• bundan takriben 8 yıl sonra yapılacak sınav. tabii hala duruyorsa.
  • taş ve sopalarla yapılacaktır.

    yıllar sonra edit: vallaha bilmişim.
  • lisans olanında kendi branşımda türkiye derecesi yapmayı hedeflediğim sınav. 2018 kpss lisans için askerlikti, özelde çalışmaktı falan derken sınava hazırlanacak zamanım hiç olmadı. branş sıralamam 3000lerde geldi ve hayatımda ilk kez bir konuda hırs yaptım. kısacası bu seneki sınavdan benim için bir cacık olmaz. mühendis olduğumuzdan tek yıllarda da sınava girmenin meslek açısından bir faydası yok. 2 yıldır özel sektörde yeri geldi it gibi çalıştırıldım yeri geldi işsiz kaldım ama buna artık dur diyeceğim. mühendisleri 1500-2500 tl arası maaşa heba eden ve hiçbir sosyal hak tanımayan özel sektöre de yazıklar olsun. bundan sonra ben de bir kpss neferiyim. bu sınava şimdiden hafif hafif çalışmaya başlıyorum işi şansa bırakamam. 2020'de görüşmek üzere. herkese başarılar değerli arkadaşlar. o sınavda hedeflediğim dereceyi yaparsam 2 sene sonra zevkle editlerim bu entariyi artık. *

    2 yıl sonra gelen edit: branşta türkiye derecesi gelir mi bilmem ama ilk atamada atanılacak puan geldi. umarım herkesin emeklerinin karşılığını alabildiği bir maraton olmuştur.
  • ecevit zamanında kamuya memur alımlarında adaleti sağlamak için getirilen kpss, akp denilen parti tarafından resmen bitirilmiştir. milli piyango idaresinden daha beter bir vaziyette insanlara iş bulma kumarı oynatıp fahiş fiyatla sınavdan topladığı parayla bir avuç memurun tüm maaşlarını çıkarmaktadır. artık birçok kurum kpss sıralamasına bakmadan merkezi atamadan bağımsız adam alıyor. belediyeler zaten kendi parti gençlik kolları gibi. 60 üstü alan herkes başvuralabilir gibi ironik bir baraj getirmişler. çünkü biliyorlar ki bu sınavda kendi tosunlarının alabileceği puan anca bu kadar. adamlar kendi malını iyi biliyor. bu da yetmiyor 15 temmuz bahane edilerek mülakat getiriliyor ki kendilerinden olmayan 80-90 puan aralığındaki adamları da mülakatla 10 puan geriye çekelim, araya kaynamasınlar. bilemiyorum hiç umudum yok ama belki bir gün devran döner. o zaman andolsun ki ben de bir yere gelirsem zamanında sizden olduğunu anladığım hiçbir kimseyi kapıdan içeri dahi sokmayacağım. komşuluk bile etmeyeceğim. çünkü adalet sizin için sadece partinizin isminde olan bir kelimeden ibaret. bu çarkı döndüren sizsiniz.

    herkese geçmiş olsun. adam kpss'ye resmen savaş açtı. neymiş gençler memurluk düşünmeyin özel sektörde çalışın. böyle lafları danışmanları buna söyletmeye başladıysa fazla alım yapacaklar diye beklemeyin. evet alımlar yıllardır var görüyorsunuzdur çevrenizde sözleşmeli çalışıp sonra kadro pususuna yatmış tosunları. daha onlara açılacak çok yer var ama sizin haberiniz bile olmayacak. çünkü merkezi atamadan yapılmıyor. sözleşmeli diye alıp kadro veriyorlar. bu sınava bence son gücünüzle çalışın ama kesinlikle kazanır, atanırım diye plan yapmayın.

    okuduklarıma göre 2016'da ve 2018'de aynı puanı alan adamın sıralaması 2018'de bir hayli gerilemiş. çünkü bu sınava aşırı derecede abanma var gençlerde. işsizlik ve iyice bozulan özel sektör şartları mühendisleri bu sınava itiyor.

    malumunuz kpss şartı işçi alımlarında kalktı, artık kafalarına göre alacaklar ama bu sınavı topladıkları para ve gelecek tepki yüzünden tam olarak kaldırma niyetleri yok. sadece işi iyice kumara döktüler. devlete geliri iddia ve piyango gibi oldu. azalan kadrolar, merkezi atamadan çıkan kurumlar ve aşırı talepten dolayı tahminimce bu sınav adaylar adına en rekabet düzeyi yüksek sınav olacak.

    hepinize başarılar diliyorum ve ekliyorum eğer genel kültür falan çalışmadıysan bu sınava boşuna girip, bunları zengin etme arkadaşım. bir insan bir sınava girmeden önce o sınava hazır olup olmadığını kestirebilir. şansını deneme sınavı değil bu sınav. soruların çoğu basit yani zaten rahatça 60 al diye böyle yapılıyor ama +85 hatta +90 lazım atanma için ona göre hesap et. bir de puanlar da sıralamaya göre yani çok kişi girerse sen sadece netini hesaplayıp alacağın puanı almıyorsun. yukardan aşağıya sıralanıyor. 90 hesaplarken 82 alabilirsin.

    (bkz: neden sağcılardan nefret ediyorum)
  • gireceğim sınavdır ama öylesine hedef 2023
  • önce yds kasip ekim ayi gibi calismalara baslamayi dusunuyorum ozelden bana ekmek yok neredeyse 2 yil olacak hala bekliyorum biraz daha basimiz yerde yuruyecegiz yapacak bir sey yok

    edit: çalışmalara yeni başladım sayılır. ydsyi sinavdan sonraya erteledim nasil olsa o gazla alirim puanı diye. bi de atanacak manita yaptım, motivasyon tavan (: sinavdan sonra editleyecegim. editlemezsem bilin ki hatunla kavga ediyorumdur..
  • ftr okuyorum kendi branş sıralamamda ilk 20 yi hedef aldığım sınavdır kendileri
  • zibilyon senedir girip nanayı aldığım sınavın 2020 versiyonu. he şöyle de bi şey var, bir defa bile tam çalışamadım. hep bir kısımları eksik kaldı. hep vazgeçtim. ya geç kaldım çalışmaya ya da erken pes ettim ya da çabuk bıraktım.

    işsizlik artık tak etti, milletin lafıydı, sorusuydu derken delirmeye ramak kala gaza gelip şu sınava ilk defa disiplinli, tam ve erken şekilde it gibi mi çalışsam diye geçirmiyor değilim. zaten sıfır da değil bilgilerim.

    ösym’ye verdiğim sınav paralarıyla kendime dükkan açmıştım aq.
  • tüm hedeflerimi ve hayallerimi ona göre çizdiğim, hayatımın dönüm noktası olan sınav.
    seneye tercih yaparken haritadan yer beğenmek için çoktan çalışmaya başladım.
    dershaneye gitmeden nasıl olacak bilmiyorum ama umutluyum, güzel günler beni bekliyor.
  • şimdiden hafif hafif çalışmaya başladığım sınav. eğer önceden çalışma konusunda tecrübeli yazar varsa gy-gk, öabt ve eğitimde nasıl bir çalışma planı izlemeliyim yeşillendirebilir mi?
hesabın var mı? giriş yap