• köpek balığı kıkırdağı; derin ve soğuk denizlerde yaşayan köpek balıklarının kıkırdaklarından özel bir kurutma-dondurma işleminden geçirilerek elde edilmiştir.yüksek oranda protein, kalsiyum, sülfür ve kolaj içerir.özellikle iskandinav ülkelerinde 1960 'lı yıllardan beri yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak için kullanılmaktaydı.
  • 400 milyon yıldan daha fazla süredir okyanuslarda varlıklarını sürdüren köpek balıkları, doğadaki en dayanıklı canlılardan biridir. bunun nedenlerinden birisi son derece güçlü bir bağışıklık sistemine (immune system) sahip olmalarıdır. bu güçlü bağışıklık sistemi, sadece köpek balıklarını hastalıklara karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda köpek balıklarını doğada hiç kanser olmayan ender canlılardan biri yapar. köpek balığı kıkırdağı, hastalıklarla savaşmak için gerekli ve bağışıklık sistemimizi canlandıran belirli proteinler ve mukopolisakkaritler içerir. aynı zamanda metabolizma ile ilgili besin olarak kullanılan organik kalsiyum ve fosforu da sağlar.
  • köpek balığı kıkırdağı üzerinde yapılan çalışmalar; özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve tümörlerin büyümesinin veya yayılmasının durdurulmasında köpek balığı kıkırdağının önemli bir rol oynadığını göstermiştir. yapılan çalışmalarda köpek balığı kıkırdağının memelilerde bulunan her elementten 1000 kat fazla yeni kan damarı oluşmasını önleyici etkiye (antiangiogenesis effect) sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. bunun anlamı; bir tümörün büyümesi veya yayılması için ihtiyaç duyduğu yeni kılcal damarların oluşmasının engellenmesidir. yani köpek balığı kıkırdağı doğrudan tümör üzerinde etkili olmayıp, yeni kılcal damar oluşumunu engelleyerek bir tümörün beslenmesini ve büyümesini durdurabilmektedir.
  • solgar tarafından uretilen tabletleri olan, kıkırdak yumuşaması teşhisine istinaden hekimler tarfından reçeteye yazılıp, sigortalar tarafından ödenmeyen nane.
  • son yapılan araştırmalar köpekbalığı kıkırdağı tüketimi ile insan vücudunda oluşan tümörlerin iyileşmesi veya önlenmesi arasında bir korelasyon bulunmadığını gösteriyor. hatta araştırma o kadar detaylandırılmış ki, raflarda "%100 saf kıkırdak" ve türevi etiketli bir çok ürünün içerisinde kıkırdaktan çok toz ve dolgu maddesi yer aldığı ortaya çıktı. hayallerinize vuracağım en büyük darbeyi ise sona sakladım: köpekbalıklarının kanser olmadığı tam bir şehir efsanesi. bu dişli canlılarda 40 ayrı çeşidin üzerinde kanser ve tümör oluşumunun gerçekleşebildiği tespit edilmiş bulunuyor. dolayısıyla paranızı sokağa atmayın, placebo etkili bonibon yutun daha iyi.
  • sadece canlı bir köpekbalığının içinde iken kanseri engelleyen (daha doğrusu kanser gelişmeyen), köpekbalığı öldürüldükten sonra yenilmeye çalışıldığında ise umut tüccarlığından başka birşey olmayan kıkırdak
  • saf halde olsa bile ağız yoluyla alındığında büyük kısmı kana karışmayacak olan madde:
    http://www.sixwise.com/…-of-its-health-benefits.htm
  • etkinliği kanıtlanmadığı halde vahşi bir türün canına okuyan, ırkına geçen bir ticareti olan kıkırdak. holland & barrett gibi büyük bir firma da artık köpekbalığı kıkırdağı ürünlerini satmayacağını açıklamıştır.
  • çevremde en az beş büyüğümden bel ağrılarını tamamen yok etmese de ciddi şekilde azalttığını duyduğum tabletlerin içeriği. bu insanların içinde koskoca şirketin genel müdürü de var. *

    bunun psikolojik bir rahatlama olduğunu sanıyorum. hoş, sonuçta bir rahatlama hissediliyorsa; fiziksel ya da psikolojik olması çok da önemli değil gibi.

    (bkz: http://www.gnc.com.tr/…ucts.asp?id=7&cid=13&pid=223)
  • bayadir hakkinda hic entry girilmemis, sozlukte pek kullanani yok herhalde. varsa beni bulsun, sorularim var.
hesabın var mı? giriş yap