• izmir inciraltinda konaga donen yolun kosesinde (izmirin bir kac yerinde daha rastladim birbirleriyle baglantili olup olmadigini bilmiyorum) bulunan kofteci. $imdiye kadar bir kofteden bu kadar guzel tadlar aldigimi hatirlamiyorum. kofte tabagi onunuze geldiginde $a$irmayin kofteler yatay dikdötgen olarak kesilmi$ ve kucuk bir garnitur ile beraber geliyor. her yani ayni kivamda pisen koftelerin sanirim tadinin farkliligi buradan kaynaklaniyor.
  • izmir'de birden fazla yerde bulunan, bir tanesi de cankaya'da bulunan harika yer.. kofteler piyaz ve takibinde kazandibi ile gonderilmelidir.

    yemek yerken zevkten gozlerimin icinin guldugu sayili yerlerden biridir.
  • (bkz: bekriya)
  • kocaeli bursa yolunun üstünde bulunan yer. izmit'ten bursa'ya gidiş yönünde sağda görürsünüz.
    çok uygun bir yerdi önceden. yağı ve kendi yaptıkları ezmeyle, sıcacık ekmek koyuyorlardı masaya. köfteleri ve eti güzeldi. lakin nedendir bilinmez birden bozduğunu düşünüyorum. fiyatları zaten arttı. tabii ki diğer zırt-et pırt-et'ler gibi değil yine de. önceki zamanlara göre arttı, üstüne bir de mezeler küçüldü.

    bu arada içsenizde içmeseniz de bardak suları kitliyorlar bence bu biraz avam bir durum. istersem getir ödet. kimbilir kaç kişi öyle içmeden kalktı. bu yüzden için suları rahatlıkla.
  • izmit'te yeni gölcük/yalova yolu üzerinde bulunan mekanın tam ismi "tarihi kosova köftecisi"dir.
    kendi yaptıkları sıcak ekmek-ezme-tereyağı başlangıç ikramı devam ediyor. fiyatları bence gayet makul. tereyağında yaprak ciğer ve virshle (bir tür sosis) enfestir. köfte çeşitleri de iyidir. yemekten sonra ceviz parçalı fırında sütlacından yemek şarttır. köfteci yusuf faciasından sonra izmit'te ilaç gibi gelir.
  • 2 tane 265 gramlık köfte, 2 adet kola ve 2 adet küçük suyun 42 lira tuttuğu ve fiyat-kalite oranının 10 numara olduğu güzel bir mekandır. yanına koydukları yoğurt da kaymak gibiydi. köfteleri sanırım kuzu gömleğiyle sarıyorlar başta, çünkü zar gibi bir şey vardı iki çeşit köftenin de üstünde. gayet de lezzetliydi yemesi. kuru et(suho meso) ve tereyağında yaprak ciğeri de son derece lezzetlidir.

    edit: hassiktir olm kapanmış lan!
hesabın var mı? giriş yap