• (bkz: pareto maliye)
  • 1.psikolojinizi sağlam bozacak.
    2.kurum sınavları zamanı stresten biyolojik yapınızda garip durumlar ortaya çıkacak.
    3.allah belanı versin sınav gibi ulan senelerimi yedin vicdansız :(
  • talep ettiğim tavsiyeler. muhasebe ve maliyede alt yapim biraz var. ama kış sonuna kadar tamamen yalayıp yutup ıktisat ve hukuga huzurlu başlamak istiyorum. en kritik kısım onlar çünkü sıfır alt yapı. bilale anlatır gibi anlatan kitap tavsiyelerine ihtiyacım olacak el atıverin gari. mevcutta çalışan ve tezsiz yüksek lisansı devam eden biri olarak inşallah hepsini bir arada goturebilirim. bir diğer sıkıntı genel kültür baya gerilemiş. genel kültür ve genel yetenek te 40 ar net cikarsam alanlarda 15 er net sanırım bana yetecek. haydi yollayın tavsiyelerinizi
  • zorlu süreç diye tanımlayabileceğim başlık. öncelikle aileniz ve siz yıpratıcı bir iki seneyi göze alın. iktisat için bıkana kadar soru çözün. hukuk kısmını ise yalnızca tek bir kitaptan defalarca okuyun, ki ezber edebilesiniz. muhasebe konusunda yardımcı olamam lakin maliye 2 haftada bitirebileceğiniz bir alan. sabır ve azim anahtar kelimeleriniz olsun.
  • mülakatlara hazır olun diye başlamak istediğim tavsiyeler. mülakatlara kalabilirseniz orada böyle durduğu yerde ağzını kapatamayan değişik tipte insanlar göreceksiniz. bu insanlarda gereksiz bir özgüven olduğunu fark edeceksiniz. ha işte oldu ya kuruma girdiniz bu kişiler sizin mesai arkadaşlarınız olacak. mülakatta size wxyz nolu kanunun 5.maddesinin c bendi sorulurken, ona haftasonu cimbom da ne yaptı be diye soracaklar. peki bu kadar torpil varken ben nasıl gireceğim diye mi düşünüyorsunuz? kamuya iş yapabilecek enayi pardon ay yani insan da lazım. şimdi bu arkadaşlar okumaktan bihaber oldukları için yönetmelikleri falan da anlamayacaklar, vatandaşın işi kalacak. o işi takip edecek birileri lazım. tabii bu arada siz iş yaparken sürekli chpli ya da hdpli falan olduğunuz için hor görülecek sürekli aşağılanacaksınız. peki her şey bu kadar kötü mü? değil mesela ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece maaşınız yatar. ben bunu hak ettim dersiniz. 5 kişini falan işi yapıyorsunuzdur çünkü. her kurum böyle mi? çoğu böyle. bakan'ın aklına bir şey gelir kalkar gemi alırlar gemi, sonra o gemide çalışacak donanıma sahipsinizdir ne alakaysa hep müdürün yanında cumaya giden adam gider gemiye (harcırah alır) siz de bakarsınız.

    siz çok çalışıp hem vatana hem de kendinize faydalı olabileceğiniz bir yurtdışı fırsatı kazanırsınız. orada geçirdiğiniz her günün 2 katı kadar da zorunlu hizmet yapmayı kabul edersiniz. sonra bir gün genel müdürünüz der ki "herkes geri gelsin!" sebep? sebep yok azizim sebep yok. e 2 senedir buradayım ben devlet bana dünya kaynak harcadı ve bu benim 2 senem ne olacak? sorular uzay boşluğuna doğru gider. istifa dilekçesi nasıl yazılır ve kurumda ilk kime teslim edilir araştırmaya başlarsınız.

    yetmez, yavaş yavaş türban mobbingleri başlar. dini dayatmalar gelir. alevi meslektaşlarınız zorla cumaya "davet" edilir vs vs. ben umudu kestim artık kamudan. gencecik çocuklar soruyorlar ne yapalım diye... ne verebilecek bir tavsiyem kaldı ne de söyleyebileceğim bir teselli cümlesi. tek vasfı partili olmak olanlar uzman olurken diğerleri boş kalmamak için stklarda görevler arıyorlar en azından bir işe yarıyorum diye hissediyorlar sanıyorum.

    kpss kadar kul hakkı yenen başka bir sınav var mıdır bilmiyorum. gerçekten bilmiyorum. umarım bir gün bir şeyler düzelir ama hiç sanmıyorum. gerçekten ama gerçekten çok umutsuzum artık. belki biri insafa gelir de o kuruma girersiniz ve umarım ki hak ettiğinize kavuşursunuz.
  • hazırlanmayın
  • gereksiz yere tek tarafa odaklanmayın. ben de deli gibi a grubuna çalıştım. çok iyi puanlar aldım. ama piyasanın % 75'i özel sektör %25'i devlet sektörü iken az olan tarafa kendinizi odaklamayın. mülakatlarda elendim ve çok üzüldüm. ardından özel sektöre geçtim. kazanan arkadaşlardan çok daha fazla kazanıyorum. buna rağmen kendi işimi kurmadığım içinde pişmanım. en basitinden de olsa işletme kurun. başarabilirsiniz.
  • muhasebe de ferhat yıldız çalışın yeter maliye de ise konu çalışın hukuk murat yayınları yeterli olacaktır iktisatta ise ceteris-paribus çözümlü soru bankası tek geçerim
  • beklediğim tavsiyeler.

    ilk aşama olarak sabırlı olmak önemli 4. günün sonunda ben bunu anladım.
  • hazırlanmayın diyen arkadaşa katılmakla birlikte karar verilmişse önce hedef belirleyin ve o puan türüne endeksleyin kendinizi. hedef belirlerken gerçekçi yaklaşın ne kadar alım yapıyor, beni ne kadar tatmin eder vb. gibi.

    dershane ile hazırlanacaksanız hiçbir şekilde ders atlamayın. ve günlük çok yoğun olmasa da dershane dışı bir programınız olsun. çok yoğun olmamasından kastım verimli çalışmayı sağlamak. ve bir anda kendinize acayip dolu programlar oluşturmayın, zamanla arttırın.

    ders ders gitmek mantıklı gözükse de o kadar bilgi yüklemesine birşeyler siliniyor . altyapınız sağlam değilse çok zor olacak. sırf hukukdan 7 ana ders var ve bunlar bile kendi içinde bölünüyor. öğrenmeniz gereken o kadar detay o kadar ince kafa karıştırıcı bilgi var ki ezber imkansız olduğundan mantık oturtmak en iyisi. bu hukukda da geçerlidir muhasebede de iktisatta da. sizden beklenen insanüstü bir şey. o kurullarda karşınıza çıkarılan, size mülakatlarda ahkam kesenlerin en alası bile yalnızca bir alanda hadi iki olsun , uzmanken sizin binbir çeşit şeye hakim olmanız bekleniyor.
    a grubu fazlaca fedakarlık bolca hayal kırıklığı içeriyor. ama kimse denemeden bilemez sonucun ne olacağını. kolay gelsin.
hesabın var mı? giriş yap