• farsçada "am" anlamına gelen kelime.

    örnek: "kiram too kos-e nanat." tr. "ananın amına koyayım."
  • hakkında özelden çok soru sorulan ada. kısaca özetleyelim ;

    -vizesiz gidilemiyor.
    -sadece yeşil pasaportlara vize istenmiyor.
    -yurtdışı çıkış harcı ödeniyor.(15 tl diye hatırlıyorum)
    -bodrum merkezden,turgutreis'ten feribotlar ile gidebilirsiniz.
    -iner inmez bir tren turu yapın. adayı gezdiriyorlar ve çok eğlenceli.
    -günübirlik gitti iseniz denize girmeyin. meydanlarda takılın araba,bisiklet,atv vs kiralamayın.
    -bana kalırsa günübirlik değil gece kalabilecek şekilde gidin. akşam sirtaki,taverna yapın çok eğlenceli olacaktır.
    -ucuz memleket. ama kek gibi meydandaki pahalı yerlerden yiyip içmeyin.
    -fatma hanım'ın caravelle denen restaurant'ını arıcam diye götünüzü yırtmayın içerisi komple türk dolu. ve çok çok kötü yemekleri var.
    -mtyhos birasından mutlaka için.
    -marketten alışverişi kesin yapın içki çok ucuz.(bodrum'da restaurantların çoğu buralardan içki alıyor)
    -ve en büyük tüyo size. üzerinizde mutlaka euro olsun. kredi kartı çoğu yerde geçmiyor.
    -uzo denen zıkkımdan içmeyin. rakının anasonsuz hali. paranıza yazık.
    -mtyhos için bol bol mtyhos.
    -çok türkçe bilen var,ana avrat küfürlü konuşmayın.
    -yunanlılar çok yardımsever ve güleryüzlüler.
    -türk olduğunuzu söylediğinizde size tepki değil aksine yakınlık gösteriyorlar.
    -bildiğin ada işte gidin görün.

    ve en önemlisi 20-25 dakika içerisinde bodrum'a kos'tan bakmak çok ama çok heyecan verici.
  • en basta,
    bayram gibi kalabalık günlerde kesinlikle gitmeyiniz. en az 2 saatiniz gümrük kuyrugunda gecer.uygun pansiyonumsu bir yerde kalabilirsiniz. hotel phaehon merkeze yakın turkler tarafından işletilmekte eski ama temizce.arabayı sahildeki seda hanımdan kiralayabilir kos hakkında bilgi alabiirsiniz. gunluk 50 euro 10 euroluk benzin sizi tum gun gezdirir.adayı turlamak 1-2 saatiniz alır.
    paradise beach denize girmek icin en ideal yer sezlong artı bir şişe su 7 euro, sahide bir cok su aktivesi var. yolunuzun ustundeki pastahanelerden nefis urunler alabilirsiniz ayrıca rastlayacagınız marketlerde içki ve icecekler daha uygun. meraklısı nadir bir cok cesitli malt viskilere rastlayabilir.
    yemek ise fatma hanım tarafından işletilen sahildeki caravelle de mutlaka bir ogun yiyin. egenin en guzel tava kalamarını yaptıgını
    dda ediyorum ayrıca peynir saganakide ve simi karidesi mutlaka secimleriniz arasında olmalı kredi kartı geciyor ayrıca fatma hanım size her turlu sorununuza yardımcı olacaktır.
    ikinci yer ise caravelle nin tam capraz karsındaki meshur nick the fisherman, vadat milorun bir yazısınıda buradan okuyabilirsiniz.http://www.milliyet.com.tr/…riid=8&articleid=997403 burada ahtapot deneyebilirsiniz guneste kurutulmuş bence nefis ama alıstıklarımızın aksine dişe gelen ve daha tuzlu.burada mutlaka sıcak isli palamutu deneyin.
    iç midye ile yapılan urunlerden her iki yerdede uzak durun. yunanlılar tum avrupanın kabuklu ve donmus deniz deniz urunerinin
    genel dagıtıcısıdır. genelde urunler donmustur . iç midyede bu donmuslugu cok fazla hissederseniz.burada paralar peşin aklınızda olsun.
    ayrıca bazı adada yasayan turklerin turkleri istismar ettigine sahit oldum dikkatli olun. hotel marie den uzak durun mesela.
    son olarak mutlaka bir marketten ufak kaplarda satılan fega marka yogurt deneyin bayılcaksınız.
  • çay bahçesinde bile punk çalıyor :( oturduğum yer olan "zero" isimli çay bahçesinden bodrum akyarlar'i görebiliyorum ve kafamdaki tek soru bura ile neden aramızda ışık yılı fark var?..

