• bu dongunun nakit avans yontemi ile ya$anmasi da mumkundur teoriden koparilip. a kredi karti borcu b kredi kartindan cekilen nakit avans ile kapatilir. guzel gunler bizi bekler sonra...
    (bkz: sonun ba$langici)
  • sonucun götte patladığı kesin olarak tübitak'ta yapılan çalışmalarda da kanıtlanmıştır.
  • teorik olarak borcun bir sonraki ödemeye atılması gerekirken, uygulamada pek mümkün değildir.
  • asla ve asla yapilmaması gereken bir hareket...döngü bir kez baslarsa asla çikilamaz...(bkz: kaos)
  • bireysel musterilerin kredi tanımını iki başlık altında incelemek yerinde olur. kredi kartı ve bireysel kredi. kredi kartı faizi, bireysel kredi faizinden yüksek olduğundan, bankadan kredi çekip kart borcu ödemek akıllıca bir hareket olacaktır. fakat kredi kartı ödemeleriniz düzensiz ve kkb istihbaratınız olumsuzsa sonuç hüsran olacak kredi talebiniz büyük ihtimalle red edilecektir. şayet bankadan kullandığınız krediyi daha düşük faizli bir kredi çekerek kapatmayı düşünüyorsanız kredinizin geri ödeme planını iyice inceleyin. bankalar kullandırdıkları kredinin ilk aylarda ağırlıklı olarak faizini son aylarda ise ağırlıklı olarak ana parasını tahsil ederler. şayet kullandığınız kredinin bitmesine az kalmışsa ve siz de "aaa faizler düştü dur bankadan bir kredi çekip bu borcu kapatayım" diyorsanız büyük ihtimalle zararına işlem yapacaksınızdır.

    ps: kart borcu için kredi başvurusunda bulunacak kişilerin dikkatine. şayet kredi kartı ödemeleriniz düzensizse şube yetkisinde kredi verebilecek bankaları tercih edin. bazı bankaların prosedür gereği belli limitler dahilinde şube nezdinde kredi onaylama yetkisi vardır. bu kredilerin istihbaratı için en fazla çalıştığınız iş yerini arayıp "bilader x sizin firmada çalışıyor mu? kaç senedir çalışıyor? ne para veriyonuz bu adama? abi iyiymiş bir cv'de ben göndereyim" tarzında bir çalışma yapacaktır. bir de merkez bankası kayıtlarına bakılır. kkb bağlantısı her şubede olmadığından kredi kartı borcunuz, açıkta krediniz olup olmadığına dair bilgiler kısa sürede şubelerce bilinemez. şayet kredi onayını genel müdürlük kredi değerlendirme biriminden alan bir bankadan kredi başvurusunda bulunuyorsanız kesinlikle "başka banka kart borcu ödemeleri düzensiz" ya da "kkb riski yeterli" gibisinden bir red cevabı ile karşılacaksınızdır.
hesabın var mı? giriş yap