• aradim taradim mamafih bulamadim. efenim bu tamamen iskembe-i kubradan uydurma, hayatin olagan akisi ile ilgisi olmayan bir atasozudur. neymis efenim ev sahibinin mezaliminden sitki siyrilan kiracı, yeter ulan deyip bastirip parayi ev alirmis. bunu soyleyen ata ya dayak yememis ya da sayi saymayi bilmiyor yahutta dar bolgenin, etilerin, ulusun falan atasi. kolay mi ulen ev almak. hiyarlik degil mi ulen ev alacak para varken kirada oturmak.
  • kötü komşu adamı ev sahibi yapar derler aslında.
  • yakın zamanda şirketten kovulup kendi işini kuran bir arkadaş facebook'ta "kötü ev sahibi kiracıyı mal sahibi yaparmış. kötü patronda çalışanı iş sahibi yaparmış" şeklinde güncellemiş bu atasözünü.
  • yarın üzerime alacağım yüzbinlerce liralık borçla doğrulayacağım atasözü.
    tek fark benim ev sahibi kötü değil, terörist çıktı anasını satim. (bkz: fetö)
    yani benim eve kayyum atandı da diyebiliriz.

    merhaba ipotekli hayat. belki günün birinde ben de burayı görüp gülerim.

    seneler sonra, son oylanan entrylerimde görerek geldiğim 2023 yılı editi:

    tünelin ucu ışık arkadaşlar. ödediğimiz rakam son 2 senedir enflasyon nedeniyle kuş oldu. yer yer çok zorlandık, bir zamanlar neredeyse maaşımızın tümü bu krediye gitti. ama çık diyenimiz olmadı, kira artıralım vs saçma sapan ev sahibi istekleri olmadı. ne yaptıysak kendimize, ne harcadıysak kendi evimize harcadık. bu çok kıymetli.
    eğer mümkün ise mutlaka tavsiye ediyorum.
  • doğru bir söz..
  • kesinlikle katıldığım önerme , tecrübe ile sabittir. beni de işyeri sahibi yaptı sağolsun.
  • kötü emlakçı kiracıyı ev sahibi yapar şeklinde güncellenmesi gereken söz.

    evi tuttuğumuz emlakçı senelerdir iyi olduğumuz melek gibi ev sahibini azdırıp üzerimize saldı, onunla uğraşıyoruz günlerdir.

    baştaki terörist oluşum pür pak değil ama emlakçıları da aklamaya gerek yok. türkiye’de yaşanan ev sahibi-kiracı sorunlarının büyük bölümü bunlardan kaynaklanıyor.
hesabın var mı? giriş yap