• bazı barlar dışında içemediğim, alıp evime götüremediğim bira.

    yok mu ya bunun şişeyle, fıçıyla satıldığı, alıp eve götürebileceğim bi tekel? bi market? bi bişey?
  • en sevdigim biralardan biridir, kaset kadikoyde icmeyi severim.
  • nerede buldunuz lan bana da söyleyin. satan market var mıdır?
  • geçenlerde ilk defa pendor corner'da içtiğim ve ilk yudumda aşık olduğum çek asıllı esmer güzelidir.

    gayet hafif ve bildiğin lezzetli olan tadı, "asidi kaçmış kola ve yanık pekmez arası" şeklinde tarafımdan tarif edildiğinde kulağa hiç hoş gelmese de, kanımca dile, damağa, boğaza ve mideye fazlasıyla hoş gelmektedir. sanırım bugüne kadar içtiğim en güzel bira olduğunu söyleyebileceğim ve hayallerimdeki biraya çok yakın olan nam-ı diğer kozel cerny'nin alkol oranı da % 3,8 imiş.
  • antalyada n'sin cafe keşfettiğim ve sadece orada içebildiğim bira iken artık gelmiyormuş. ne güzel biraydı oysa ki.
  • prag'da keşfettiğim nefis bira.

    hiç şişkinlik yapmiyor ve aroması mükemmel.

    şimdi istanbul'da nasil bulabilirim onun arastirmasini yapıyorum.
  • bir dönem migros'ta satılan, ancak şu an denk gelinmeyen bira.
  • artık bulunamaz efendim, zira efes pilsen kendisini ürün gamından çıkardı..
  • nasıl bir mantıksızlıkla kaldırılır anlamıyorum. ıçtiğim 15 farklı bira arasında gerçekten en beğendiğimdi. resmen aş eriyorum ama malesef.
    burdan yetkililere sesleniyorum; yazık günah bu ayrılık yetti, lütfen ülkemize geri getirin ve yaygınlaştırın. benden sonra 10 kişiye içirdim ve sadece 1 tanesi içmeye bu bira ile devam etmedi. türkiye sınırlarında bulan yeşillendirsin lütfen.
  • (bkz: kozel cerny)

    içeriğinde karamel, şerbetçi otu ve tabi ki malt bulunan esmer bira. içimi çok hafif olup alkol oranı da düşüktür. hafif bira içmeyi sevenler için iyi bir alternatiftir. kendi türünde ise "eh işte" birası olarak kabul edilir. ülkemizde keçiye abdurrahman çelebi dediğimiz için bu ortalama bira bile kıymet görmüştür. işin enteresan tarafı bu birayı çek cumhuriyeti haricinde neredeyse satıldığı her yerde efes üretiyor. özellikle rusya ve orta asya fabrikalarında kozel'in bütün mamülleri üretiliyor ve çok cüzi rakamlara satılıyor.

    az evvel market raflarında dizili durduğunu görünce canım çekti. altılı paketine ek olarak 300 gram kavrulmuş fıstık, birer litrelik iki şişe de mevye suyu aldım. ödediğim rakam 22 lira. türkiye harici bütün ülkelerde ortalama tanesi 2.5-3 liraya filan tekabül ediyor sanırım. istanbul'da bu biranın tanesini barlarda ortalama 15-20 liraya satıyorlardır kesin.
hesabın var mı? giriş yap