• amerika'da yaşanan köpek saldırılarını azaltmak için çalışan dogsbite.org sitesinin 2018 mayıs ayı raporuna göre;

    -amerika'da 2005 - 2017 yılları arası köpek saldırılarınında pit bull oranı %65.6 iken, onu %10.4 ile rottweiler ve %4.6 ile german shepherd izliyor.

    -ölümle sonuçlanan saldırıların %48'nde kurbanın 9 yaş ve altı olduğu gözüküyor.

    dogsbite.org rapor linki

    "philadelphia, port richmond bölgesinde, dün gerçekleşen olayda 2 yaşındaki bir çocuk 5 pit bull cinsi köpeğin saldırması sonucu, yoğun kan kaybından yaşamını yitirmişti. köpeklerin sahibi olan çocuğun teyzesi ve evdeki diğerleri de saldırıyı durdurmaya çalışırken yaralandılar. polisler saldırıyı durdurmak için olay yerine geldiklerinde ateş açarak bir köpeği öldürmüş, iki tanesini de yaralamışlardı.

    benzer bir olay geçen mayıs ayında florida'da yaşanmış, 8 aylık bir bebek babannesinin pit bull cinsi köpeği tarafından öldürülmüştü."

    haber linki

    edit: dikkatinizi çekerim, bu çalışma ölümle sonuçlanan vakalar üzerinde yapılmış, her köpek saldırıları ve onların istatistiklerini içermiyor. en çok saldıran köpek türü yine pit bull olabilir de, olmayabilir de. buradan yapılabilecek bir çıkarım, pit bull cinsinin saldırdığı zaman işini "layıkıyla" yaptığıdır.

    edit-2: aman efendim "her gördüğünüz ingilizce yazı bilimsel değildir, paylaşmayın" denmiş. site nesneldir değildir, burada ortada yapılması o kadar da zor olmayan bir araştırma var. kayıt edilmiş ölümlü köpek saldırılarını bir araya getirince ortada yine bir veri oluşuyor. pit bull biyolojisi üzerine bir rapor değil ki bu. elinde daha iyi verileri olan bir araştırma varsa getir okuyalım, inceleyelim. duyan da mutfak alışverişlerini, aylık harcamalarını özgür demirtaş'a, aziz sancar'a hesaplatıyor zanneder.
  • pitbull baskın ırk olarak kabul edilen bir köpek. dikkatli davranılması gereken bir hayvan her babayiğidin harcı değil. pitbull sahiplerinin çoğu bilinçsiz ağızlık ve tasmadan bihaberler. hali hazırda sokaktan sahiplendiğim 2 köpeğim var ama bir pitbulla bakmayı götüm yemiyor. barınaklar pitbull, boxer, rottweiler kaynıyor 2 gün besleyip caka satayım, havam olsun diye alıp sonra sokağa bırakıyorsunuz. yapmayın amk.
  • çok tehlikeli bir köpek cinsi. bir çok kez başka canlılara saldırdığını hem kendi gözümle hem de haberlerde gördüm benden uzak olsun bu hayvan.
  • bilinçsiz sahipleri tarafından bu canavarlara ağızlık takılmadığı sürece düşmeyecek oran. çoluğuna çocuğuna ya da kendisine canavarlarının çenesi kilitlenirse anca anlar bu sığır pit bull sahipleri.
  • aslında terrier'in başı çektiği istatistik.

    en çok ısıran tür terrierdir.

    pit bull , bulldogun kas gücü ve terrier'in saldırganlığını karıştırarak oluşturulmuş bir ırk.

    jack russell terrier'de aynı şekilde.

    bull terrier'de aynı şekilde.

    edit: kısaca, içinde terrier kanı bulunan her ırk ( küçük veya büyük) agresif ve saldırgan olmaya yatkın.
  • köpeğe nasıl yaklaşacağını öğrenecekmiş. hadi la ordan. bu yaratıklar parklarda sokaklarda sebepsiz yere çocuklara saldırıyor. insanları sakat bırakıp öldürebiliyor. hasta ruhlu insanlarda bu yaratıklardan bende şu kadar var bu kadar var deyip hava atıyorlar. bu köpeklerin kısırlaştırılıp sahiplerinin her hafta karakola imza vermesi lazım.
  • bundan sonra ne olur ne olmaz pitbull çıkarsa diye sokağa elimde tepsiyle çıkacağımı öğrendim.

    şu köpeği besleyip de normal olan bir insan görmedim şu ana kadar.
  • pitbull besleme aq amaç ne milyon tane köpek var hepsi tatlı onları besle
  • bir canlı düşünün, diğer bir canlıyı saldırgan olsun diye genetik mühendislikle genleriyle oynayarak modifiye ediyor, bunun üzerinden para kaldırıyor, bu canlıyı alıp besleyenler, yani mühendisin alt modelleri de bu saldırganlaştırılmış hayvan zarar verince siz de yaklaşmayı bilin falan diye topluma laf ediyor. gerçekten enteresan bir gezegende yaşıyoruz.
  • tamam da senin köpeğin saldıracak diye masum çocuklar ellerinde tepsi ile mi dolaşsın. bu şekilde bir köpek besliyorsan bakacaksın. ve hiç kimseye zarar verdirmeyeceksin. hiç kimse senin köpeğin var diye kendisini savunmak zorunda değil.
hesabın var mı? giriş yap