çekip kontrol altına alabilirim ama sen, can havliyle kendine saldıran bir köpeği parçalamak üzere olan köpeğini nasıl tutmayı planlıyorsun?

    tek bildiğin "bir şey yapmaz, korkmayın" demek. kendim için korkmuyorum arkadaşım. inan, senin için korkuyorum. zira bir gün, bir yerlerde kadın olduğumu unutup birinize allah ne verdiyse girişeceğim.
  • genellikle hem suclu hem de guclu olurlar.
    http://www.youtube.com/watch?v=w4inyx9gjfs
  • tasma kelimesinin tam olarak karşılığını insanlar bilmeyince konu farklı bir yere kaymış. bakın belirteyim, tasma şudur;

    http://e-ruya.org/ruya/tasma.jpg

    köpeğin boynunun etrafına sarılır. ancak belediyeler bile bunun ayrımını bilmiyor sanırım.
  • heran maddi manevi tazminatla karşılaşma tehlikesine sahip insandır.

    o köpek bir birini ıssırsın hiç birşey yokken görürsün ozaman ebeninkini tersten bak bakalım kaç tane dava geliyor ardından . kaç kere gidip geliyorsun mahkemelere...
  • birde bunu pitbul ile yapan daha da sorunlu versiyonları vardır.
  • gece yarısı arkadaşın evinde kalırken arkadaşın max adlı köpeğinin osurup durmasından dolayı parka götürme kararı almıştık. arkadaşın babası ile max parktayken ben ve arkadaşımın ikizi kelime ezberlemek amacı ile masada oturuyorduk ki parktan çığlık ve havlama sesleri geldi ve yalın ayak parka koştuk. manzara arkadaşın babasının tepesinde duran max ve ertafını saran 5 ne olduğu belli olmayan hayvan. kopek mi kurt mu gecenin karanlığında pek anlayamamıştım. baktım işin sonu hastanelik bari kopekler hastaneye gitsin düşüncesi ile eve uğrayıp sopa ile döndüm ve arkadaşının babasına verdim ki vermez olaydım. köpeklerin dadısı türkmen göçmeni ve çat pat türkçesi ile onlar oyun oynamak istiyor siz sopa getirdiniz tabi sinirlenirler cümlesini kurması ile aklıma gelen sanki sopa getirmeden önce sinirli değillerdi 5 boyum kadar hayvan ufacık köpekle nasıl bir oyun oynayabilir cevabını yapıştırdım.

    tanım : köpeklerden korkmamı sağlayan ve kendilerini hayvansever olarak nitelendiren oysaki milletin köpeklerden nefret etmelerini sağlayan tip.
  • yakın zamanda ciddi anlamda sinir krizi geçirmeme sebep olan tip.

    geçici sağlık sorunlarım sebebi ile çok sevdiğim köpeğimden bir süredir ayrı yaşıyorum. köpeğim şu an ailemin yanında başka bir şehirde, hafta sonları gıttıkce goruyorum. yaklaşık iki hafta önce babamla ormanlık alanda yaptığı rutin yürüyüşlerden birinde başına gelen olay bu sinir krizimin tek sebebi. babamdan dinlediğim olay şu şekilde gelişmiş:

