• yumurtanin en bayindir olani, muspeti, alki$lanani, onde bayrak ta$iyani.
    bakkalardan marketlerden bunlari kovalayanlar vardir, veya "koy yumurtasi" diye vitrine yazi asanlar. pazarda yumurta sektorunde nadide urundur vesselam, yalniz nasil anla$ilir onu bilmem. bu devirde sadece beyana binaen olu$an bir durumsa o zaman guvenilir bir amcaya ba$vurmak gerekir.
  • tıpkı köy tavuğu gibi biz kentli insanın asla alışamayacağı bir lezzete, gayet ağır bir rayihaya sahip vesselam köyünün derinliklerinden gıdaklamalar ile fola düşmüş bir nesnedir.
    tavuk mu ondan çıkar, o mu tavuktan, mehmet emmi ile hüsmen aga tartışır dururlar köy kahvesinde, o pastoral hayatta.
  • sarısı sarı, beyazı beyaz olan, yani doğal renklere sahip yumurtadır. tavukların köyde, kasabada, kümeslerinden salıverilip özgürce dolaştırılmaları sayesinde yerlerde ne bulursa yemeleri sonucu bu doğal ve lezzetli oluşum meydana gelir. buna mukabil, şehir yumurtalarının beyazı gri, sarısı bej olur, plastik tadındadır. köy yumurtası bulunamıyorsa, kinder yumurtası tercih edilmelidir.
  • doğal besinler ürünüdür. rengi, tadı, tazeliği farklıdır.
  • belirli bir kuluçka döneminden sonra sonra bir köy elde edebileceğimiz yumurta.kuluçka süresi dolmadan kahvaltı masamıza gelen köy yumurtalarının içinden bilimum tarla süren, inek sağan köylüler, tarlada koşulmuş öküz veya köyün muhtarı embriyo halinde çıkabilir.

    (bkz: koç yumurtası)

    (bkz: sehir suyu)
  • saglik bakanligimizda gorev yapan ustun nitelikli saglik bakanimiz recep akdag'in kus gribi konusunda sahip oldugu ustun hassasiyet ile konuya olan hakimiyet ve konuyu cozmekte gosterdigi, gosterecegi kararliliga ornek teskil etmesi acisindan ortaya attigi ve sonuna kadar arkasinda duracagindan emin oldugum ultra ustun cozum onerisi dahilinde artik tarih olmasi beklenen temel besin maddelerimizden.

    (bkz: koy yumurtasi tarih olmali)
  • guzel yurdumun naciz kirsalindaki cefakar tavuklarin en bir dogal sekilde yumurtladiklari ciftci ahmet aga, veli dayi sayesinde bakkallara oradan da sofralarimiza kadar gelmeyi basarmis dogal lezzet deposu. diger yumurtlaradan farki, samanla doldurulmus bir sepetin icinde istiflenmesi, ve fiyat etiketinin sehirli rakiplerinden * yuksek olmasidir. budur.
  • besin maddesi olarak kullanildiginda, kurtaj dan farki kazima isleminin olmamasi olan potansiyel civciv..
  • bebeğe yedirilecekse tavuğun yumurtalamasından sonra en az 1-2 gün süreyle bekletilmesi gereken yumurta tipidir. markettekiler zaten en az bir haftalık olduğu için endişelenmek gerekmez, köy yumurtalığı da kalmaz. bu sefer de son kullanma tarihine bakmak gerekir.
hesabın var mı? giriş yap