• 90bpm'in ilk albümü, 24 temmuz'da çıkıyor.

    albümün hikayesi:

    “fazlasıyla içine kapanık, yaşına göre belirlenmiş kurallara harfi harfiyen uyan, yemek seçmeyen, küfrün her çeşidini bilen ama asla küfür etmeyen, ailesinin ekonomik durumunun gayet farkında olan ve bu yüzden ayağını yorganına göre uzatmayı çok ama çok erken yaşlarda öğrenmiş, kimsenin dikkatini çekmeyen on yaşında bir çocuğun oldukça sıradan bir yaz tatilinde yaptığı ve altına da ''kötülük bizim işimiz '' yazdığı bir çizimden gelir 90bpm'in albüm ismi.

    otuzlarına doğru adım adım ilerleyen, bir devri yavaş yavaş kapatmaya başladıklarını hisseden, gören, yaşayan ve hala hiphop kültüründen kopmayan 90bpm ekibi bu çocukla hemen özdeşim kurabildi. çünkü bugün içinde bulundukları tantanaların hepsi bir türlü dışa vurulamayan, kabullenmesi güç, bir yerden sonra katlanmaktan başka çare bırakmayan mevzulardan ibaretti.”

    bu da tracklist:

    01. vukuat feat. grup ses beats
    02. cumartesi
    03. beyaz yaka
    04. taverna
    05. başa döner tekrar feat. ezhel, sami baha
    06. istanbul
    07. dünya dar feat. sahtiyan
    08. aylak adam feat. ağaçkakan
    09. elimde yalanlarla feat. ezhel
    10. zibidi parro
    11. 1 fikrim var feat. allame, badmixday
    12. lise 1
    13. tanıyorum seni feat. ağaçkakan
    14. hesabı sorulur feat. 9 canlı, kamufle
    15. sonucu yok feat. ağaçkakan, badmixday
  • türkiye'de rap yapan ve bu kültüre ihanet etmeden çıtayı yükselten birkaç adamın bir topluluk adı altında çıkaracakları albüm. snippetı dinledim heyecanlandıran çok şarkı var. boş şarkı olduğunu düşünmüyorum. karaçalı'yı bir şekilde albüme dahil etmelerini dilerdim. keşke askere gideceğim zamana denk gelmeseydi. siparişi verip gideceğim ve döndüğümde tam anlamıyla dinleyebileceğim.

    albümün yayınlanacak ilk klibi de cumartesi olmuş. yaz günlerine yakışır bir şarkı gibi duyuluyor. görelim.
  • bugün itunes'da yayınlanmış olan albüm. gece 24.00'da indirip albümü 3 kez dinledikten sonra görüşlerimi yazmak isterim. nas illmatic ya da notorious b.i.g. ready to die veyahut 2pac all eyez on me abd'dekiler için ne ise, bu albüm de aynı şekilde klasikler arasında girmiştik. gerek feat seçimleri, gerekse efsanevi iki beat maker'ın çıkardığı bu sanat eserleri her anlamda kusursuz olmuş. içinde verdiği o ince, küçük ama samimiyet dolu mesajlar ve liriklerdeki o samimiyet, skitlerdeki o masumiyeti hiçbir albümde görmedim.

    bu albüm kült bir albümdür dostlar, bunun ilk değerlendirme entry'sini yazıyor olmak bile benim için ayrı bir mutluluk. çok iyi yerlere gelecekler ve bu albümle efsanevi çıkışın ilk tohumunu atacaklar. ellerine sağlık, sorgu - kayra - da poet - farazi, harika adamlarsınız. lütfen ama lütfen daha çok üretin, bizi sizsiz bırakmayın.
  • spotify üzerinden şuradan dinlenebilir: (bkz: https://play.spotify.com/…um/24lomjpbysrganj0g6swzn)
  • kayra ilkokul hocamdı bi zamanlar, babam vefaat etti ve taşındık 7'ye felan gidiyordum bir baktım anaaa kayra ingilizce anlatıyor "vay hıamısına koyim"gibi bir tepkim oldu,
    hala samimiyiz. geçen bize gelip stsl 100 gol izledik. kola cips yaptık, karabüğe güzeelceee giydirdi.
  • her şeyiyle beklentileri karşılayan albüm. xeşke vinyl obscura da olsaydı dedirtti ama bunu da ekleyeyim.

    90bpm ulan!
  • da poet beatlerini ve samplelarını soundcloud adresinden loop'a alıp, gün boyu 1 saatlik dj setlerini dinleyen biri olarak heyecanla beklediğim bir albümdü. snippet'tan dinleyip daha yarısındayken itunes üzerinden ön siparişimi vermiştim. bugün dinleme imkanım oldu. çok öne çıkan, bu hit olur denecek bir şarkıya rastlamadım henüz, fakat dinlemekten sıkmayacak, hoş sounda sahip bir albüm olmuş bu kesin.
  • kapağı çok hoşuma giden albüm. uzun yıllardır rap müzik dinlemememe rağmen kapağın hatırına merak edip dinledim ve çoğu şarkısını beğendim. üzerinde emek harcandığı belli. kulak tırmalayıcı bir şeye rastlamadım.

    aylar sonra gelen edit: albüm kesinlikle çok iyi. tanıyorum seni*, cumartesi, beyaz yaka ve hesabı sorulur isimli şarkıları onlarca kere dinlemişimdir.
  • istanbul gibi müthiş bir şarkıyı barındıran 90 bpm albümü. istanbul ile birlikte hesabı sorulur ve tanıyorum seni şarkıları da güzeldir. mutlaka alıp dinlemeli.
  • güzel bir album olmuş.
    ankarada gangsta durumları :) aylak adam parçasında ve album kapağinda bahsi geçen araba toros değil renault 12dir.
hesabın var mı? giriş yap