• kocaeli üniversitesi veziroğlu kampüsü'nde bulunan mühendislik bölümüdür. birinci ve ikinci öğretim olarak eğitim vermektedir. bölüm başkanı prof. dr. şadi karagöz'dür. kocaeli üniversitesi'nin diğer tüm mühendislik bölümleri gibi prefabrik yapılarda eğitim yapılmaktadır. tek farkı, bölüm binasının betonarme olmasıdır. kampüsteki tek betonarme yapıdır. girmesi kolay, bitirmesi zor bir bölümdür.
  • halk arasında meteoroloji mühendisliği ile aynı olaymış gibi hitap edilen ve arasıra hava durumunu sorup da hade ayıp olmasın diye yanıtladığım metalurji ve malzeme mühendis adaylarının çok saygıdeğer prof. dr. şadi karagöz eğitim komutanı tarafından bir özel harekatçı gibi zor egitilen verilen eğitim sonucunda hiçbir arkdaşımızın mezun olamadığı ve diplomasını alan harekatçı arkdaşlarımızın da dışarıda içler acısı durumda bırakan kendini çok iyi eğitim verdiğini zanneden ve asistanlarının da bazı yerleri kalkık olan esir kampı
  • yeni eğitim öğretim bölümümüz. neymiş ne değilmiş görecez.

    evet mezuniyete baya yaklaşmış bulunmaktayım artık editleyelim:

    bunu uzun uzun yazacam ama geçen yılın bölüm birincisinin ortalaması 3,30 civarı bir şey. eski not sistemine göre a almak bölüm derslerinden imkansıza yakın (1. sınıf derslerini çıkartırsan ders başına 0,2-0,3 a alan çıkıyor) oha şadi gidince nasıl şımarmışım. a alan yok bunu şikayet ediyorum. ulan 2 sene önce ders verince ortada göbek atıyordum.
  • mezun olunması gerçekten zor olan bir bölümdür. öncelikle ikinci sınıftaki malzeme ve faz dersleri ile başlayan sinir harbi, üçüncü sınıfta sadi hocanin fiziksel metalurjisi ile devam eder. eger dördüncü sınıfa geldiğinizde alttan dersiniz yoksa yine de mezun olabilme ihtimaliniz zayıftır çünkü sizi levon çapan ın plastik şekil verme ve yine sadi karagozun çeliklerin fiziksel metalurjisi dersleri bekler. tabi ki bunların yanında ömer yıldız ve seyda polat ın anlamsız zorluk ve uzunluktaki seramik ve polimer derslerini de kazasız atlatmanız gerekmektedir.

    ayrıca bu bölüm disiplinli yapısıyla sizi bir universiteden çok, lisede okuyormuşsunuz hissiyatına sevkedebilir.

    bu negatif özeliklerinin yanısıra, sevilmemesine ragmen bölüm başkanı sadi karagoz, her zaman ogrencilerine daha iyi laboratuvar imkanları sağlamak için elinden geleni yapmaktadır. bu konuda hakkı yenmemelidir.

    bölüm bünyesinde insanı hayattan soğutacak hocaların yanısıra, muzaffer zeren, h.ibrahim unal gibi kaliteli hocalar ve yasin subasi, onur birbasar, ridvan yamanoglu gibi iki kelam etmekten kacinmayan, guleryuzlu, ogrenci dostu asistanlar mevcuttur.
  • içindeki bir öğretim görevlisinin kendi deyişiyle süper özetlenmiş bölümdür.

    "bizim sizi mezun etmek gibi bir zorunluluğumuz yok."
    "bu sene süper verimli geçti. çok mezun verdik. 10-12 kişi mezun oldu yahu."
    (sınav öncesi geyik yapan bir arkadaşa)"sen mühendis mi sanıyorsun kendini ? senden mühendis filan olmaz."
  • fevkalade abstrakt bir bölümdür* görüntüler de şaheserdir.
  • şadi karagöz başkanlığındaki bölümdür. bu sene umuttepe'ye çıkan mühendislik bölümleri arasında yer almaktadır. pek fazla mezun vermemesi en önemli özelliğidir. bunun en önemli sebebi malzeme dersidir. daha nitelikli öğrenci yetiştirme çabasında olan öğretim üyeleri öğrencileri gereğinden fazla sıkarak bıkkınlık verebilirler. fakat elden gelen bir şey var mı? tabii ki yok.
    ayrıca asistanlarının bazılarının buru çok havadadır. sanki bölüm başkanıymış gibi öğrencilere artistlik yapmaktadırlar. öğrenciler ise gün gelir devran döner diye sabırla beklemektedir. içlerinde çok iyi olanlar da vardır ki onlar tüm öğrenciler tarafından sevilirler. darısı diğerlerinin başına...

    umuttepe'deki mühendislik fakültesi zemin katta ikamet etmektedir. vinsan kümesinden sonra hiç kimse bina ile ilgili bir şikayette bulunmamıştır.

    mezun olmanın bir hayli zor olduğu bölümdür. gerekli gereksiz kastırmalar nedeniyle öğrenci hayattan bezmekte ve bölümden soğumaktadır. başka okullarda üzerinde durulmayan bir konunun sanki dersin en önemli konusuymuş gibi işlenmesi "noluyo amına koyiim" tepkisinin ister istemez verilmesine yol açar.

    devamsızlık konusunda da öğrenciyi sıkmaktan çekinmeyen bölümdür. devamsızlığınızı aşmamış fakat tam doldurmuşsanız, kalma olasılığınız vardır. neden peki? öğrenci bir şeyler öğrensin diyeyse, aklı başka yerde olan bir öğrenci nasıl ders dinler? ya da eğer ders gerçekten çok önemliyse zaten girmeyen öğrenci büyük ihtimalle sınavı veremeyecektir. devamsızlık gibi bir sorunun kalkması durumunda hem öğrenci zorunluluk hissetmeden derse girecek, hem de yerine imza attırma dalaveresine girmeyecektir.
  • (bkz: placebo)
    (bkz: where is my mind)
  • üniversitenin mühendislik fakültesi a binasının giriş katında bulunmaktadır (ayrıca bu fakülte deniz gören tek fakültedir. gerçi minimum 20 km uzaklık vardır ama olsun.) sınıf düzeni bilindik lise düzeni olup, öğrenciler değil hocalar sınıf sınıf gezer. laboratuvarları iyi olmasına rağmen çokça meraklı ve bilgili değilseniz sadece uzaktan görebildiğiniz aletlerle doludur. bölüm görevlileri çoğu zaman sevecen ve güler yüzlüdür (birkaç kişi ve husus dışında). bitirmesi çok da zor değildir (bitirince ne kadar yararı var henüz bilemiyorum.) sınıf duvarlarında yazan kopyaları çalışmak bile geçer bir not almak için yetebilir. ayrıca son yıllardaki popülasyona bakınca kız öğrenci sayısı bakımından ülkedeki diğer metalurji ve malzeme mühendislikleriyle kapışır, hatta fark bile koyabilir.

    bilgi: diğer yorumlarla zıtlaşan yorumum güncel olup, geçen 5-6 sene içinde çok şeyin değiştiği aşikardır.
hesabın var mı? giriş yap