• küçük bir kız vardı,
    tam ortasına dü$erdi alnının
    minik buklesi.
    iyi bir kız olduğunda,
    çok ama çok iyiydi;
    ama kötü olduğunda, korkunçtu.
  • psikanalizle ilgilenenlerin okuması gereken kitap. zira analiz, sebepler, sonuçlar öğretici bir şekilde işlenmiş. serinin ikinci kitabı için, (bkz: atlarla yaşayan kadın)
  • şu an geçerliliği olan tutumlara göre psikiyatristlerin ilaç bombardımanına tutması için yeterli tanıyı almış hastanın (akut şizofreni), yaşanabilir (başarılı bir sanatçı, mutlu bir anne olarak) bir hayata ulaşmasına yardımcı olan/sağlayan analizinin öyküsünü anlatan kitaptır.
  • bu gezegende yaşanan tüm acıların aslında oyun olduğunu bildirdikten sonra
    ''oyun bitti'' diyen evrenin sonrasında attığı kahkaha ve bizdeki rahatlama.
  • kimi zaman hersey ters gittiginde, inanciniz gecici sureligine tatile gidip sizi sefkatsiz biraktiginda hissettiginiz sey. butun dunya sizin saskin ve sakar halinize guluyor gibi gelir. kisa sureli paranoyanin sese donusmus halidir. gecer ... hersey gibi....
  • dünya canlılarına zarar bir karışım yapan kötü ruhlu bilim adamlarının gülerken çıkardığı ses bütünü.
  • vamık volkan'ın psikotik bir kadın hastasının analizini anlattığı kitabı..psikanalizle ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken ama ruh sağlığı çalışanı olmayan ve konuyu merak eden kişilerin de ilgiyle okuyacağını düşündüğüm bir eser. alan dışı kişilere, erken çocukluğun insanın iç dünyasında nasıl etkiler yapabildiğini göstermesi açısından çarpıcı olacaktır kanaatimce..
  • vamık volkan'ın psikozlu bir kadinin psikianalizini anlattığı kitabı.

    içindeki analizler açısından insani baya şaşırtan bir kitap. ıçinde bolca aktarima yer verilmiş ve erken çocukluk döneminde yaşananların insanların yetişkinlik hayatını nasıl etkilediği gözlemlenmekte.

    alanla uzaktan yakından ilgililerin mutlaka okumasi gereken, ilgili olmayanların da okursa çok şey öğreneceği bir kitaptır. fakat biraz freud ve psikoseksüel kuramla ilgili önbilgi olsa daha tadında bir okuma sağlar.
  • jane: keşke önümde bana nasıl erişkin olunacağını gösteren bir model olmuş olsaydı.

    benim için kitabın en vurucu cümlelerinden biriydi bu, aslında sadece jane değil birçok insan için çok şey anlattığını düşünüyorum.
    vamık volkan'ın analitik yorumlarıyla, sadece anlatılanı değil anlatılmak isteneni de ustalıkla yorumlamasıyla gerçekten güzel bir kitap.
  • psikanalizin aşamalarını gayet net ve anlaşılır şekilde anlatmış vamık volkan kitabı. kitapta jane'in terapideki gelişimini aşama aşama görebiliyoruz. kitapla birlikte bir kere daha psikanalizin ne kadar uğraş isteyen bir süreç olduğunu hatırladım, yıllarca uğraşıp didineceksin, bazen gerileme olacak, aktarımları sağlıklı yöneteceksin, baya sabır gerektiren bir süreç.
hesabın var mı? giriş yap