• deniz eren demir adlı öğretmen adayı girdiği kpss'de 88.295 puan alarak fizik öğretmenliği alanında türkiye birincisi oldu. öğretmen olmak için kpss'den sonra mülakata giren demir, 54 puan alarak elendi. demir “tüm soruları bilmeme rağmen neden elendim, hiç bilmiyorum” yorumunu yaptı.

    sözcü gazetesinden ali ekber ertürk'ün haberine göre, deniz eren demir adlı öğretmen adayı, fizik alanında 88.295 puanla türkiye 1'incisi oldu. ösym de türkiye 1'incisi olduğuna dair belgeyi kendisine iletti. fizik birincisi demir, mesleğini yapmak için sözleşmeli öğretmenlik sınavına girdi. ancak, mülakatta 54 puan verilerek elendi.
    2018 yılı kamu personeli seçme sınavı'nda 88.295750 puan aldığını söyleyen demir, fizik öğretmenliği alanında türkiye birincisi olduğunu aktararak şöyle konuştu:

    "ösym'nin açıkladığı sıralamalara göre fizik öğretmenliği branşında türkiye birincisi, fizik ve fizik öğretmenliği branşında ise türkiye ikincisi oldum. ardından 14.12.2018 tarihinde yapılan mülakat sınavına katıldım. mülakat sınavında tüm sorulara doğru cevap vermeme rağmen 54 puan alarak başarısız kabul edildim."

    2016 yılında girdiği mülakatta 95 aldığını aktaran demir, bu yıl girdiği mülakatta tüm soruları bilmesine rağmen neden elendiğini merak ediyor:

    "girdiğim mülakatların hiçbirinde komisyon üyeleri tarafından zarfın içinde bulunanların dışında bir soru ile karşılaşmadım. 54 puan verilen son mülakatımda da sorulan soruları yanıtlarken puanımın düşük verilmesine neden olacak herhangi bir durum yoktu. ben geçen bir yıllık süre içerisinde ne oldu da kendimi ifade edemez hale geldim ve bu kadar farklı puan aldım, anlamış değilim."

    kaynak
  • eşimin yaşadığı durum.
    geçen yıl sıralaması gerilerdeydi yani atanma olanağı düşüktü, kpss puanı 80 iken mülakat puanına 85 vermişlerdi. tercih yaptı fakat zaten şansı düşük olduğu için atanamadı.
    bu yıl ise sıralaması gayet iyiydi fakat kpss puanı 85 iken mülakat puanına 55 vererek tercih yapmaya hak kazanamadın dediler.
  • bütün emek hırsızlarına yazıklar olsun ve haram olsun. nokta.
  • 1999 yılında dms (ilk kpss)sınavını kazandım.zamanın başbakanı rahmetli bülent ecevit ;bu sınavı kazanan herkes mutlaka memur olacak ve sınav bir daha tekrarlanmayacak demişti.vesselam ben iyi puan almama rağmen atanamadım ve atanan kimseyi de tanımıyorum.sınavın adı değiştirilerek tekrarlandı.kazanan kaybeden hile yapan soru çalan vs vs.biz yine herşeyi elimize yüzümüze bulaştırdık.
hesabın var mı? giriş yap