• beşiktaş paf takımı kalecisi.
  • beşiktaşın ramazan kurşunlunun kiralanmasıyla 3., murat şahinin sakatlanmasıyla 2. ve nihayetinde vedran runjenin tedbirli olarak ceza kuruluna sevkedilmesi sonucu 1 numaradan kalesine devralacak genç insan. kaleci olmak için yetenek, fizik, karakter; allah ne verdiyse vermiştir kendisini. antalya maçı için 1. kaleci olarak çıkmasına neden olan saydığım nedenleri belki 15 yıl sonra anımsayacağım ve sahada kaptan olarak kaleyi korumakta olan korcana bakıp gülümseyeceğim.
    (bkz: neden olmasın)
  • yakı$ıklı futbolcu.
  • rüştü reçber ve hakan arıkan'ın sakatlıkları sebebiyle 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı ile 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçında bir mucize olmazsa ilk 11 de forma giyecek kaleci.
  • hakkında çok şık bir bilgilendirme yazısı yazılmıştır;

    http://eksibesiktas.blogspot.com/…rcan-celikay.html

    şans bu ki rüştü iyileşmiş deniyor.
  • bir de erkek kardeşi vardır ilhan çelikay adında. o da fatih terim'in ikinci döneminde galatasaray kadrosundaydı ancak tutmadı.
  • eğer fb maçında kaleye geçerse olası bir hatalı gol yemesi ve bu golün sonucu belirlemesi durumunda hayatı boyunca o kaleye tekrar geçememe ihtimali karşısında kendisine kaleye geçme şansının ilerleyen maçlarda gelmesini ummak lazım. tabi mustafa denizli ona bu şansı vermez. hakan'ı bile zorunluluklar harici oynatmayan adam korcan'ı hiç oynatmaz. belki yine yabancı bir teknik direktör ve kalece gençleştirme, hakan ve korcanlı bir kale gayet güven verir gibi duruyor.
  • 22 aralık 2009 manisaspor beşiktaş maçı'nda ne hikmetse bu ülkenin genç kalecilerinde çok sık görülen "zihinsel olarak maçı kaldıramama" sendromuna kapılmış ve beşiktaş'taki kariyerini, neredeyse başlamadan bitirmiştir. çok üzücü genç bir kalecinin bu durma düşmesi.
  • 22 aralık 2009 manisaspor beşiktaş maçında yaptigi hatalar pskolojik sebeplerden midir bilemiyorum. acikcasi ilgilenmiyorum da. benim anlamadigim besiktas gibi bir takimin oyuncusu, ne olursa olsun(ister 3. ister 5. kalecisi olsun), nasil olur da mac kaldiramama durumuna duser. bu ulkede mac kaldirabilecek kaleci yok mu. besiktas ulan bu, kadikoy anadolu lisesi futbol takimi degil. turkiyedeki bilmem kac milyon icinden en iyi 30 kaleciden biri olmasi gerekir besiktasin 3. kalecisinin.

    futbol sadece dogustan yetenek, fiziksel yeterlilik ile oynanmiyor. bir futbolcunun, ozguvenli olmasi, hirsli olmasi vesaire gibi bir suru mental ozellik de onemli. besiktas kalesini korumaya aday olan bir kalecinin ne kadar tecrubesiz olursa olsun bir ozelliginin olmasi lazim. ancak belli ki korcan gelecegi parlak oldugu icin degil, sadece 3. kaleci kontenjanini doldurmak icin orda duruyor. bu da besiktasin kadro olarak ne kadar yetersiz, ne kadar amatorce yonetildiginin en iyi gostergesi sanirim.

    burda korcan'i da suclamamak lazim, kocaelispor'un 2. kalecisi bile olamayacak bir futbolcuya o eldivenler veriliyorsa allahini sasirir adam tabi. daha ne gordun de konusuyorsun demeyin bu arada arkadaslar. galatasarayda aykutun da, besiktasta fevzinin de ilk ciktigi maci hatirliyorum. hepsinde bariz bir kivilcim vardi. cok acimasiz gibi gelicek belki ama malesef korcan'da hicbirsey goremiyorum. ama ne diyim, umalim da yillar sonra got etsin beni.
hesabın var mı? giriş yap