• bddk'nın yaptığı son değişiklikle 1 şubat 2014 tarihinden itibaren telekominikasyon, kuyum, yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit yapılamayacak. bu, cep telefonu operatörlerinin konuşma paketleriyle birlikte telefon satışını patlatacaktır sanırım. ha bir de, kontör satıyorum ayağıyla tefecilik yapanlar da başka formül bulacaklar artık.
  • endişeye lüzum yok efendim .yurdum insanı bunun da çözümünü buldu zira.türk esnafından bahsediyoruz burada bırakın devleti şeytana çarığını ters giydirir.
    nasıl oluyormuş bu derseniz şöyle anlatayım
    misal 1000 tl değerinde bir telefon alacaksınız fakat haliyle yanınızda o kadar nakit taşımadığınız için telefona kasada veda edeceksiniz.işte burada devreye türk insanının kıvrak zekası giriyor. normalde 10 tl'ye alabileceğiniz bir telefon kılıfını size 1000 tl gibi makul bir fiyata satıyor.makul diyorum zira yanında 10 tl'lik akıllı cep telefonu veriyor adam boru mu? he o 1000 lirayı da artık kart limitinizden tırtıklarsınız.güzel ülkemde telefon almak için kart kullanmak yasak ama kılıf için istediğiniz ödeme yöntemini kullanabilirsiniz.
    he kılıf fiyatı da markadan markaya değişiyor tabii. i-phone kılıfının fiyatı başka , galaxy'nin ki başka.

    (kesinlikle başvurulmaması gereken bir yöntemdir. olur da bir gün telefon bozulursa garantiden yararlanamama gibi bir sorun olur , telefon bozuk çıkar başınıza kalır. en iyisi nakit parayla almaktır , nakit yoksa kredi kartı ile milyarlık telefon almak akıl karı değildir zaten.
  • (bkz: kanuna karşı hile)

    telefonda bir sorun çıktığında satıcı da yan çizerse, telefonun elinizde patlaması ihtimali düşünülerek çakallık yapılmaması gerekilen konu. olan paranıza olur, devlete değil.
  • telefon üretemediğimiz için ve hepsini, general mobile ve casper hariç gerçi onların da ara malları var ithal edilen, ithal ettiğimiz için cari açığı etkileyen kalemlerden biridir telekominikasyon. normal şartlar altında gelirine paralel bir harcama yetisi olan vatandaş konu telefona gelince marka, ait olduğu sınıfı gösterme, öykündüğü sınıfa yanaşma gibi çeşitli nedenlerle borçlanarak. neredeyse bir aylık geliri kadar veya daha fazlası ile telefon almaktadır. saçmalık burada doğuyor işte. telefon uzun vadede yapılacak ne bir yatırımdır * ne de dayanıklı bir mal harcamasıdır. sadece gösteriş insanları bu hale sokar. zaten her birimiz de her gün telefondan gazete okuya okuya bir hale gelmiştik ya. şu şeker kırma oyunu whatsapp falan için o kadar borcun altına giriliyor işte. bu durum da balon etkisi gibi iç talebi büyütüyor. (benim desteklediğim belirli bir miktarın üzerinde olan malum telefonlar için bu uygulama başlatılmalıydı yoksa hala nokia 3310 ikamesi telefonlar piayasada mevcut onları kapsamasa da olurdu. ama genellendi işte bir şekilde. )

    devlet bu balonsal iç talepten rahatsız bu mal ve hizmette keza haklı da. "ulan hem üretemiyorum hem de dışa bir o kadar bağımlı oluyorum bu meret alette ne lan bu !! " diyor. ve borçlanarak telefon alışını yasaklıyor. ha işliyor mu bu tabi ki işlemiyor bunun işlemeyeceğini devlet * * , bddk vb kurumlar bilmiyor mu adı gibi biliyor ama amaç işi zora sokmak zahmetli kılıp vazgeçirmek insanları. yoksa toplumun kendi dinamiği ile değiştirmediği bir davranışı kısa vadede değiştirmeniz bir hayli zor hatta imkansız. bunun etkilerini görüyoruz şu anda.

    alınan bu kararın ve politikanın desteklenmesi ve yerli telefon üretilmesi için çeşitli uygulamaların başlayacağı haberi kulaklara gelmektedir.

    yerliye 'cep' doldurmayan teşvik kararı

    akıllı telefonlarda “made in turkey” devri

    edit: imla
  • bi de serbest piyasa derler. (not: kredi kartına taksit türk bankacılığının cin fikridir, helal olsun bizi soymak için daha neler bulacaklar kimbilir deyilesidir)
  • öğrenci adamın elini kolunu bağlayan saçma sapan karar.dünden beri her yeri arayıp sordum taksitle olmuyor dediler.belki de korkup öyle demek zorunda kaldılar.yakın zamanda bir şekilde taksitle telefon alanların yeşillendirmesini bekliyorum.

    edit:mediamarkt'tan denizbank kredisiyle aldım.yeşillendiren herkese teşekkür ederim.
  • kredi kartı ile telefonu tek çekim satın alıp, 100tl ve üzeri tutarların taksitlendirilebilmesi yöntemiyle, bankanız aracılığı ile atlayabildiğiniz olay.

    ayrıca media markt'ın içinde denizbank elemanları direkt size kredi çıkarıyorlar. taksitle ödüyorsunuz.

    sorular üzerine edit:
    1- ümraniye meydan'daki media markt'ta denizbank elemanları telefon standlarının hemen karşısında bir masada size kredi çıkarıyorlar.

    2- ben denizbank bonus kredi kartımla 14.06.2014 tarihinde ümraniye media markt'tan tek çekimle samsung galaxy note 3 telefonu aldım eşime. sonra internet şubesinden 6 ay taksite %7 vade farkıyla böldürdüm. kredi çekmeli olaydan daha uyguna geldi.
  • hükümetin yaptığı nadir güzel olaylardan birisi.

    ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyor ama iphone594'ten de geri kalmıyoruz maşşallah.

    sonra açız hede hödö.
  • ben en fazla 6600 kullandım, öğrenci de onu kullansım mantığına sahip kişiler tarafındam savunulan olay.

    sebebi de öğrenci foursquare'de check-in yapıp whatsapp'tan yazışacakmış.

    sanane olm isteyen istediği telefonu alır, istediği uygulamayı kullanır. yemin ediyorum devlet yurtlarında keçi sakal bırakanları döven tipler gibisiniz. rahat bırakın lan öğrencileri.
  • ticari kredi kartları ile aşılabilen hede.
hesabın var mı? giriş yap