• başlığın orjinal hali; "türkiye'de koronavirüs doktorası yapmış tek kişinin khk ile ihraç edilmesi" olacaktı ama malum sınır.

    doç.dr. mustafa ulaşlı'dır. 7 yıl boyunca abd ve hollanda'da koronavirüs üzerine araştırmalar yapmış ama 1 eylül khk'sı ile ihraç edilmiş ve 4 yıldır ülkeye hizmet edememektedir. hukuk tarafından aklanmasına rağmen de görevine döndürülmemiş. allah akıl fikir versin böyle memlekete.

    şimdi sağlık bakanlığı kendisi ile görüşecekmiş.

    haber

    euronews linki

    hocanın twitter'ı

    khklarda imzası olan ve buna ses çıkarmayan kim varsa hepsini allah'a havale ediyorum.

    --- spoiler ---

    genetik uzmanı doçent mustafa ulaşlı, abd princeton üniversitesi ve hollanda'daki groningen üniversitesi'nde toplam 7 yıl koronavirüs üzerine çalıştı.

    sonra koronavirüs ile ilgili yürüttüğü bilimsel çalışmalarına türkiye’de, gaziantep üniversitesi tıbbi biyoloji ana ilim dalı ve genetik bölümü’nde devam etme kararı aldı.

    üniversitede doçentlik yaparken, 1 eylül 2016’da khk ile görevinden ihraç edilen genetik doçenti mustafa ulaşlı’nın kısa bir süre sonra hakkındaki iddialarla ilgili takipsizlik kararı verilmiş. ama hukuki süreci devam ediyor.

    ulaşlı, şimdilerde olan biteni evinden izliyor. euronews türkçe'ye konuşan akademisyen, istediğinin bu olmadığını söylüyor. doktora süresince bu virüsün genetiğini çalışan ulaşlı, koronavirüs ile ilgili kendisi kadar kimsenin çalışmadığı görüşünde. o nedenle yapılan bilimsel çalışmalara katılmak ve destek vermek konusunda oldukça ısrarlı.

    özellikle aşının türkiye’de bulunabileceğine olan inancı tam. bu konuyla ilgili de aslında günlerdir sesini sosyal medyadaki paylaşımları ve ilgili kurumlara attığı maillerle duyurmaya çalışıyor ama şimdiye kadar bir geri dönüş yok.

    --- spoiler ---
  • gerçekten verilen tüm kararların geleceğimizi kurtarmak adına verildiğini mi düşünüyorsunuz, bilemiyorum ama eğer öyleyse de bu kadar saf kalmayı başardığınız için takdir ediyor ve hayranlık duyuyorum.

    siyaset, günü ve kendini kurtarma sanatıdır; içinde herhangi bir vizyoner bakış açısı barındırmaz. olanı devam ettirmeye çalışır. arada muhalefetten gelir öyle yenilikçi fikirler ama o da yemdir. es kaza onlar da başa geçse, tüm çabayı yine kendi gününü kurtarmak ve sürekliliğini sağlamak için sarf edecektir.

    artık şu sığ sulardan bir çıksanız, fena olmayacak aslında. dünyayı kurtaracak olan fikirler, bilimden ya da sanattan yeşerebilir ama asla siyasetten doğmayacak.
  • doktorun yerinde olsam sağlık bakanlığına siktiri çeker, yurt dışına çıkardım.

    t: halkını zerre düşünmeyen bir hükümetin yıllar önce yaptığıdır. şimdi de işi düştü geri çağırıyor.
  • umarım sağduyuda bulunup hocanın acilen bu virüs üzerinde çalışmasını sağlarlar dediğim durumdur.
  • koronavirüs ile ilgili doktora yapmış pekâla fakat ortada bir sonuç da yok. proteinler arasındaki ilişkiyi kesmeyi düşünmüş . bana da sorsalar bende enzimlerle, endoplazmikretikulumlarla ilişki keselim derdim .
  • fethullahçılar ülkeyi yıllarca sömürdü. tübitak'tan tut her türlü araştırma enstitüsünde onlar vardı. bir halta faydaları olmadı. tek bildikleri nasıl örgüte para aktarırız. şimdi fırsat verilirse atomu parçalarız diyorlar. ne fethullahçılardan ne de menzilcilerden bir fayda gelmez. adamlar bir çuval hurafeye inanıp biat ediyor, sen bilimsel çalışma diyorsun.
  • euronews de ki ropartajını izledikten sonra nedense hiç samimi bulamadığım,içimin ısınmadığı doktor.

    sinsi, fırsatçı gibi geldi bana. hani bugünlerde karaborsacıların "hah işte şimdi elime düştünüz" demesi gibi bir gülüşü vardı.

    kısa bir özgeçmişini ve nedim şenerin hakkında yazdıklarını okuduktan sonra içime kurt düştü.

    madem bu kadar konuya vakıf niye özel araştırma merkezi veya yabancı sirkette çalışmalarına devam etmedi ki?

    edit:imla
  • ben hayatim boyunca, iki eliyle bir siki duzelten ve bir derde derman olan fetocu gormedim ki bu adamdan bi fayda gelsin.

    kainatin kitabi diye risale-i nur okuyan adamlardan ne gibi virus le savas bekliyorsunuz lan mallar.
  • pubmed üzerinde arattığımda kanser ve korona virüs üzerinde makalelerinin olduğu görülüyor. yalan olmasın soy isim ve ismin ilk harfi ile arama yapıldığı için kanser araştırmaları başka birine ait olabilir ancak korona virüsü ile ilgili yayınlar virolojinin en saygın dergisi olan journal of virology'de yayınlanmış.

    bu şartlar altında bu herif sadece türkiye'de değil, aynı zamanda dünya üzerinde korona virüs hakkında ki en bilgili insanlardan biri. virologlar arasında bu zamana kadar korona virüsü ile çalışanların oranı gerçekten çok düşük.
  • fethullah gülen ve ekibi aleyhinde aydın'da yazılar yazan bir vatandaşımızın yaşlı annesi rahatsızlanır derhal ambulansla hastaneye kaldırılır sonra aydın ve çevresinde müdahele edebilecek hastanelerde hiç yatak yok denilerek uşak medical park hastanesine yönlendirilir ve o gece aydında gidilen her hastanede yer yok denilirek kadıncağızı öldürürler. ertesi gün araştırıldığında ise hastanelerde yer olduğu anlaşılır.

    bu yazarın adı ergün poyraz , özet geçtim olayı kendisinden de dinleyebilirsiniz.

    başka söze gerek yok.
hesabın var mı? giriş yap