• ne kubrickmiş arkadaş, 20 senedir bitiremedik mübareği. şahsımın'da bir vakitler içine dahil olduğu yanılgı. kubrick izleyince bir bok olmuyor. olduğunu zannedenleri taksimde benzin döküp yakasım var. net. lan nasıl o gruba dahil oldum zamanında bilmiyorum ama artık bu insanlarla karşılaştıkça eskisi gibi sakin kalamadğımı fark ettim.

    fight club, sonrası reservoir dogs izleyerek yavaştan bu havalara girilmeye başlanıyor. işte tam bu noktada hayatınıza kubrick diye bir adam giriyor ve siz kendinizi sinema kültürünü hatim etmiş birisi olarak görüyorsunuz. ulan ya kubrick sonrası sinemacı oldumcu adamları bir yere toplayıp yakasım var yemin ediyorum. yok bi' de tek bildikleri kubrick olduğundan başka yönetmen söylendiğiniz zaman bile "bakarım bir sıra ama kubrick çok iyi" demeye devam ediyorlar. kafa göz giricem birgün birisine.
  • mesela ben ilk kubrick izlediğimde kendimi film çekebilecek birisi olarak görüyordum. kübrilkti o, kübrik, bir efsane, ondan sonra bir tarkovski falan dönemine girdim ki, o dönemde zaten tarkovskiyle kendimi bir tutuyordum. işte bunlar hep ergenlik sanılarıydı. aradan geçen 5 sene sonra dreyer, mizoguchi gibi adamları izledikçe fark ettim ki, sinema dipsiz bir kuyu.o yüksek bilgiye ulaşmak baya ama baya uzun yıllar alıyor.
  • (bkz: kubik kim lan)
  • başlığı atan ve kubrick'i piyasa adamı olarak görenlerin mastürbasyon yapması gerektiğini düşünüyorum. zira sadece o şekilde tatmin olacaklardır. geçiniz bunları.
  • arkadaşlar arasında toplanılır ve kubrick izledin mi izlemedin mi diye muhabbet döner, izleyenler arasında ayrı bir beyin fırtınası oluşur, izlemeyenlerde izlemiş numarası keser, izleyenler izlemeyenlere anlatır fakat kendisinin de izlediğinden emin olamaz.
  • monolit nedir onu ogrenmek dısında pek de olusmayan bilgidir.
hesabın var mı? giriş yap