• dupont sabancı international llc sirketi'ne ait olan, kentsa icinde yeralan, genel olarak lastik imalatinda kullanilan kord bezi ureten, turkiye'nin buyuk sanayi kuruluslarindan biri
  • turkiye'deki fabrikasi izmit kosekoy'dedir.
  • 10 ülkede 12 fabrikası olan, güler sabancının sabancı holding yönetim kurulu başkanı olmadan önce 14 yıl genel müdürlüğünü yaptığı, 2007 yılı itibarı ile yaklaşık yüzde 8i halka açık olan ve imkbde işlem gören, cirosunun yüzde 90ını ihracattan sağlayan, kord bezi, endüstriyel iplik, naylon ve polyester gibi petrol tabanlı ürünler üreten, dünya çapında pazarın yaklaşık yüzde 20sine sahip olan sanayi şirketi.
  • turkiyeden dunyaya acilmis en kuresel sirketlerden biridir.
  • güvenli çalışma koşulları konusunda son derece sıkı uygulamaları olan bir sabancı kuruluşu.
    ayrıca ulaşmak isteyenler için istanbul tarafından gelip, izmit doğu çıkışından ayrılarak, ankara istikametini takip etmek yeterli olacaktır.
  • borsada sabancının 5.00 tl fiyattan 40 milyon hisseyi yabancı ve bazı emekli fonlarına satmasından sonra beklenilen hisse fiyatının 5.00 altına inmemesidir. fakat gelin görün ki 4.69'a kadar inmiş ve özellikle küçük yatırımcı iptal edilmiştir. soygundur ama bekleyen kazanacaktır. yatırım tavsiyesi değildir. tavsiye olarak alanı vururlar.
  • türkiye'den cikip global agirlikli bir oyuncu olan (ihracat agirlikli) olan sayılı kuruluşlardandir. bir b2b şirketi olarak zor olani basarmistir.
  • sahipleri, yönetim kurulu ve üst düzey yöneticileri yerli ama ürünleriyle, üretim tesisleriyle ve vizyonu ile global bir şirkettir.

    naylon 6.6, hmls ve polyester iplik; naylon 6.6, hmls ve polyester rayon ve aramid iplikleri işleyerek araç lastiklerine esneklik ve mukavemet sağlayan kord bezi ve tek kord üretimi yapıyorlar. kısaca güçlendirici stratejik ürünler üretiyorlar. ürünleri uçak ve otomobil gibi bir çok alanda kullanılıyor.

    türkiye, abd, brezilya, tayland, endonezya gibi ülkelerde fabrikaları var.

    sabancı üniversitesi'nin en büyük bağışçılarından biridir. (2018 ilk 3 çeyrekte 16.7 mio tl)

    stratejik ürünlerine ağırlık verirlerse türkiye'de geleceği en parlak şirketlerden biri olduğunu düşünüyorum. unutmayın uzay mekikleri ve robotlar da güçlü kaplamalara ihtiyaç duyuyorlar.
hesabın var mı? giriş yap