• tıbbın çaresiz kaldığı bir bozukluk türüdür. bir köpektapara göre her koşulda köpekler haklıdır. mesela bir pitbull bir çocuğu parçalasa, ya ebeveyni ya parçalanan çocuk ya da köpeğin sahibi suçludur. aksini iddia ettiğiniz zaman, sizi hayvan düşmanı olmakla suçlar ve hatta bütün insanların ölmesini isteyecek kadar şuurunu kaybedebilir. en büyük argümanları, hayvan sevmeyen insan da sevmez cümlesidir. bu bozukluk genelde başka bir kişilik bozukluğu ile paralel görülür. köpektapar kişi kadınsa, mahallenin en çaçaron karısıdır. kavga ettiği kişinin üzerine saldırıp, tırnaklarını yüzüne geçirebilir. eğer erkekse, asosyal, insanlara nefretle bakan, tıs tıs bir tiptir. sokakta başıboş dolaşan köpeklerle birlikte, bunların da ıslah edilmesi, toplum sağlığı için elzemdir.
  • sahibinin cezai ehliyeti yok mudur? tehlikeli türleri sahiplenebilecek kadar akılsızsa bence yoktur
  • bende de olan "kişilik bozukluğudur".

    istanbul'dayken sokak kipeklerine rahat vermiyordum. nerede görsem sevip besliyordum. çantasında mama ve su ile gezen biriyim. evet...
  • kimsenin köpek sevgisini sorgulamam ama bunun artık bir sisteme oturması lazım, petshoptan köpek alanın kaydı oluşturulup birey gibi sorumluluklarını üstlenmesi lazım. 16 yaşında bir çocuk suç işlese sorumluluk anasında babasında ama köpekte cezai ehliyet yok öylemi. çocukların suçu ne sokakta yürümeleri mi

    belirli ırklar yasaklanıp satılması ağır cezalara tabi tutulması lazım. sokaklarda bu kadar köpekte kimse kusura bakmasın bazılarının hevesinin kurbanı. alıp alıp hevesi kaçınca fazla doğurunca sokağa salanların suçu yok yani.
  • köpektaparlar, maymundan değil köpeklerden evrilmiş olduklarına inanan topluluktur.
  • işletme önlerine kalmış yemeklerini döken; kırmızı saçlı, lanet suratlı teyzelerde görülen bozukluk.

    hiçbiri de evine alıp beslemez. anca sağa sola yemek döküp millete çemkirirler. sanki yalnızlıklarının sorumlusu bizmişiz gibi.
  • töbe estagfrullah.. ( bknz:)bir ust entry
    bu arada resimde kimse kopege bakmayacak haberin olsun. (masallah)
  • hayvanlar için aşırı sevgi, bazı psikolojik sorunlara işaret edebilir. şüphesiz hayvan sevgisi güzeldir. lakin bazı insanlarda, özellikle kendi ve yakınlarının yaşam kalitesini etkileyecek boyuttadır, bu da patolojiye işaret eder. kişilerarası iletişimin zayıf olması, içeçekilme, emosyonel boşluk (bunlar birbiriyle bağlantılı durumlardır) nedenlerinden olabilir. bazen bunlar travma geçirmiş veya gerekli sevgi ve ilgiden yoksun büyümüş insanlardır. yani “hayvan” sembolizmi nedeniyle birey, sahip olmadığı psişik enerjiyi “almaya” ve özelliklerini çevreye yeniden uyarlamaya çalışmaktadır.
    bu kişilerde sıkca hayvanları 'insanlaştırmayı' görebilirsiniz. çocuğu gibi görme, pusette gezdirme, hayvana oje sürme, saçını boyama, kıyafet giydirme, imkanı olsa memesini bile verecek insanlar vardır ve az değiller.

    kişilerarası iletişim klişelerinin bir hayvanın durumunu doğru bir şekilde yorumlamamızı engellediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. hayvanlar, insan duygularının bazı temel benzerlerine sahiptir: korku, öfke, neşe, üzüntü. olumlu duygular, grupta ilişkiler kurmalarına yardımcı olur, olumsuz olanlar - davranışı değiştirmek, beladan kaçınmak için bir sinyaldir. hayvanlar, sahiplerinin evcil hayvanlarına atfetmeyi sevdikleri daha karmaşık duygulara sahip değildir (kızgınlık, kıskançlık, yaralı gurur, sinsilik, gözyaşlarından bahsetmiyorum bile). şüphesiz ki bunun ticaretini yapan ve üzerinden iyi paralar kazanan insanlar size aksini söyleyecektir, yakınlarda, köpek psikoloğu varlığını bile duydum. işeyeceği yeri öğrenebilmesi için bile aylarca eğitim alan bir canlının, karmaşık duygulara ve analiz edecek bilinç düzeyine sahip olduğuna inanıyorlar
    bu sağlıksız yaklaşım size, sizi geçtim beslediğiniz hayvanlara zarar verebilir. pusette kazakla gezen köpek ne kadar mutlu olabilir ki?
  • hayırdır yavrum dsm'ye mabadından yeni tanı mı ekliyorsun, sen allah bilir tanıyı eklerken fatih'ten kalan yarım şarabı da içiyorsundur şimdi dedirten, sözlükte bir bitmeyen malum şu konu...

    bunlar analarının karnından çıkarken köpekler bu biçarelere hoşt demiş bunlar da çuk alınmış, bu suni kan davasına başka türlü anlam vermek güç çünkü.

    istiyorsanız akşama bu konuyu tartışmaya bana gelin, zehirli et vereyim. siz seversiniz <3
hesabın var mı? giriş yap