    köpeğim ve babam ormanda yürürken yaklaşık 50m ötede yürümekte olan başka bir köpekli grup görür. bu gruptaki köpeklerden biri tahminen 2-3 yaşlarında rottweiler cinsi bir köpek ve tasmasız bir şekilde dolaşmakta. benim 10 aylık golden retriever cinsi köpeğimi görür görmez üzerine doğru koşmaya başlıyor. yürüyüş yapan gruptan kimse köpeğini tutmaya ya da peşinden gelmeye yeltenmeyince babam köpeği tutmaları için uyarıda bulunuyor. bu sırada rottweiler benim köpeğimin burnunun dibinde durmuş, yay gibi gergin, tetikte bekliyor. babam rahatsızlığını tekrar dile getirecek oluyor ki o sırada rottweiler, köpeğimi, köpeğimin burnunu tamamen ağzına alacak şekilde ısırıyor. babam bırakması için köpeğe vuruyor, ve köpek çenesini açıyor. o sırada yanlarına gelen köpeğin sahibine (yaklaşık 25 yaşlarında, erkek) köpeğini tasmasız gezdirdiği için sinirlenip konuşan babam beklemediği bir tepki ile karşılaşıyor. rottweiler'ın sahibi "benim köpeğim de daha önce böyle ısırıldı, bir şey olmuyor, geçer" diyince babam iyice sinirlenip "köpeğime çok daha büyük zararlar vermiş olabilirdi, hatta bu köpeğim değil, ben de olabilirdim" diyerek, bu yüzden köpeğini tasmasız dolaştırmaması gerektiğini tekrar söylediğinde aldığı cevap ise "sizin köpeğiniz de hareket etmeseymiş"!!. bunun üzerine babam kendisini şikayet edeceğini söylediğinde ise pişkinliğin ne aşamalara varabileceğini tecrübe ediyor: "xxxxx adresinde oturuyorum, gidin şikayet edin." ve bu köpek sahibi köpeğini alıp bu şekilde yürüyüşüne devam ediyor. babam ise ağzı burnu kan içinde olan köpeğimi hemen veterinere yetiştirmek için tartışmaya devam etmiyor. köpeğimin burnunda ve ağzında rottweiler'ın dişlerinin geçtiği 3 yere dikiş atılıyor, biri diş etinde dişe çok yakın olduğundan dikiş atılamıyor, iyileşmeye bırakılıyor ve antibiyotik kullanmaya başlıyor.

    olayın bundan sonrası ise en çok iç acıtan. yürüyüş yapılan ormanlık alan bir yerleşim alanının sınırında, şehrin içi sayılabilecek bir yerde olduğundan babam şikayet için 155'i arıyor (1), 155 o bölgedeki karakolun aranması gerektiğini söylüyor. bunun üzerine karakolun numarası bulunup aranıyor (2). karakol, o bölgeye aslında jandarmanın baktığını söylüyor. sonrasında jandarma aranıyor (3), jandarma ise bu bölgedeki işlere çevre il müdürlüğünün baktığını söylüyor. e tabi daha sonra çevre il müdürlüğü aranıyor (4). buradaki görevli ise bir tutanak tutulup tutulmadığını soruyor. tutulmadığı söylenince, polise tutanak tutturmak gerektiğini ve tutanak olmadan bir şey yapamayacaklarını belirtiyorlar. daha sonra karakol tekrar aranıyor (5) ancak bu olay için tutanak tutulamayacağı cevabı alınıyor. en azından köpeğin sahibinin evine gidip uyarılması rica edildiğinde ise bekleneceği üzre olumsuz yanıt alınıyor. daha sonra bu tip durumlarla daha önce karşılaşmış olabileceklerinden ötürü hayvan barınağı aranıyor (6) ancak sahipli hayvanlar ile ilgili herhangi bir şey yapılamayacağı öğreniliyor ve köpek sahibinin rahatlığının sebebi de anlaşılmış oluyor. ancak böyle bir sorumlulukları, görevleri olmamasına rağmen hayvan barınağındaki görevliler sorumluluğu üstlenerek köpek sahibinin evine köpeklerini tasmasız gezdirmemeleri için uyarıda bulunmaya gidiyorlar. sonrasında bize geri dönüş yaparak bahçede köpeği gördüklerini ancak evde kimse olmadığını söylüyorlar. barnınaktakilere ilgileri için çok teşekkür ettik. şimdi de elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz.

    babamlar en son yanlarına geldiğimde köpeğimdeki yaraları görünce bana olayı anlattılar ve olayı öğrendiğimde ilk işim o adrese gidip o köpek sahibine tasmanın ne olduğu ve nasıl kullanıldığı konusunda uygulamalı bir ders vermeye gitmek oldu. ancak evin önündeki çocuk ayakkabılarını vs. görüp evde bir ailenin oturduğunu fark ettiğimde yapmak üzere olduğum şeyi ilk kez düşündüm ve eve döndüm. olayda benim köpeğimin de, diğer köpeğin de hiç bir suçu yok aslında. onlar doğalarının, içgüdülerinin gereğini yapan hayvanlar yalnızca. bütün sorumluluk köpeğinin yapabileceklerini bilmeden, köpeğini kontrolsüzce dolaştıran bu insanlarda. artık babamlar o bölgede yürümeyecekler, ki çok da önemli değil. ama bu zihniyette insanların dokunulmaz olduklarını bilerek köpekleri ile bu şekilde dolaşmaya devam etmeleri beni korkutmuyor değil.
hesabın var mı? giriş yap