• samimiyetle cevaplanması gereken ciddi sorulardır.
    bana köpek almak amacıyla fikir danışan ve uyarılarıma kulak asmayıp köpek alan her 4 kişiden 3'u aldığı hayvancığı yarı yolda bırakıp kaçanlar kervanına katılıyor! bence yol yakınken dönün!!!!!!

    1) şu gerçeklerin bilincinde misiniz?
    köpek ihtiyaçlarını sizin karşılamak zorunda olduğunuz bir canlıdır :
    - yemek, (gelişigüzel değil dengeli bir diyet, insan yemeği değil köpek maması, mümkünse kaliteli kuru mama)
    - su, (bir günden fazla susuz kalmak köpeği öldürür)
    - barınak, (eviniz bahçeli değilse sizinle aynı ortamı paylaşacaktır)
    - egzersiz, (her köpek hergün en az 2 saat egzersiz yapmalıdır)
    - oyun, (köpeklerin üç mutluluk anı var: sizle yakınlaştığı, lezzetli şeyler tattığı ve oyun oynadığı)
    - bakım, (bilinçli bakım, en fazla 15 günde bir yıkamak ve hergün fırçalamak)
    - birliktelik,(ona gerçek bir dost olmak ancak şımartmamak,)
    - eğitim (dört aylık olduğu andan itibaren sürekli, bilinçli,sabırlı, şiddetten uzak,ısrarla ve kararlı)
    - veterinerlik hizmetleri, (ilk günden itibaren sürekli veteriner gözetimi)
    - aşı,
    - koruma (ne denli güçlü olduğu hiç farketmez, her bir başka köpek, taşıt araçları ve hatta başka insanlar köpeğiniz için bir tehdittir.
    en uzun yaşam süresi 10-15 yıldır ve hepsinden kötüsü siz koruyamazsanız çevreden gelen ve kasıtlı bile olabilen tehditlere maruz zayıf bir canlıdır. (bkz: kopegin olmesi/#10885260)

    2) gerçekten ona ayıracak zamanınız olduğuna emin misiniz?
    bir kez aldığınızda yaşamı süresince özgürlüklerinizden ödün vermeyi gerektirir. sıkılınca atılacak yada evde süs gibi duracak bir şey değildir. en az iki kişinin planli özenini gerektirir. seyahatlere çikarken, akşam gezmeğe giderken, geride kime birakilacaği veya en azindan bebekken evde kiminle kalacaği sorunlarina baştan çözüm bulunmalidir. birçok sevdiğiniz otel ve lokanta ve benzeri yerleri ziyaret listenizden çıkarmaya hazır mısınız?

    3) ailenize yeni bir fert katmaya hazır mısınız? bir köpeğin bir çocuğunkine yaklaşır masrafı vardır bir bebeğe yatağını ıslattı diye nasıl kızamıyorsanız ona da münasebetsiz bir ortamda çiş veya kaka yaptı diye kızamazsınız.

    4) köpekleri genel olarak tanıyor, köpek davranışını biliyor musunuz? en azından onun sosyal davranış olarak insana ne kadar benzese de aslında farklı algısı ve tepkileri olduğunun bilincinde misiniz? köpek, insan değilidir. bu cümleye gülenler olduğunu görür gibiyim. ama ne yazık ki bir kez eve alındığında onu insan sanmaya başlamak gafletine düşmekten uzak durmak hiç de kolay değidir.

    5) değişik köpek türlerinin değişik davranış özellikleri olduğunu ve bunların bir kısmının sizin yaşam tarzınıza uymayabileceğini biliyor musunuz?
    köpeğin netice itibariyle saldırgan ve tehlikeli bir hayvan olabileceğinin ve bunun sorumluluğunun sizde olduğunun bilincincinde misiniz? kedileri öldürmek , bahçeyi berbat etmek, başka köpeklere veya insana saldırmak gibi istenmeyen davranışlar edinebileceğini ve bazı köpek türlerinin bu eğilimlerinin daha fazla olabildiğini düşünüyor musunuz?

    6) bazı köpeklerin çocuklar için tehdit oluşturabileceğini biliyor musunuz?

    7) köpek türlerinin bir çoğunun ciddi biçimde tüy döktüklerini biliyor musunuz? kısa tüylü köpeklerin tüy probleminin daha fazla olabileceğini hiç düşündünüz mü?

    8) köpeklerin kendilerini havlayarak ifade ettiklerini ama bunun sürekli halinin çevredeki insanlar arasında tepki yaratacağını hesaplıyor musunuz?

    9) köpeğin her gün belli bir zaman diliminde koşu ve egzersiz yapması gerektiğini hesap ediyor musunuz?

    buraya kadar okuyup caymadıysanız (bkz: köpek alırken dikkat edilecek noktalar)
    ayrıca (bkz: evcil hayvan sahibi olmak)
  • (bkz: are you sure)
  • alacaginiz kopegin belirli bir zamandan sonra aliskanlik ve tutku haline donusecegini, ilgi gostermezseniz karsinizda mutsuz ve gozlerinde umitsizlik dolu bakislari olan bir yaratigin sizi de ne kadar uzecegini, fazla ilgi gormekten hoslanip hoslanmadiginizi, onun da -tipki insanlara yaptiginiz gibi- konusmaya ve koklasmaya ihtiyaci oldugunu, sık sık disari gezmeye cikarmaniz gerektigini, dusuncelerinizi okuyup, ne hissettiginizi anlayabildigini, en kirilgan metabolizma oldugunu goze alarak davranmaniz gerektigini bilmeniz gerek. kopek insana en iyi dosttur. can'dir. eve ilk attiginiz adimdan itibaren en cok sevinecek kisi odur, bunu o zaman daha iyi anlarsiniz.
  • verecek kisi - kac kilo alican hemserim? kedi, kopek, esek*...
    alicak kisi(kasap) - ver bakam 50 kilo kopek eti. sucuk yabacaam.
  • eğer bağyan bir kişiysse;

    1) evli misin?
    2) evli diilsen erkek arkadaşın var mı?
    3) sen ve ben yalnizca ikimiz ha ne dersin?
  • ciddi iseler hiçbirşey sorulmaz, ne söylense dinlemezler...
  • - cins mi istiyorsun?; bir sokak zavallısına yuva kazandırmak istemez misin?; köpeğin için tatile çıkmaktan vaz geçer misin?
  • köpeklerin, insana göre çok daha az yaşadıklarını ve büyük olasılıkla eline doğmuş yavrucağın yine ellerinde öleceğini ve hissedeceğin ıstırabı biliyor ve göze alıyor musun?
  • - köpek mi alıcaktınız?
hesabın var mı? giriş yap