    kefalos'ta da klas bir beach club rock bar var ismi "dolphin rock bar" kesinlikle tavsiye ederim. kefalos'ta otelde kalın ve akşamlarınızı dolphin'de manowar dinleyerek dondurmalı viskili espressonuz ile geçirin.. bodrum'a da uzaktan el sallayın..
  • son haliyle ilgili düz adam yorumu yapacağım. aslında adanın şu anki durumu avrupa'nın gelecekteki haline bir örnek. onlarca yıl boyunca ortadoğu ve afrika'da yaşananlara sessiz kalan hatta daha da karışmalarına sebep olan avrupa bunun bedellerini ödemeye başladı ve fatura gittikçe kabaracak. dünyayı bir apartman olarak düşünürsek, apartmanın bir yerinde çıkan yangın eninde sonunda diğer dairelere de sıçrayacaktır. siz çeşitli sebeplerle o yangını söndür(t)mez hatta daha da büyütürseniz eninde sonunda etkilenirsiniz.

    daha suriye'den bu kadar etkileniyorlar, yarın allah korusun bizim ülkemiz de bir suriye ve ırak gibi olursa yaşanabilecekleri düşünüyor musunuz? üstelik bizim nüfus 80 milyona yakın, neredeyse bir almanyayız. şimdiki göçün kat kat fazlası yunanistan'dan başlayarak avrupa'nın içlerine yapılacak. şimdi ne kadar engelleyebildiklerini görüyoruz, o zaman hiç engelleyemeyecekler.

    artık avrupalı aptal yöneticiler ortadoğu ve türkiye'deki istikrarsızlığın kendileri için de istikrarsızlık olduğunu anlamalılar. amerika gibi arada dev bir okyanus yok. o yüzden bu ülkelerde genel refah seviyesinin artması ve iç karışıklıkların bitmesi için kayda değer çaba göstermeliler.
  • havalimanı bulunması ve bodrum'a çok yakın olması sebebiyle, avrupa'dan türkiye'ye hava yoluyla dönecekler için alternatif olan yunan adasıdır.

    şöyle örnek vereyim ki mesele netleşsin.

    7 temmuz'da(bayrama denk geliyor) roma-istanbul biletlerine bakın, 450 tl'den aşağı bulamazsınız. roma-kos ise 15 euro. evet ben aldım ryanair firmasından 1 ay kadar önce. uçağımın indiği gün de kos-bodrum feribot bileti aldım kredi kartıyla. hepsi toplamda 80-tl'ye geldi.

    aklınızda bulunsun.
  • güzel bir ada. özellikle merkezi dümdüz. ulaşım kolay. bodrum'da, cesme'de dünya turu bedeline beach hopping yapmaktansa, kos'a gelinir. sahibi adanın yerli türklerinden olan hotel phaeton hesaplı ve uygun bir seçimdir kalmak için. bir atv kiralanır. adanın arkasındaki beachlerde denize girilir, hemen 100 metre yukarı tavernaya çıkılır, taze balık, uzo, mezelere bodrum'da ödeyeceğiniz hesabın beşte biri ödenir. kısaca paranızın karşılığını alır, serdar ortac dinlemek zorunda kalmadan bir sahilde denize girer, guneslenir ve eglenirsiniz. öncelik sırasına göre tercih edilecek köyler (denize girmek için):

    1. kefalos
    2. kardamena
    3. tigkaki (akyarlar'ın hemen karşısı)
    4. dimitra (af. fokas)

    akşam yemeği için kos merkezdeki yusuf'un yeri (beach de mevcut), eski bir türk köyü olan germe'deki (yunanca platani) arap (sahibinin oğlu aras fanatik fener'lidir), şehir dışında yükseklerde güzel manzaralı ve genelde yerlilerin yemek yediği panorama önerilir.

    yemekler ve deniz güzel. hem de bu kadar yakında olması da cabası...off hemen gidesim geldi...

    okuyanların kazıklanmamaları için ufak not: adalı bir türk ailenin sahip olduğu hotel marie bir para tuzağıdır. limanda sizi karşılarlar, kartlarını dağıtır, adaya gelip otel arayanları kafalar, sonra da çok kötü hizmet verip gönderirler. bu otele hizmet otele girene kadardır. yerli türklerin alay konusu olan bu otel, adada kalmak için fevkalade berbat bir seçenektir. ve hayır, bu otelde hiç kalmadım, ama namını iyi bilirim. daha detaylı bilgi için tripadvisor'daki reviewlara bakabilirsiniz.
  • adanin havadan cekilmis bir fotografi:

    http://i.imgur.com/rgfcoxj.jpg?1

    sol tarafta pserimos ve akyarlar, sag tarafta ise datca yarimadasi gozukuyor.
  • alın size blog tadında bir entry dediğim başlıktır. umarım faydalı oması dileğiyle...

