• bu 'soru/sorun'un cevabını harbi harbi sorguladım ama sanırım bunu bilmek çok da mümkün değil.
  • kötülüğün içten mi geldiği, çevrenin etkisiyle mi ortaya çıktığı sorusunun cevabıyla ilişikli olan sorunsaldır.

    kötülük eğer içten geliyorsa hiçbir dönemde artma-azalma görülmez, haa insan popülasyonunun yoğunlaşmasıyla illaki niceliksel bir artış gözlenir ama yine muhattap olacağı insan korelasyonuda aynı şekilde artacağından göze batmaz.

    lakin kötülük eğer çevre etkisiyle ortaya çıkan bir olguysa kötülüğün artmasından, yaygınlaşmasından, normal karşılanıp herkes tarafından yapılabildiğinin farkındalığını anlamaya çalışabiliriz.
  • nüfus da arttı , kötülük de arttı bilgi ağıda genişledi.
  • yanıt veriyorum; her ikisi de...
    hem toplumun kendi içindeki bağı çözülüyor ve insani değerler yerine paraya, servete önem veren lümpen bir kesim giderek yükseliyor.
    hem de iletişim araçalrının gelişmesi yoluyla bu zihniyet kendien kolayca yayılma alanı buluyor. en ücra memleket köşelerine bile televizyon ve internet üzerinden bu dalga yayılıyor.
    öte yandan da iletişimin, sosyal medyanın gelişmesi daha önce sansüre uğrayan olayları erişim alanımıza kolayca sokuyor.

    türkiye sosyolojik açıdan pek iyi bir yolda değil. önümüzdeki yıllarda sorunlar çok daha fazla artacak. şu başlığa yazmıştım bir şeyler fi tarihinde (bkz: türkiye'nin asabiyyeti kaybediyor olması)
  • ikilemdir o. sorunsal olsa duramazsın.
  • hem bilgi ağı genişledi hem de nüfus arttı. 1990'da 55 milyon olan nüfus şu anda 80 milyon. bu nüfusun %0.01'i tacizci desek eskiden olan 5500 şu anda 8000 ediyor. yani nüfusa oranla hem tacizci sayısı artıyor hem de sosyal medya ve iletişimin kolaylaşması sebebiyle bu tarz olaylardan daha çok haberimiz oluyor.
  • kötülük hep vardı.
    sadece görmeye başladın.
  • bilgi ağının genişlediğini savundugum sorunsal. sayı olarak bu kötülükler artmış olabilir sonuçta nüfus artiyor ve genelde sosyo ekonomik seviyesi düşük olan insanlar tarafından buna en çok katkı sağlanıyor. ama oransal olarak bakarsak nüfusa göre oranı çok değişmemiş olsa gerek.

    eskiden herkes cevresinde 1 2 kötü olayı bilirdi bir de televizyonda haberler ne verirse onu. artık insanlar televizyondaki haberlere haber gönderir oldu. whatsapp hatları sosyal medya derken yan apartmanda olan olayı internetten öğrenir olduk.

    ınsanlar hep kötüydü. kötü olmaya devam edecekler. ve biz yalnızca daha fazla maruz kalacağız.
  • nüfüs arttı herşey arttı artarak devam edecek dünya değil ama insan yok olacak olsun bence
  • her ikiside
hesabın var mı? giriş yap