• big foura başvurmak isteyenleri ikilemde bırakan sorulardan biri.. kpmg nin çalışma ortamının rahatlığı ve çalışanına verdiği değer ön plana çıkarken pwc nin en iyi isim yapmış şirket olması cezbedici noktalardır..
  • big four'dan hangisi sorusunun bir alt kümesi. üniversiteden taze mezun arkadaş başvuru yaparken her bir şirkette çalışan arkadaşlarına danışır ve her arkadaşından da kendi şirketi hakkında övgü alır. kişi en ufak bir mesafe kaydedememiştir, yine kendi kararını kendisi verir ve göz önünde bulundurduğu en önemli kriter yine maddi olandır. son bir iki yılda şirketler arasındaki başlangıç maaşları yavaş yavaş farklılık göstermeye başlamıştır. sonradan yapılan seçim ile ilgili açıklamalarda söylenen "türkiye'deki en büyük şu, ama dünyada bu daha büyük" söylemleri bahanedir, önemsizdir, gereksizdir.
  • "5 yıl sonra kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?" sorusuna daha iyi bir cevap vermek istiyorsanız kesinlikle pwc ama 5 yılı rahat geçireyim elbet bi yere gelirim diyorsanız ve yeni işe başlayan olarak iş hayatının sillesini yemek istemiyorsanız o zaman da kpmg öne çıkar. özellikle son zamanda çalışan dostu uygulamaları ile öne çıkmaktadır.
  • ikisi arasında kaldığımda kpmg’ yi seçmiştim. hiç pişman olmadım.
hesabın var mı? giriş yap