• hollanda'nın son 31 yıldır kraliçesidir. hollandalı bir arkadaşımdan öğrendiğime göre ülkede fazla bir şeye karışmazmış ama uluslararası ortamlarda çok iyi bir diplomat imiş. kocası ilginçtir ki bir nazidir.
  • ingiltere kraliçesi ikinci elizabeth'in yanında halt edeceği zerafetteki kraliçe. 1980 yılından beri kraliçelik ünvanına sahiptir. alman kocası yüzünden geçmiş yıllarda çok fazla protestolara maruz kalmasına rağmen günümüzde halkın tümü tarafından çok sevilmektedir. göçmenlere gösterdiği ilgi ve genellikle beyaz hollandalılardan kayırmaması nedeniyle göçmenler kendisine laf ettirmezler.
  • (bkz: koninginnedag)
  • b girl olabilitesi yüksek kraliçedir. ama dj de olabilir.
  • basta bankalar olmak uzere bilumum hollanda sirketinde koca koca resimleri (bir kismi warhol'un portreleri olmak uzere) asili olan, hafiften at suratli olmakla birlikte kraliyet ailelerinin geneli dusunuldugunde yine de nispeten sevimli bir hanimefendidir kendisi. birbirinden cirkin kocaman sapkalariyla unludur (ki yine kraliyet ailelerini dusununce, cirkin kocaman sapkalarin bunlara mensup olup toplum icinde boy gostermenin on kosulu oldugunu dusunuyor insan).
  • gecen sene davetli oldugum bir hollandali'nin evinin tuvaletinde, orijinal bir warhol portresinin asili oldugunu gorup dumur oldugum kralicedir ayrica.

    hollandalilarin turkiye'de her yerde ataturk portresi gormelerine (hakli olarak) laf ederken, kendilerinin de daga tasa beatrix resmi astigini (ki devlet kurulus olmasi bile gerekmiyor, bankalarin, sirketlerin toplanti odalari buna dahil) hic hesaba katmayan bir millet oldugunu dusununce, ev sahibinin hareketini pek cool, pek hos buldugumu, "warhol gorse herhalde hosuna giderdi" diye dusundugumu de belirteyim.
  • şu resimdeki teyzedir. beatrix
  • bu güne kadar pek cok kraliet dügünü gördük ama hollanda kralicesi beatrix'in tahttan cekilmesiyle, dünya gözüyle bir tac giyme törenine tanik olacagiz.

    birde sanirim danimarka kralicesi ıı. margrethe ile birlikte en sevilen royal kendisiydi. basta ingiltere olmak üzre, avrupadaki pek cok krallikta tahttin basinda bulunanlari sevmeyen, istemeyen pek cok kisi var. bugüne kadar tanidigim tüm hollandalilarin kendisini sevdigini gördüm.

    ne juan carlos (ispanya), ne carl xvı. gustaf (isvec), ne v. harald (norvec), ne de ıı. elisabeth halklarinin cogunlu tarafindan sevilir.

    bende severdim kendilerini.

    dank u wel, beatrix!
hesabın var mı? giriş yap