• kromun besin desteklerinde tercih edilen bir formu. kromun farklı formları olmakla birlikte, vücuttaki emilim en iyi bu formda gerçekleştiği için tercih edilir.
  • yemekten önce alındığında kan şekerinin ani yükselmesini engeller, insülin direnciyle mücadelede bir neferdir.
  • internetteki kaynaklarda bazı yorumlara göre kilo verme konusunda oldukça faydalı olduğu belirtilen, aynı zamanda bazı araştırmalara göre de günlük kullanım dozlarında bile zaman zaman karaciğer toksisitesi ve nefrit gibi sorunlarla karşılaşabileceğinizi yazan sonuçlarla karşılaşılan mineral. aynı zamanda yakın zamanda ortaya çıkan zayıflama çaylarının da içerisinde olduğu bir grup araştırma bu konuyu oldukça kötümser olarak sonuçlandırmış.

    bir arkadaşımın veremediği bir miktar kilo var, sporunu yapıp yediklerine de dikkat ettiği halde özellikle spor sonraları tatlıya saldırma isteği oluştuğunu belirtiyor. iradesiz bir adam da değil, çok disiplinli bir şekilde sporunu yapıyor. tahlillerinde insülin seviyesinde bir sorun yok hatta oldukça düzgün. aynı zamanda bir markanın krom içeren l carnitine içeriğini kullandığı günlerde ise bu isteğinin olmadığını farketmiş. böyle böyle araştıra araştıra da bu takviyeyi okumuş ve almayı düşünüyor fakat karaciğer toksisitesi ciddi bir problem, eğer böyle bir durum söz konusuysa kendisine engel olmam gerekiyor, iyiliği için. bu konuyla ilgili de bana danışma ihtiyacı hissetmiş fakat kendisine ne tavsiye vermeliyim bilemiyorum. bana yardım et sözlük.

    bu arada almayı düşündüğü takviye solgar'ın 200 mcg'lık olanı.
  • profesyonel sporcu, ve beslenme üzerine master yapmama rağmen yaklaşık 2 aydır şeker yemekten kendimden nefret etmişken yardımıma koşan suplementtir.
    bugün 2. gün. şeker yok. acıkma yok. herhangi bişey canım istesin zaaf oda yok.

    zaten varolanda ekmek ve türevleri yemiyordum. sanırım buradan bir crom açığım oluştu. kan değerlerime baktırdım herşey görünürde normaldi. kısacası iyi geldi.

    edit:asla tavsiye niyetine yazılmamıştır.
  • 1 kutu solgar chromium picolinate bitirmek üzereyim. ilk 15 gün hiç sektirmeden günde 3 tane olmak üzere tükettim. tatlı krizlerini tamamen engelledi. el alışkanlığı ile sigara almak için markete girdiğimde 1-2 ufak çikolata aldım o kadar.

    15 günün sonunda ipleri gevşettim. sabah, öğlen ve akşam aldığım kapsülleri atlamaya başladım. gün itibarıyla kutuda 8-9 tane daha var fakat tamamen bırakmış durumdayım.

    2 gündür marketten gene tatlı aldığımı fark ettim.

    diyeceğim şu. kesinlikle işe yarıyor. kararlıysanız alın 3 kutu. para ödediğiniz için kullanırken daha da motive olabilirsiniz. hiç sektirmeden kullanın. belki üç ay kullanımdan sonra tatlı alışkanlığınız büyük ölçüde azalabilir.

    konu hakkında şurada da bir şeyler karaladım. okursunuz.
  • bki 17.5 olan, kan şekeri ile ilgili bir sorunu olmayan, kilo almaya çalışan, 10 aydır glutensiz ve süt ürünsüz beslenmeye gayret eden, paketli ürün çok fazla tüketmeyen, meyve sebze yemege aşırı özen gösteren bir insanım. ozellikle dikkat etmeye basladığımdan beri et, tavuk balık ve yumurta (ve bazen hayvansal gıda kadar olmasa da yeşil mercimek ve nohut) hariç hiçbir yöntem ve gıda ile geçiremediğim bir açlığım mevcut.

    krom pikolinat'ı doktor tavsiyesi ile aldım. kendisi 400ng önermişti ancak ben neme lazım diyerek 200 kullandîm. sadece 2 günde inanılmaz bir rahatlama hissettim. sanki vücudum olanla yetinmeyi öğrendi. bugün daha almadım ve açlığımdan başka hiçbir şeyi düsünemiyorum.

    bir forumda kadınlarda baya baya adet gecikmesi yapabildiğini okudum. aklınızda olsun.
  • yillarini beslenmeye takmis biri olarak yorumum : kullananlarin yorumlarini okudum. genelde pis bir abartmanin uzerine bir cozum arayisiyla bunu aliyorlar. e zaten karaciger deposu dolu, istah azaliyor paranin da etkisiyle. 15 gun sonra ilac bitiyor, para odenmek istenmiyor, depolar boşaliyor ve hurra basladigin yere. 10 mcg iradenin basardigini yapamayacak takviyemsi.
  • diyabette hastalara c vitamini, bromelain, quersetin, cinnamomum zeylanicum cortex ekstresi gibi maddelerle birlikte yararı bulunan kromun gıda takviyesinde kullanılan tuzudur. piyasada kısır bir üründür, pek bir çeşidi yoktur. venatura(vefa ilaç) ve solgar tarafından üretilen ürünleri bulunmaktadır...
  • sadece bende işe yaramadığını düşünmeye başladığım şey.

    solgar'ınkini kullanıyorum. yemin ediyorum şeker isteğimi arttırıyor. psikolojik veya değil bilemiyorum ama bi faydasını görmüşlüğüm yok.

    aylardır kullanıyorum, macera üç günlük değil.
  • işe yaramıyor diyen arkadaşlara iki tavsiyem var. öncelikle vitamin deyip geçmeyin ve kesinlikle internetten almayın bu tip takviyeleri, sahte olabilir, tarihi geçmiş olabilir vs vs. ikincisi: ve belki de önemlisi plasebo etkisi. kendinize sürekli “canım tatlı istemiyor, hamur işinden kesildim, ekmeğe veda ettim” diye telkinlerde bulunun. biraz zaman tanıyın kendinize (2-3 hafta). vücut alışsa da siz kafa, alışkanlık olarak bir şeye hemen alişamiyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap