• izmir’in menemen ilçesinde yaşanmıştır. ne yazık ki başıboş dolaşan sokak köpeklerinin neden olduğu acı olaydan birisidir.

    haber linki

    edit: ne yazık ki hayvanları sevsek de, insanların (özellikle çocukların) onlardan korkmaması gerektiğini söylemek kimseye vazife değildir. herkes çocuk yaşta evde “evcil” hayvan sahibi olma şansına sahip değil. evinde kedi köpek besleyip de dışarıda (özellikle gece saatlerinde) bir grup köpek görüp yolunu değiştirecek çok insan vardır. bu olay nezdinde konuşmuyorum, sabahın erken saatlerinde (kışın karanlıkta) okuluna yürüyerek giden binlerce çocuk vardır bu ülkede. çocuklara köpekten korkmaması gerektiğini öğretemeyebilirsiniz. ancak bu konuda yapılması gereken şey ne yazık ki sokak köpeklerinin barınaklara alınması, kontrolsüz çoğalmanın önüne geçilmesidir.

    kaçınılmaz edit: bu sözlüğün yarısı kafayı yemiş yemin ederim. hayvan düşmanıymışım da, köpeklerden korkan bir bebekmişim de “ühüü ühüü” diye ağlıyormuşum :) siz gerizekalı mısınız arkadaşlar ? burada bir haber başlığı açtım. bu yaşanılan üzücü bir olaydır ve bu konuyla ilgili yorum yaptım. bana katılmıyor olabilirsiniz. köpekleri veya başka hayvanları insanlardan da daha çok sevebilirsiniz. fakat gelip salak saçma mesajlar atıp da insanın canını sıkmayın. seviyeli mesajlaştığım insanları saymıyorum.
    adam gelmiş ben köpek görmek istiyorum sokakta diyor. işte bu bencilliğiniz yüzünüzden yaşanıyor tüm bunlar. hayvan sevgisi adı altında hem hayvanlara hem de insanlara zarar veriyorsunuz bence. hayvanat bahçeleri de sizin gibiler için var konu tam olarak bu. hayvanları görmeyi seviyorsunuz diye bu kadar canlıya zulmetmeyin. çok istiyorsan al evine besle. kimse ne karışır ne bir şey söyler. çok merak ediyorsan git doğasında görmeye çalış.
    hayvanseverlik ve bencillik arasındaki ince çizgiyi görün artık lütfen.
  • talihsiz bir olay.

    bu ülkenin hayvanseveri de ayrı bir çakal, arkadaş.

    seviyorsan evinde besle o hayvanı.

    selfie çekip, sosyal medyada paylaşıp önüne iki kuru mama atmakla hayvan sevilmiyor pek muhterem türcü vatandaş!

    o hayvanın sokaklarda sürünmesi, hastalanması, aç kalması, ölmesi ve başka insanlara tehdit unsuru olması senin umrunda değil tabii..

    kedi neyse de köpek isterse bir insanı öldürebilecek boyutlara ve donanıma sahiptir. şakası olmaz.

    çocuklar için özellikle tehlikeliler.

    modern şehirlerde küçük köpek türleri yaygınlaştırılmalı ve sahipsiz köpek bırakılmamalı.

    tıpkı modern ülkelerde olduğu gibi.
  • güya ülkemiz hayvanseverlerinin hiçbir yorum yapmayacağı olaydır. sokak hayvanlarının bu kadar fazla ve kontrolsüz olması hem hayvana zarar hem insana. onlara kalsa istanbul’un bu rüzgarında yağmurunda kendileri evinde kombi açık uyurken sırf hanımefendi/beyefendi vicdan masturbasyonu yapacak diye o hayvanlar dışarda acı çeksin. sabah uyanınca da kahvaltısını yapıp evden çıkınca “anneeeem ne kadar tatlısın sen” diyip fotoğrafını çeker bu döngü devam eder.

    sokak hayvanı mevzusu konuşulması gereken geçiştirilmemesi gereken bir konudur. birileri hayvanseverlik adı altında o hayvanlara bu soğukta bu havalarda acı çektirmemelidir.

    edit: sözde hayvanseverlerden birisi acaba bu havada o sokak köpeklerinden birini evine alır mı onu da çok merak ediyorum.
  • köpekten kaçarken araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir.

    çok küçük yaşta korkutulup bir ömür boyu travma yaşayan insanlar var. bazı ebeveynler de bunu kasıtlı olarak yapıyor. köpeği çocuğun üstüne salıp komik olduğunu düşünüyor. sonra ölene kadar köpekten kaçıyor o çocuk.

    şu cehaletten kurtulup çocuklara hayvan sevgisini aşılamamız gerek. bu tip olayların kaynağını bulmakta yardımcı olacaktır.
  • çok talihsiz ve üzücü bir olay. kuzum küçücükmüş daha.
    bahsetmek istediğim başka bir şey daha var. bazı başlıklara girmek istemez oldum artık. üzücü bir olay yaşanıyor. iki farklı kutup oluşturuluyor ve karşılıklı nefret kusulurken konunun özü çoktan uzaklaşıp gitmiş oluyor. ilk üç entry de yine aynı duruma doğru gidildiğini sezdim. böyle başlıklarda okuduklarım beni adeta yoruyor artık. her konuda artık mikrodan makroya linç peşindeyiz.
    çocuk belki köpeklere karşı korkutularak yetiştirildi, o yüzden kaçtı. belki de çok seviyordu köpekleri ama karşılaştığı köpek saldırgandı. her iki durumda da ne aileyi ne köpekleri topa tutmanın bir anlamı yok. yine cahillik kokan genellemeler. köpeğin saldırganlığı ihtimalinde tüm köpekleri çarmıha germe istediğiniz için sakinlesip bir dakika mantıklı düşünmeye çabalayın. böyle düşünenlere de burada nefret kusarak huzursuzluğumuzu kabartmaktan başka bir şey geçmeyecek elimize.
    ülkece sakinleşmeye çok ihtiyacımız var.
  • bak bu sayfaya da milyon yorum yapılacak ama bir şey değişmeyecek. hiç bir hayvanın zarar görmesini istemiyorum. ama ekolojiyi bozmayacak şekilde kısırlaştırma yapılabilir. soğuktan, açlıktan, iğrenç pisliklerin tecavüzlerinden ölen o canım hayvanlar bunları yaşamamış olurlar. bu yavrucak gibi başkaları da hayatını kaybetmez. üzücü bir durum allah ailesine sabır versin.
  • daha önce de yazdım tektar edeyim. sokak köpekleri bir sürü kurmuş aralarında golden bile var. kalabalık bir iş merkezi önünde yattıkları yerden kalkıp bana koşup saldırdılar ben oyun yapıyorlar sandım ama bildiğiniz parçalamaya kalktılar. tabi şiddetle kendimi savunmak durumunda kaldım. beş dakika önce oradan geçen biri köpeklere taş mı attı sopayla mı vurdu köpekler kuduz muydu ? bilemiyorum yani siz hayvan sever olsanız da hayvanları kışkırtan manyak çok. hayvan da saldırganlaşır kovalar ısırır açsa yer bile. 20 sene sonra bakıcısıyla tekrar buluşan aslanların nasıl koşup yaladığını da gördük kedinin birinin durduk yere göz çıkarttığını da izledik. bu işin çözümü basit sokağa terk etmeye ciddi bir ceza uygularsın. barınakların bütçesini artırırsın şartlarını iyileştirirsin herkes rahat eder. hacettepe'nin beytepe kampüsünde öğrencilerin kampüse taşınmasında kullanılan halk otobüsü için öğrencilerle sıra bekleyip aşağı yukarı gidip gelen köpek dostlarımızda vardı. çoğu insan bu kadar medeni değil sıraya kaynak peşinde millet. o beklerdi. gerçi binince kapının önüne dikilir binişi zorlaştırırdı haylaz ama olsun.

    köpek kovalarsa ya hayvana zarar verip caydıracaksınız ya kaçıp kimsenin canı yanmadan olayı sonlandıracaksınız. her zaman ikinciyi tercih etmek iyi sonuçlanmıyor. çocuk korkuyla kaçmış canından olmuş, yazık cidden yazık.
  • bir bayram günü, köyde evime doğru yürüyorum. hava alacakaranlık. o anda 5-6 tane iri köpeğin, 2 tane küçük çocuğu kovaladığını gördüm. çocuklar, öyle bir bağırıyordu ki... o anda hiç düşünmeden, öküz gibi böğürerek köpeklere doğru koşmaya başladım. bir anda durup korkuyla arkalarına dönüp kaçmaya başladılar. ilerde bir yerde üçe ayrıldılar. elime taş aldım. biri çıksa da, kafasını patlatsam diye bekliyorum. neyse ki, geri gelmediler.

    çocukların korkudan betleri benizleri atmıştı. birisi daha 5-6 yaşlarında, birisi 10-11 yaşlarındaydı. evlerini sordum gösterdiler. götürdüm.

    bunu niye anlattım. köpeğin, çocuklara saldırması için bir nedeni yoktur. korktuğunu anladığı kişiye saldırır. bebekliğinden, 13-14 yaşlarında ölümlerine kadar 2 tane köpek yoldaşım oldu. huylarını iyi bilirim. ve en sevdiğim hayvandır köpekler. ama sokaktalarsa, öngörülemezler. üstelik bu çocuklara saldıranlar, kanca tasmalı çoban köpekleriydi. bir sahipleri vardı yani. köy yeri diye ağıldan indirip bırakmış şerefsiz.

    hayatını kaybeden yavruya çok üzüldüm. ailesine sabırlar dilerim. belki ben tesadüf orada olmasam, o 2 yavru da ölecekti. çözüm önerim var mı? yok. sokaklar, şehirler sadece biz insanların değil. ama, onların yaşam alanını biz bozduysak, yaşam gerekliliklerini bir şekilde sağlamamız gerekir diye düşünüyorum.
  • başlıktaki hayvansevere bakarsak köpekten korkup kaçma hakkı yokmuş kimsenin. ailesi suçluymuş köpekten korkarak yetiştirmiş.

    başıboş köpekler artık sürü halinde gezmeye başladı sen neden bahsediyorsun hemşerim? gözümün önünde babasının yanında sokaktaki köpekle oynamaya çalışan 4-5 yaşlarındaki çocuğun üstüne çullandı da babası zor kurtardı hayvanın önünden.
    sokaktaki köpeğin ne yapacağı tahmin edilemez, gündüz sevgi yumağı takılan hayvan gece diğer köpeklerin de etkisiyle çete gibi dolaşıp etrafa sarabilir.

    benzer olay benim de başıma geldi, gündüz sevdiğim yemek verdiğim köpek geceyarısı beni kovalamaya kalktı "noluyo lannn" diyene kadar kamyon çarpıyordu.

    köpeklerden korkan insanları linç etmek yeni moda oldu, kimse köpekleri sevmek zorunda değil. sevmiyor diye köpeğe zarar verme hakkına da sahip değil. şunların ayrımına varın artık.
  • 6 yaşımdayken bir köpek sürüsü tarafından kovalandım ve son anda kurtarıldım. aradan 30 yıl geçti ve sahipli bir fino köpeği yanından geçerken bile yolumu değiştiriyorum. korkam sevmemi engellemiyor tabi ama uzaktan. bence kısırlaştırılmalılar , saldırgan olanlar barınağa alınmalı.
hesabın var mı? giriş yap