• solakların bir bölümü, kendilerini savunacak yaşa gelmeden önce anneleri tarafından sol elleri bağlanmak suretiyle "bu kötü alışkanlıktan" el çektirilirler. toplumun "solaklığı" neden ayıp saydığı bilinmemektedir. ancak annelerin bunu neden yaptığı açıklanabilir. (bkz: ana yuregi)
    herşeye rağmen küçükken solak olanlar, büyüseler bile bazı şeyleri tuhaf bir biçimde sol elleriyle daha iyi yapmaya devam ederler. (bakınız: ben sag elimle tas atamam mesela) (bkz: solaklik) (bkz: allahin default ayarlari)
  • küçükken solak olmak büyükken de devam eden bir mevzu olup, ilkokulda dışlanma, elişi derslerinde zorlanma, makastan nefret etme, kızlarda örgü ve özellikle dantel öğrenememe/örememe, erkeklerde toplu mastürbasyon seanslarında uyumu bozma gibi yan etkileri olan, bilahare solaklar akıllı olur genellemesine sığınılarak atlatılmaya çalışılan bir yapısal durumdur.
  • arastirmalara gore kucukluk doneminde solakken saglak ya da saglakken solak olan/yapilan kisilerde konusma zorluklarina rastlanmaktaymis.
  • kucukken solak oldugu farkedilmemişse daha da bir horizontal karmasa icersinde olma durumdur. cocukken futbolu sag ayak ile oynarken mac sorasi gomuldugu yemegi sol elle yer. potaya sol turkineden girer ama hava atisina sag eliyle cikar. resimleri sol elle cizip sag elle boyar. fakat sakin olunuz hepsini daha sonra sol elinizle yapmaya basliosunuz, ürkmeyiniz.
  • birileri izin verirse ve hastalık gibi kabul etmezse;
    büyüyünce de olacak olan haldir.

    ne yani kaşığı sağ elle tutamıyorum işte; siz de sağıma oturmayı verin!
    ne yani kalemi sağ elle tutamıyorum işte; izin verin de özgürce yazayım..
    zaten kalvyede sağ sol yok; herkes keyfine baksın bir de kendine tabii..
  • solaklar beyinlerinin sag tarafını , saglaklar ise beyinlerinin sol tarafını kullanırlarmıs... insan ya solaktır ya da deildir. sonradan değişemez bu durum:..
  • bazen özentiden ileri gelir. solak arkadaşlar gibi yazmaya çalışmak, yemek yemek istemek saati sağ kola takmak vs vs hareketleri beraberinde getirir. ama sınıfta yazma hızını düşürdüğünden, defterleri karalama tahtasına çevirdiğinden kısa sürede atlatılan bir durumdur.
  • hayat boyu solak yasamanin baslangic yillaridir. daha bebek bir seyleri kavramaya basladigi anda yavasca belli olur. verilen boya kalemlerini hemen sol elle tutan, yemegi sol elle yemege calisan, minik ayakkabilarini giydirirken ilk önce sol ayagini uzatmasiyla anne ve babanin dikkatini cekerler. denemek icin tabaginin sag yanina koyulan catalini o yine sol eliyle tutacaktir. sag eline verdiginiz boya fircasini sol eline alip resmine devam edecektir. coraplarini kendisi giymeye calisirken önce sol ayagina gecirecektir.

    cocuklari sag elini kullanmaya kesinlikle zorlamamak, dogadaki her denge gibi bunu da kesinlikle bozmamak gerekir.
    ilerde sol icin yapilmis dolma kalem, sol el icin yapilmis makas vs.. gibi kirtasiye malzemeleriyle okul hayati kolaylasacaktir.
  • kreş gibi standardizasyon ortamlarında, "öteki eline al, öteki eline" diye zorlamayla köreltilir solaklık ve çocukluktan kalma bi anı olur. ancak bu masum bi değişiklik değildir. sol eli kullanma ile sağ eli kullanma aynı zamanda beyindeki işleyişle de ilgilidir ve köreltilen bu beceriyle aynı zamanda beyindeki işleyişlerden biri de köreltilir.
  • ilkokulda illa ki ikili sıralarda sol tarafta oturursun, bu sayede çok muhabbet edebilirsin, kopya çekebilirsin. top oyunlarında genelde sol ayağını kullandığın için maçlarda gol atma ihtimalin yüksek olur. solaklar olarak farklıyız daha akıllı ve tabi ki oyüzden daha azınlıktayız ama bir gün dünyayı ele geçireceğiz nidaları attığında çocukların bir şey diyememesi de eğlenceli bir oyundur solaklar arasında
hesabın var mı? giriş yap