• benim bu.

    öğrenemedim arkadaş. açık ve net. kim öğretmeye kalksa farklı bir tarz denedi. biri sağdan attı sola geçirdi, diğeri tersini yaptı, bir başkası dizinde bağladı, daha başkası boynuna doladı.

    giyim mağazasında çalışan amcam, mesleği icabı çok hızlı olması gerektiğinden basit bir yöntem öğrenmiş onu gösterdi ama o stil de takım elbise üzerinde gerçekten basit kalıyordu.

    sırf bu acziyetim yüzünden suratsız komşuların kapısını çalıyorum, hiç sevmediğim kuzenleri yemeğe çağırıyorum. kravatları bağlatmak için muhabbet arasında boşluk yakalamaya çalışıyorum. her bağlayanın "salak mısın olm sen?" bakışlarına hatta bazılarının bu cümleyi ihtiva eden hakaretlerine maruz kalıyorum. yeter lan.

    lastikli ya da çıtçıtlı olanlarını müdür kabul etmediğinden, sorunun çözümü için istifa edip sivil kıyafetli bir işe girmeyi düşünüyorum. esnaf olurum, kuruyemiş falan satarım mis gibi.

    bunu yapamayan bunu da yapamadı;

    (bkz: ütü yapmak)
  • hayatı boyunca kravat takma ihtiyacı olmamış veya kravat durumları sikinde olmamış erkektir.
  • en kısa sürede kravat bağlamayı bilen bir kadınla evlenip, plazadaki işine gidebilir, sabahları evden çıkmadan hemen önce eşini öper.
  • doğru dürüst bir öğreteni olmadığından bilmiyordur. uzmanı, aşağıdaki yöntemi "çok fazla kullanılmasa da bilinmesinde fayda vardır" diye tanıtıyor ama türk erkeği kravatını çoğunlukla böyle bağlar. herhalde en kolay yöntemdir:
    http://www.uzmantv.com/…tipi-baglama-sekli-nasildir
  • çıtçıtlı kravata can simidi gibi sarılır yeri geldiğinde.
  • kravatını genelde kadınlar bağlar bunun. eş, kız arkadaş vesaire...
    beceriksiz gibi gözükse de aslında zekidir. bi kere kadınlar bu tip işleri daha özenli yapar. ayrıca kravatı yakasında bağlatıyorsa kadın "fazla itinalı" davranabilir.
  • kravat takmaları gerektiğinde boyunları devamlı olarak birilerine doğru uzatmak zorunda kalacak olan erkektir.
  • kravat takmak ve takım elbise giymek zorunda olduğu bir işi olmasına rağmen, kapitalizme karşı verebildiği tek ve basit mücadeleyi kravat bağlamayı öğrenmemek olarak seçmiş erkek olabilir.
  • benim efendim. takım elbise giymeye bayılıyor olsam da mümkünse açık yaka olarak kullanmayı tercih ediyorum. kravatin da çok şık durup yakıştığı anlar var elbet ancak ömrü billah bağlamayı becerememiş biri olarak bir başkası bağlamıyorsa kullanmam.

    bir de o kravatin şekli istediğim şekilde üçgen olmaz ise yine kullanmam söktürür söktürür tekrar bağlatirim. öyle fikrim yok ki kravat bağlama konusunda lisede bir kravatı hiç açmadan 3 ay giymişligim oldu yatılı okurken. çözmeden atar öyle yıkardim makinada.
  • boynumda bağlamasını bilmiyorum. sadece dizimde bağlıyorum/bağlayabiliyorum. kimse düzene aykırılığımızı sorgulamasın.
hesabın var mı? giriş yap