    eşimle bodruma gitmeyi düşünüyorduk, ama biraz istemiye istemiye. çünkü her sene aynı yerler (bodrum, marmaris, fethiye.. vs. ) sıkmıştı artık. sonra dedik ki hadi bi kos'a bakalım booking'ten. o da nedir, aman allahım! bodrum'da 5 geceliği 1200 tl olan orta seviye 2 yıldızı bile olmayan pansiyonun aynı hatta bir tık üstü kos'ta 530tl. hemen hesapladık, bodruma zaten gideceğiz onu sayma. günlük vize (max 15 güne kadar) kişi başı 55 euro (gemi biletini aldığınız firmalara evraklarınızı göndererek yaptırabiliyorsunuz.) ayırca bir not olsun ki., günübirlik vize alanlar (max 15 güne kadar olan) schengen vizesi olmayanların vize işlemler 1 gerekli evraklar sitelerde yazıyor, ask google :) kişi başı. 35 euro adam başı git gel feribot parası (biletler internetten alınabiliyor) etti mi adam başı toplam 85 sana. 2 kişi vize ve git gel feribot 170 euro de hadi. e ne oldu? hadi kıçıboklu demeyeyim her sene gördüğümüz o güzelim bodrumun 1200tl olan konaklamam parası ile ayrı rakama geldi..

    şimdi gel gelelim asıl soruya, kos'ta nerede kalınır?

    cevap: kafa dinleyeceksen güzel güzel temiz kumlu denize gireceksen, sadece güzel yemek yerim 3-5 içerim yatarım. saat 10 da da uyurum dersen kefalos veya tigakiye git. hatta kefalos deniz konusunda daha başarılı. (bkz: paradise beach) (bkz: camel beach)

    olmaz ben erken yatmam, hareket gezme, içme çok insan severim dersen kos merkezde kal. çünkü daha çok restoran, bar vb türevi yerler var ve daha geç saatlere kadar açık, daha fazla insan var. ayrıca yanlış anlaşılmasın, merkezin denizi de güzel malum açık deniz olduğu için ancak kumsal çok az genellikle taşlı denizi.

    kos şehir merkezinde günün belirli saatlerinde bu yerlere otobüs kalkar. tabi belli saatlerde de döner ancak otobüs çok erken biter ona dikkat edin. son otobüs 18:00 civarıç mesela biz buradayken şu an kos - kefalos arası 4.80 euro. arada tigaki vb gibi yerlerde durakları var. (paradise beach durağı da var. tekrarlıyorum mutlaka gidin buraya. denizi çok temiz çok güzel..)

    kosta nerede kalırsanız kalın, ulaşım sıkıntısı çekersiniz. onun için siz siz olun bir araba ya da atv kiralayın. araçların günlüğü 25 eurodan başlar, atv ise yerine göre 15-20 arası. (biz atv kiralamıştık. atvye 5 euro mazot atıp 2 gün boyunca 30km yol gidebilmiştik)

    ve ayrı bir nokta; kos'ta mutlaka pazalık yapın. evet evet. her şey için pazarlık yapın. hatta yılmayın sıkı bir pazarlıkçı olun, ısrar edin! turklüğünüzü gösterin. elbet iniyorlar. paradise beach'de pazarlık yaparak 2 kişi günlük 8 euro olan fiyatı 5 euroya düşürüp 2 günde 6 euro cebimizde bırakmıştık. kefalosta 15euro olan atv kirasını 10 euroya, merkezde 20 euro olan atv kirasını 15 euroya düşürmüştük. hediyelik eşya alırken bile pazarlık yapın. unutmayın ki onların 1 eurosu ne yazık ki bizim 3,5tl miz. ne kparabilirsek kar :)

    şimdilik bu kadar. edit gelir elbet.
  • dün günübirlik turgutreis'ten kos'a geçtim, geçmez olaydım. hareket saatimiz 09:00 olarak gözüküyordu. öncelikle dentur'a ait motor yarım saat geçikmeli kalktı. 20 dakikalık bir yolculuk sonucunda kos'a vardık ve bu noktadan itibaren eziyet başladı. yaklaşık 1 buçuk saat motorun içerisinde bekletildik. daha sonra pasaport kontrolü için barakadan bozma gişelere yöneldik. burada da güneşin altında 2 saatimiz heba oldu. yunan görevliler çok acemice hareket ediyorlardı ve yolculara tavırları çok kabaydı. sadece iki gişe çalışıyordu. açıkçası, bir noktadan sonra kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım. kos'a girişim 12:30'u buldu ve dönüş saatim 17:00 olduğu için bütün planlarım alt üst oldu. modu çabuk düşen bir insan olarak o kadar öfkelendim ki, adamlara tek kuruş kazandırmak içimden gelmedi. inat ettim ve 1 cent bile harcamadan adadan geri döndüm.

    bu yolculuğun bana tek kazandırdığı, milliyetçilik duygularımın artması oldu. dönüşte zafer partisi standı görsem direkt üye olurdum.

    kısacası illa kos'a gidecem diyorsanız, günübirlik gitmeyin. en az bir gece konaklamanız faydanıza olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap