• kör bir köpek gibi bekliyorsanız, kulaklarınıza iyi gelecek gruptur:
    https://soundcloud.com/korkopek
  • türkiyedeki indie piyasasının yükselen yıldızıdır, şu sıralar leyla ile mecnun un yönetmeni onur ünlü ile albüm hazırlıkları içerisindeler.
  • yalan olan türk gruplarındandır.
  • bir tanesine babalik yaptigimdir.
  • sesinize tepki vermeyi daha doğrusu sesinizle komut verip güven aşılamayı öğretmeniz gerekendir.

    koku alma duyuları gelişmiş olan köpeklerin kör olanları daha da kabiliyetlidir.

    en ünlüsü sanırım kanada'da yaşayan smiley
    https://www.instagram.com/…mileytheblindtherapydog/

    yine aynı ailenin istanbul'dan gelip alarak sahiplendiği ve şuan kanada'da tedavi gören bir diğer kör köpeği pal
    https://www.instagram.com/thegoldenlifeofpal/
  • sessizliğini ne zaman bozacak diye merak ettiren gruptur,bu kadar sessizlik sizce de fazla olmadı mı artık ?
    1
    2
  • koku alma duyusu bazı köpeklerde doğuştan kuvvetli, bazılarında zayıftır. ancak kör bir köpek hangi ırka mensup olursa olsun sanıyorum koku duyusu inanılmaz gelişiyor.

    kör bir pug sahibi olarak birkaç tecrübemi paylaşmak isterim. pug ırkı beni son 10 yıldır şaşırtmaya devam eden her geçen gün hayranlık duymama neden olan bir ırk. aslında bir süs köpeği olmasına rağmen iyi bir bekçi köpeği olabilmek için gerekli cesarete sahipler bu minik devler, keşke bir de fiziksel durumları buna uygun olsa diye düşünüyor insan. hep tetikte bir kucak köpeği aslında. sürekli temas bu ırkın tamamında gözlemlediğim bir durum. inanılmaz hisli, müthiş bağımlı kişilik yapıları var. daha az sevildiğini düşündüğü için vücudunda yaralar oluşan bir pug'ım var mesela. 1 hafta onunla uyur, diğerlerini ayak ucuna alırsanız geçiyor yaraları, pek komik.

    gelelim kör pug kızıma. bu kız ne zamandır kördü bilemiyoruz. bize geldiğinde bir gözü hiç yoktu, içeriye doğru erimişti, diğer gözü de hiç görmüyordu. geldiği zamanlar sırtını verebildiği bir duvar kenarı arar öylece otururdu.

    2 yıl sonra bugün hiç ses çıkarmadan girdiğim odada uyuyorsa bile kokumu alıp hemen ayaklanan, hiperaktif, farklı kokular aldığında hiç susmadan havlayan bir köpek haline geldi. koku hafızası inanılmaz güçlendi.

    kör bir köpek bakmak durumundaysanız yüzünü sağa sola çarpmasın, gözlerine yabancı cisimler batmasın diye yakın temas ilgilenmeniz gerekiyor. sık sık göz yaşı damlası kullanabilirsiniz. gözler işlevini tamamen kaybettiğinde kuruyup kabuk bağlamaya başlıyor. bu kabuklar zamanla kopup açık yara haline geliyor ve yoğun kanıyor. eczanelerde satılan basit gözyaşı damlaları bunun için başarılı.

    kör köpek tasmaları var. ülkemizde ben herhangi bir yerde satışta bulamadım. bu ürünü aldım aliexpress üzerinden, 2 hafta gibi kısa bir sürede geldi. epey kullanışlı bir ürün. buyrun;

    kör köpekler için tasma

    evde eşyaların yerini sık değiştirmez, düşüp sakatlanmasına neden olacak merdiven alanlarına bebek koruyucu bariyerleri koyarsanız da görme engelli köpeğinizin hayatını epey kolaylaştırırsınız. özellikle de köpeğinizin eşyalarının yerini değiştirmeyin. yatağının nerede olduğunu bilirse hep aynı yere gidiyor. yer değişikliğine adapte olmaları onları yoruyor.

    görme engelli bir köpeğin en büyük sorunlarından biri susadıklarında kolay kolay suyun yerini bulamamaları oluyor. çarpıp devirebileceği hafiflikte bir su kabı da epey sorun. ağır su kaseleri tercih etmeli sık sık ulaşabileceği alanlara bırakmalısınız. yoksa uzun süre susuz kalması ciddi sağlık sorunları yaratır.

    hayvan göremiyor olsa da, onun için iyisini düşündüğünüzü sanıp kısıtlayıcı olmayın. küçük alanlara hapsetmeyin. bırakın koşsun, oynasın, sosyalleşsin. başka köpekleri koklasın, çarpsın. nerede isterse orada uyusun.

    dünyanın en güzel kör köpeklerinden birine ben sahibim, ömrün uzun olsun huysuz bal kız.

    bonus padme: görsel
hesabın var mı? giriş yap