• dragon ball'daki songokunun kankası, kel, alnında altı adet nokta olan, güzel dövüşen burunsuz çocuk.
  • dragon ball'un ardısıra dragon ball z'da da boy göstermiş karakter;geçen yıllar sonucu son goku büyür,besili güçlü kuvvetli bir delikanlı olur. ancak krilin dragon ball'daki gibi 10 yaşında çocuk formatında kalır.
  • yer aldığı animenin resmi sitesinde, krillin olarak geçen; dragon ball, dragon ball z ve dragon ball gt serilerinde boy gösteren karakter. dragon ball sersinde, master roshi'nin adasına, dövüş eğitimi alarak iyi bir dövüş ustası olup, kızları etkileyebilmek için gitmiştir. kıyafetiyle ve kel kafasıyla, daha önce shaolin tapınağı'nda bulunduğu anlaşılmaktadır.
  • shaolin savaşçısıdır. dragon ball'da onu ilk kez son goku'nun master roshi'ye eğitim almaya gittiği bölümde görürüz. ilk başta boş bir arazide etrafa toz saçrak ilerleyen bir karaltı olarak görürüz. road runnervari bir hızla ilerlerken goku da uçan bulutunun üstünde yola devam etmektedir. hemen hemen aynı vakitlerde master roshi'nin
    yanına varırlar. master roshi aynı anda iki kişiye eğitim vermyeceği söyleyerek ikisinden birini seçeceğini söyler. tabi onun öğrencisi olmak için "çaba" sarf etmeleri gerekir. master roshi'nin kadınlara olan zaafını anladığından krilin onun öğrencisi olmak için gerekli olan şeyi bulur ve onun öğrencisi olmayı başarır. gerçi goku da başarır bunu.

    ilk bölümde dikkat çeken bir şey de krilin'in kötü bir karaktermiş gösterilmesidir. örneğin goku'nun master roshi'nin talebesi olmak için getirmesi gereken "fıstık gibi kızı" bulmaya giderken krilin de ona katılır. ama sadece "iyi kalpli" insanların binebildiği buluta krilin binemez. ama daha sonra yaşanan olaylarla birlikte krilinin de aslında iyi biri olduğu ortaya çıkar. onu başlangıçta böylesine olumsuz bir tip olarak yansıtılmasının nedeni shaolin tapınağında sürekli aşağılanmasının verdiği aşırı hırs ve ne olursa olsun iyi bir dövüşçü olma isteğidir.

    nitekim master roshi'nin verdiği eğitimlerle, son goku'nun altın kalbi sayesinde hak yolunu bulur. ve 1. sezonun sonlarında yapılan büyük turnuvada yarı finale kadar kalır. yarı finalde ise jackie chun'a elenir. lakin jackie chun zaten finalde de son goku'yu yenerek şampiyon olur.

    http://img114.imageshack.us/…/kidkrillinmidxd7.jpg/
  • dragonball z serisinin sonunda sac uzatiyor bu arkadas, cocuk sahibi falan oluyor. kendisini yillardir krillin yapan ilkelere ihanet ediyor.
  • dragon ball 101.bölümde ölmüştür. sevimliliği ve pratik zekalılığıyla gönlümüzde yer edinmişdir kerata.
  • (bkz: aslen kururin de neyse)
    dragon ball ın naif delikanlısı. en çok istediği şeylerden biri güzel bi kızla evlenmekti. bi kız kendisine teşekkür etse yüzü kızaran bi çocuktu bu. ilk gidiği bölümlerde goku ile arkadaş olsa da ona karşı hırslıydı. goku ile kapışmaları dövüş yeteneklernin yanı sıra boy konusunda da yarışırlardı. goku 13 yaşında olduğunu ve kururin de 12 yaşında olduğunu söylediğinde küçük olduğu için boyunun kendisinden kısa olmasının normal olacağını düşünmüştür. ancak muten roshi'nin matematik eğitimi sonucu goku 10 dan sonra 11 in geldiğini öğrenmiştir ve kendini 13 yaşında zanneden goku'nun aslında 11 yaşında olduğunu öğrendiğinde goku'dan bi yaş büyük olmasına rağmen kendinin boyunun kısa olduğunu öğrenir. bu iki arkadaş zamanla kanka olurlar. dbz de kururin'in goku her çıkıp geldiğinde sevinmeleri iki kankanın kavuşmasından farksızdır.
  • (bkz: görev adamı)
  • (bkz: hasan şaş)
hesabın var mı? giriş yap