• almanca da veya germen illerinde seytana verilen ( noel oncesi donemde gelip noel babaya birakmak uzere ortaligi kasip kavurup, dagitan seytani eleman) bir isim (almancada:krampus), nedense cocuklarin cok eglenceli zamanlar gecirdigi bir tur cadi bayrami figuru... krampus noel habercisidir ayni zamanda bi nevi. kimbilir daha iyi arastirilsa bi anda hristiyan demogojisi icinde rezil edilmis bi kahraman olarak bile ortaya cikabilir bilinmez...
  • (bkz: crampus)
  • avusturya, macaristan, hırvatistan, slovenya, slovakya, çek cumhuriyeti ve kuzey italya bölgesinde bilinen, noel baba'nın korkutucu yol arkadaşı, krampus'tur. inanışa göre krampus, yılbaşı döneminde noel baba'yla birlikte yolculuk eder ve iyi çocuklara hediyeler dağıtan noel baba'nın yanında krampus da kendi vazifesini yapar: kötü çocuklara cezalar verir.
    (bkz: alın teri değil copy paste)
    http://citizented.com/…uploads/2008/12/krampus1.jpg
    http://www.bgsu.edu/…fo/subpages/images/krampus.jpg
    http://www.recreatingtampa.com/…008/12/krampus2.jpg
  • gulyabaninin kuzey diyarlarında yaşayanı,
    uslu durursan noel baba olmadı krampus

    bu mudur bağımsız avrupa, bu mudur insan haklarına saygılı çocuklarına önem veren kuzey insanları
  • gün itibariyle amstetten sehrinde gösterilerine denk geldigim fantastik kahramanlar.

    krampuslar ellerinde kirbaclari saga sola savurarak gösteriye basliyorlar. gerektiginde cocuklara bu kirbaclar ile popislerine ya da ayaklarina vurarak cezalar veriyor. en sonunda ise nikolas'in ortaya cikmasiyla bütün krampuslar imana gelip cocuklara seker ve cikolata dagitiyorlar.
  • noel baba'nın yalakası.
  • noel zamanı ortaya çıktığına inanılan avrupa mitlerinin anti santa claus'u. elindeki kırbaçla çocukları kovalayan bu mitolojik pan benzeri iblis, yakaladığı çocukları sırtındaki küfeye atıp doğruca onları cehennemin derinliklerine götürürmüş. ondan kurtulmanın tek yoluysa ona rüşvet olarak bir shot schnapps önermekmiş.
  • az önce filmini izledim. noel temalı filmlere sempatim olduğundan ve krampus hikayesini bildiğimden bu filmi bekliyordum. malum ortamlara düşmüş, indirdim, izledim.

    film kendi janrı içinde güzel bir örnek. bu tarzdan hoşlanmayanlar için ise sıkıcı gelebilir. bana göre finali olabilecek en iyi şekilde yapılmış.

    kısacası, eğlencelik bir film ve bu görevini yerine getiriyor eğer türe meraklıysanız...

    6.5/10

    not : keşke malum ortamlara noel/yılbaşı döneminde düşseymiş, dışarıda kar varken izlemesi daha zevkli olurdu.*
  • trick 'r treat in yazar-yönetmeni michael dougherty tarafından yazılmış holiday temalı yeni bir korku filmi. bir sonraki filmi ise paskalyada geçer muhtemelen.

    filme gelirsek; trick 'r treat i ne kadar durağan bulduysam bu filmi de o kadar eğlenceli ve sürükleyici buldum. amerikan korku filmi klişelerine tutunarak ilerlese de grotesk atmosferi göz doyuruyor. içinde burtonesk stop-motion sekans bile var. çerezlik bir film olmasına rağmen christmas horror kategorisinde ilk beşe girdi diyebilirim. kült film.
hesabın var mı? giriş yap