• sosyal medyada; bilimsellikten ödün vermeyen, bir astronomi ve uzay bilimleri platformu. kendini; "evreni, uzayı ve içindeki karmaşayı; eğitimli/eğitimsiz herkesin anlayabileceği dilde anlatmayı amaçlayan, pek faideli, çok yönlü, über bir kaynak" olarak tanımlıyor.

    internet sitesi: https://www.kozmikanafor.com/

    facebook sayfası: https://www.facebook.com/kozmikanafor

    twitter: https://www.twitter.com/kozmikanafor

    instagram: https://www.instagram.com/kozmikanafor

    facebook okur tartışma grubu: https://www.facebook.com/groups/kozmikanafor/

    youtube: https://www.youtube.com/…ocmiklg?sub_confirmation=1
  • facebook'da evren, uzay ve yaşam hakkında çok kaliteli bilgiler veren oluşum. herkesin anlayacağı dilden sade bir anlatımı ve reklamdan uzak durup sadece kitlesine hitap etmeye çalışmaları da takdir edilesidir. tabi bu kadar kaliteli bir oluşumun takipçileri de kaliteli olur. zaten olayla alakası olmayan insanları direk uzaklaştırıyorlar.
  • sosyal medyada moda olan din-bilim tartışmasına kendi sayfasında asla izin vermeyen, her fırsatta bu konuda uyarı yayınlayan oluşum.
  • mottosu, "evren, uzay ve yaşam hakkında her şey, ya da çok şey..."dir.

    ayrıca bir meramım var, geçen aylarda kurucunun yoğunluğundan dolayı yeni birkaç admin aldılar, bu kardeşlerimizin ilk işi de "sayfadaki yazıyı bilmemkaç kişi okumuş ama okuyandan daha çok kişi beğenmiş, e tabi, facebook'ta 'bak ben bilim okuyorum' demek çok havalı, bari okuyup da beğenseydin' tarzında eleştiri yazmak oldu. fakat güzel kardeşim, ben yazdığın yazıyı kendi haber akışımdan okursam sayfa okundu saymıyor onu. istatistik bilgisine dahil olması için yazıyı senin sayfanda açıp okumam lazım. ha, belki google gözlüğü tespit edebilir, o ayrı.

    (bkz: yamuluyorsam duzeltin)
  • bilim, astronomi, safsatadan uzak ciddi evet. lakin iyi hoş da, fırsatını buldukları her konuyu bir tane çıplak hatun fotoğrafı ile sunmaktan geri kalmayan bir yer.

    misal; uzayda giyilen kıyafetler... hoop mini etekli dekolteli alüminyum folyo giymiş bir hatun. eh, ne diyelim...
  • ankara üniversitesi astronomi ve uzay bilimleri eski bölüm başkanı prof. dr. ethem derman'ın yazılarıyla yer aldığı bir mecra...
  • kendilerini takip eden kitleden gelen geri bildirim (okunma, görüntülenme, yorum / beğeni adedi vs.) düşük olunca sinirlenip, takipçilerinin şekil olsun diye kendilerini takip ettiğini düşünüp, bunu sayfada yazan, sonra gaza gelip beğenenlerinin unlike etmelerini isteyen bir yöneticiye sahip facebook sayfası.

    ulan tamam belki ilgin dışı kişiler like etmiş olabilir sayfanı karikateistten falan gelen önerilerden (mesela ben), farzedelim ki bu ima edilen kişiler de gerçekten dediği gibi olsunlar. bu adamlara siktir çekene kadar kazanmaya çalışsana dümbük! ayrıca bu sayfadan en az 500 kişi gitmeli ne demek ya ergen tribi gibi amk.

    yok geyik yapıyor diyeceğim, bunu ilk kez de yapmıyorlar. geyikse de bence hiç komik değil, espri anlayışı da bence 0 söz konusu sayfanın admininin.
    edit: baya baya uçuruyorlar sitem edenleri bile. vay amk.
  • hakkında sitem edenlerin son derece haklı olduğunu düşünüyorum. sonuçta anafor zibidisi sözkonusu, dolayısıyla nato kafa nato mermer..
  • "3.500 okura sahip olup da, en az 2 saat uğraşarak yazdığımız en kral gönderiye maksimum 40 beğeni görüyorsak, lütfen okur olarak ne bok yediğinizin biraz farkına varın. bizim böyle okura ihtiyacımız yok. bu ne gerzek durumdur yahu?"

    her ne kadar şu zamana kadar severek takip etsem de artık konuyu uzatmamaları gerektiğini düşünüyorum. facebook'ta havalı bir sayfayı beğenme diye bir olay kaldı mı gerçekten? kaldıysa da bırakın kalsın arkadaş, o "hava atmak" için beğenen kişi bile bu emek kokan yazılardan bir iki bilgi, bir iki fikir kapsa yine kârdır. kaldı ki sayfayı bu amaçla beğenen kişinin beğeni sayfası içerisinde kozmik anafor kumsalda bir kum kalacaktır... sayfa neden bunu "kullanılıyoruz" gibi algılıyor onu anlamıyorum. sorun niteliksiz takipçi kitlesiyse emin olsunlar gördüğüm sayfalar arasında en nitelikli kitlelerden birisine sahipler. bunun için like sayısına ya da like/seen oranına değil, yorumların kalitesine bakmalılar.
  • facebook'ta takip etmesi en keyifli sayfalardan birisi. kısa zaman önce paylaşımlarına ara vereceklerini yazmalarına rağmen çok şükür böyle bir şeyi henüz yapmadılar. astronomi, uzay, evren ve benzeri bilimum şey hakkında safsatalardan uzak, temel ve yalın bilgi veriyorlar. severek takip ediyoruz.
hesabın var mı? giriş yap