• hayatlarındaki tek değer yargıları markaların bütçeleri olan, jurilerin büyük kısmının "aman abim tabii size iyi oy verdik ama bu sene biraz da şu ajansa verelim" diye yalapşaplaştıkları organizasyon.

    sırf ticari unvanlarını ve kaşelerini ilelebet payidar kıldırmak için şu açıklamayı yapan organizasyon "reklamcılar derneği yönetim kurulu, çorbada tuzumuz olmalı diyerek, kristal elma yarışma başvuru gelirlerinin yüzde 10’unu t.c. başbakanlık 15 temmuz şehitleri dayanışma kampanyası’na bağışlama kararı aldı."

    hangi markanın daha çok bütçe ile yıla başlar ise onların daha çok ödül alacağını taahhüt eden ajansların organizasyonu.

    alternatif reklamcılık organizasyonu talep ediyorum. işin bütçesine, ajansına, ajansın sahibine, ajans sahiplerinin s.kindirik egosuna bakmaksızın "göte göt" diyebilecek bir organizasyon.

    26/12/2016

    2016 kır. festivali için genel yorum: yeni mezun reklamcı kardeşlerimizin harıl harıl iş aradığı yer haline gelmiş. valla verdikleri ödüllerden ve oturumlardan daha büyük sevap ve amaç kazanmışlar.
  • "bütçe yoksa iş de yok" felsefesinin sonucu. işe değil paraya saygının getirisi.
  • ücretsiz yapsalar bir çok öğrenci/ genç için bulunmaz nimet olacağını düşündüğüm zengin ve patronlar için olan organizasyon
  • türkiye iletişim/reklam sektörünün kısa özeti.
    sektörde, sadece istanbul'da 160'dan fazla ajans var.
    dün geceki törende, 4 ajans 50'ye yakın ödül aldı.
    tbwa'in 20'den fazla ödülü var.

    bu kadar mı boktan bu sektör? bir ajans 20 ödül alırken, geri kalanlar hiçbir boktan anlamıyor mu? ha, onu geçtim; 70-80 tane ödül dağıtmak nedir? bir gecede alınan, 20 ödülün nasıl bir kıymeti olabilir?

    "şu kategoriden, bu ödülü aldık" gibi bir durum da kalmadı; "biz 15 tane aldık; siz 10 tane aldınız" olayına dönüyor yavaştan. içi boşaltılıyor, canım memleketimizde her şeyin içi boşaltıldığı gibi.

    alana gidenler zaten görmüştür. in cin top sektiriyor, kimsecikler yok. aldığı kişi başı 2-3 bin liralık biletler ile bu festivali finanse eden ve izleyici koltuğundan bir kez olsun kalkmadan, istanbul'un kodaman ajanslarının birbirlerine ödül dağıtmasını bu zamana kadar izleyen orta ölçekli ajanslar elini eteğini çekmiş anladığım kadarıyla.

    durum böyle olunca, seneye ya da birkaç sene içerisinde; körler sağırlar olayına dönecek, o zaman da bi gecede 200 ödül vermeye başlarlar. ne deyim, kolay gelsin.
  • (bkz: tbwa)'nın yabancı bir kampanyayı araklayıp, müşterisine kakalayıp, ödül aldığı festival.

    orijinal iş tbwa'nin işi
  • orijinalinden uzaklaşmadan uyarlayalım. hııııım oldu. vurdu gol oldu.
  • 2 ay öncesinde yayınlanan işe bugün reklam bloglarına düşen işten çakılmıştır diye hakkında yorum yapılan festival. kristale katılım için 15 ağustosa kadar işlerin yayınlanmış olması gerekir.

    bahsi geçen işin yayın tarihi sağ üstte
  • konuşmacı yapısı olarak en zayıf seneydi. bu da katılımcı yoğunluğunun düşmesine neden olmuş. ödül kısmının ne bok olduğu belli oraya hiç girmicem ama en azında 3-5 dünya insanı dinleme şansımız olurdu bu sene o da yoktu. aziz sancar var tek damakta kalan tad, o da sektörle alakalı değil. ödüller her sene eleştirilirdi ama bu sene organizasyon toptan kırmızı kartı yedi!
  • reklamcı değilim, 2 senedir bedava full bilet geliyor katılıyorum. nacizhane yorumlarımı eklemek isterim. sanırım bir kaç sene içerisinde önemini yitirecek olan festival. gerçi ödül kazanan bir kaç ajans dünyanın parasını buradan gelen elmaları, markalara muz olarak iteleyerek kazanıyor. sadece ödül almak için tüm organizasyonu düzenleyebilirler.
    geçtiğimiz sene ödül törenine de meraktan katıldım. "ti bi w ey" şunu aldı bunu aldı diye anonslardan sıkılıp erkenden kaçmıştım. ödül almaya gelen tiplerden biri ilgi çekici olması için burnunu karıştırmıştı. tiksindim. bu sene ödül törenine dahi katılmadım. genelde öğrenci tayfası vardı, konuşmacılar ve workshoplar berbatlık seviyesinin altındaydı.3 gün boyunca katıldım yabancı konuşmacıların sunumları ve verdiği bilgiler idare edecek seviyedeydi. geçtiğimiz yıl türk telekom thy gibi efsane standlar varken bu sene festival alanında bi cacık yoktu. fb şeker dağıttı. yotub #senkimsin reklamı yapmaya video almaya kastı. barış özcan 3 saatlik eğitimde özgün olun kendiniz olun gibi sığ bilgiler ile yutub fenomeni yaptı bizleri sağolsun.

    eğer olurda festivali düzenleyenler okursa diye şunu iletmek isterim,
    -ödül alacak reklamlar önce halk oylamasına sunulsun
    -kopya ve çalıntı reklamların sahipleri festivalden atılsın
    -saçma sapan sunumlar ile gelen konuşmacılar artık gelmesin
    -1500+kdv değerinde bilet ile katılıp festivalden mutsuz ayrılan insanlar var la yazıktır olum
    -sektörün öncüleri, sektöre yeni girmek isteyen genç arkadaşlara faydalı bilgiler versin. her meslekten öncü ve başarılı kişiler konuşsun.
    -mesleği bırakıp bira şarap ve tarla işine girenlerin bu festivalde işi nedir?
    -sunumlarda kendilerinin reklamları yaptırılmasın.
    -konuşma alanları çok dağınık,oradan oraya yetişmek zor oluyor. daha derli toplu olmalı.
    -etkinlik alanında yaratıcı bişeyler düşünün insan çok sıkılıyor
    -sadece markalardan gelenler için ek özel oturumlar sunumlar olsa fena olmaz.
hesabın var mı? giriş yap